This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Eme 164? Lite svårt att se.Visa bifogad bild 28704
Nu börjar denna bli riktigt jäkla bra. Lite lätta mognadstoner och en lite mer integrerad syra gör att den känns mer balanserad än för ett år sedan. Tror att den kommer bli sinnessjukt bra om 10 år.
Det stämmer. Lite suddigt så här på lördagskvällen!Eme 164? Lite svårt att se.
Tror snarare att suddigheten och kvalitet på bilderna beror på det tekniska på sidan, blir tyvärr lite si och så med kvalitet när de laddas upp och konverteras till lägre upplösning.Det stämmer. Lite suddigt så här på lördagskvällen!
Nej inte ens hört talas om. Jag har däremot provat Nicolas Maillart. Antar att de åtminstone kan vara släkt. Ska försöka hålla i minnet för framtiden.Henri Maillart Blanc De Blancs Extra Brut
Vin och deli mässan bjöd på massor av godsaker men frågan är om detta inte var det bästa vinet. 92+ med klockren mersmak för framtiden. Det mesta man kan önska av en champagne i denna prisklassen. Citrus, äpplen och bröd och en pondus som imponerar.
Någon som provat?
Jag är inte särskilt imponerad av det jag provat. Strama och stumma generellt. Testa med sockerlag nästa gång.Visa bifogad bild 28798
Marie Courtin Champagne Resonance Blanc de Noirs Extra Brut 2013 – köpte två flaskor av detta på Bukowskis i höstas. Kul att prova något nytt, tänkte jag. Det skulle jag inte tänkt. Inte kul att vara allt för negativ, men ibland är det vad det är. Ganska typsik BdN-smak initialt, men det är en dimridå. Den blir omgående väldigt tunn, nästan vattnig. Ungefär tvärt emot hur beskrivningen av hennes viner brukar lyda. Ingen ville dricka upp så tyvärr åkte resten i vasken. Har ni andra erfarenheter av Marie Courtin? Nått konstigt med denna flaskan?
Bra, då är jag inte helt förvirrad!Jag är inte särskilt imponerad av det jag provat. Strama och stumma generellt. Testa med sockerlag nästa gång.
2008 är undantaget som bekräftar regeln.
Nej inte ens hört talas om. Jag har däremot provat Nicolas Maillart. Antar att de åtminstone kan vara släkt. Ska försöka hålla i minnet för framtiden.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/henri-maillart-5544701/
10 år på jästfällningen. Jag tror inte att du blir besviken om du köper en flaska.
Jag tror det är 2008, 2009 och…Visa bifogad bild 28804
Paul Sugot Grand Cru BdB
Minns inte basåret men tror det var 2009 med deg 22.
Arketpisk brödig och jästig champagne med äpplen och en skön ton av rostat bröd i bakgrunden. Märks verkligen att den legat mer än 10 år på jästen.
I munnen betydligt friskare, ungdomlig och grönäpplig.
Supergott och ett riktigt fynd än så länge... klart en av de bästa NV-skumporna jag provat i normalklassen.
Jag säger inte emot. Sedan vet jag att magnumen släpar lite efter gentemot halvmagnum. Satt någon QR kod på halsfoliet som jag slängt. Kan kolla på resterande flaskor vid tillfälle, även om jag som kverulant konservativ ogillar QR-koder. Oavsett väldigt gott.Jag tror det är 2008, 2009 och…
2010?
Vart hittar man vinet? Finner det inte på monopoletJag säger inte emot. Sedan vet jag att magnumen släpar lite efter gentemot halvmagnum. Satt någon QR kod på halsfoliet som jag slängt. Kan kolla på resterande flaskor vid tillfälle, även om jag som kverulant konservativ ogillar QR-koder. Oavsett väldigt gott.