Korken ser ung ut som @magnum säger. Däremot så brukar Jero ligga längre på jästen och vad jag vet så jäser dessutom alla Jero med kork (inte kapsyl) vilket medför mer oxidation och en mognare/fylligare stil direkt från start. Finns vissa producenter där man kan jämföra skillnaden mellan kork och kapsyl. Bästa exemplet som magnum tidigare nämnt är Bonnaires 2008 collectionlåda.Vi drack jeron ikväll och den var lätt bästa Pol Roger nv jag druckit. Mycket mer djup än den vanliga så jag funderar på om den legat ett tag. Någon som vet hur jag får ut deg-datum från kork eller kod på etikett?
Visa bifogad bild 24515
Kollade CIVC:s hemsida och på den engelska sidan framstår det som att transvasage (överhällning) är helt förbjudet:Om den var jäst på JERO eller om den var överhälld från flaska (men vid lite eftertanke är det nog bara storlekarna över JERO som det är tillåtet)
https://www.champagne.fr/en/from-vine-to-wine/wine-making/bottling-and-secondary-fermentation
tror dock det är en kass översättning och att det är förbjudet från halvflaska upp till Jeroboam.
https://www.champagne.fr/fr/vigne-vin/elaboration/tirage-en-bouteille-et-prise-de-mousse
Väldigt små och stora flaskor får man alltså tappa upp i från andra flaskor.