Du gör bättre att spara SavartenTänkte öppna en Savart Calliope -06 men blev Hugot samma år istället. Lika bra som vanligt
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Du gör bättre att spara SavartenTänkte öppna en Savart Calliope -06 men blev Hugot samma år istället. Lika bra som vanligt
Yupp, tänkte det. Dessutom är ju Hugot så sjukt tillgänglig och öppenDu gör bättre att spara Savarten
Ligger på rygg i vinkylen. Hur bedömer du utvecklingspotentialen?2006 Dehours, Brisefer
Deg. okt. 2014.
Kraftig och intensiv doft, fylld med smöriga (fat)toner, apelsin, citrus, ugnsbakade sommaräpplen och något som påminner om Vouvray (honung, kanske). På tungan är det massivt fruktigt med en avrundad syra och behaglig torrhet. Helt sjukt jävla gott. Ärligt talat. 92p
Ligger på rygg i vinkylen. Hur bedömer du utvecklingspotentialen?
Ja, Dehours vingårdschampagner håller genomgående hög klass! Jag tycker att Maisoncelle brukar vara bäst. Jag har inte hunnit prova Brisefer 06 än (men blir väldigt sugen efter ditt inlägg), så jag vet inte exakt hur utvecklad den hunnit bli, men baserat på din beskrivning (och även tidigare inlägg om andra viner) låter det som att du borde gilla utvecklade champagner på 100 % chardonnay, gärna med låg dosage. Och där finns det ju en hel del att välja på!2006 Dehours, Brisefer
Helt sjukt jävla gott. Ärligt talat. 92p. Jag har hört rykten om att de andra vingårdsbetecknade skumporna från Dehours har möjlighet att vara bättre. Måste leta upp! Men måste definitivt plocka på mig några fler av den här. Men också: ge mig tips på fler skumpor i samma stil!!!
Japp, degorgerad i augusti 2015. 7 Crus är för övrigt Agraparts klart enklaste champagne. Prova exempelvis Minéral eller Terroirs!N.V. Agrapart, 7 Crus
På baksidan: lot mai 2013, aout 2015 (tolkar det som tappade på flaska 2013 och deg. 2015)
Comtes de Champagne (egentligen Taittinger-viner i allmänhet) är känd för sin relativt höga dosage. Den integreras dock med tiden och efter ett tag ("några" år...) stör den inte alls! Nu har jag inte druckit 06:an än (vet att det i regel lönar sig att vänta), men den borde vara riktigt trevlig redan om fem-sex år! Men ju längre du väntar desto bättre så klart! Av en händelse skrev jag precis ett inlägg om 98:an på bloggen och den kommer också att vinna på ytterligare lagring (men är "redan" helt fantastisk)...2006 Taittinger, Comtes de Champagne
Men gudars skymning vad jag hade blivit ledsen om jag köpt en flaska och korkat upp nu. Aggressivt knutet! Visst, det är massivt och intensivt som attan, men omöjligt (för mig) att tränga igenom det. Äpple är det enda jag med rimlighet kan få fram. På tungan är det uppenbart lite sötare, vilket inte var så uppskattat till min förvåning. Gillar ju trots allt demi-sec, men här kändes det bara fel. Inget betyg. När går det här att dricka? Tidigast 2026?
Hur mycket är ¨löjligt lite¨?Jag kan nästan slå vad om att ingen annan på forumet har provat denna producent:
Visa bifogad bild 8474
Den största/bästa (enligt dom själva) producenten i det lilla området Coteaux Vitryat ca 8 mil sydost om Reims.
I min näsa och mun en synnerligen intressant producent som gör riktigt bra Champagne för löjligt lite pengar.
Löjligt lite med svenska mått mätt kanskeHur mycket är ¨löjligt lite¨?
Jag får kanske backa från detta, det verkar faktiskt som att Bernard Lonclas fanns i beställningssortimentet på bolaget under en kort tid 2012. Någon här kanske hann köpa och prova... (som om SB skulle vara enda inköpskanal )Jag kan nästan slå vad om att ingen annan på forumet har provat denna producent:
-Du får dra någon av forumets leverantörer i svansen så de tar in den i BS.Löjligt lite med svenska mått mätt kanske
18eur för Extra Brut och 20eur för Millesimme
Egentligen tänkte jag skriva prisvärd, men så insåg jag att det ordet inte passar på forumet
Tänker att en fråga om champagne passar bäst i den här tråden;
Det här året har 2008orna varit en snackis. Varför är det just nu, år 2016 som de släpps? Är det varje enskild producent/leverantör som släpper sina viner på marknaden just när de tycker att de är i bra drickfas, eller finns det några riktlinjer för champagne?
Kommer det ex. släppas 2009or nästa år, och 2010or under 2018?
Sitter och funderar på vad jag ska köpa nästa gång jag handlar vin. Funderar på ett sexpack Hugot -08 eller Selosse från små partier. Min ekonomi skulle må bäst av att inte köpa en flaska för 900kr... men samtidigt har jag ett stort behov som jag vill stilla, genom att prova en Selosse!
Hade hoppats att någon annan mer kunnig champisnörd skulle svara men jag gör ett försök så får jag väl pisk om jag har fel senDet här året har 2008orna varit en snackis. Varför är det just nu, år 2016 som de släpps? Är det varje enskild producent/leverantör som släpper sina viner på marknaden just när de tycker att de är i bra drickfas, eller finns det några riktlinjer för champagne?
Inte så säker på Enchanteleurs, nästa årgång blir 2005 och sen 2008 så har vi tur blir det tidigare än efter 2022!Bland husen finns det väldigt olika filosofier. För att ta några prestiger som exempel: Cristal har redan släppt 2009 (men väntar med 2008), Krug har precis släppt 2002 (även om de valde att släppa 2003 före 2002) och senaste årgången av Henriot Cuvée des Enchanteleurs är 2000.
Krug 2008 lär väl släppas kring 2022 och Cuvée des Enchanteleurs 2008 ännu senare. 2008 verkar vara en fantastisk årgång men det är först efter att alla prestiger släppts och gärna fått några års flasklagring som man har fått hela bilden av årgången.
Inte så säker på Enchanteleurs, nästa årgång blir 2005 och sen 2008 så har vi tur blir det tidigare än efter 2022!
Japp, precis som Heidsieck och Dom Ruinart hoppar över 2008!!Va, hoppar de över både 2002 och 2004? Det var överraskande.