This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Drack den för andra gången i fredags. Måste vara den kraftfullaste roséchampagnen jag har druckit och även den mest färgstarkaste. Jag älskar Pol Roger och deras standardskumpa är en av mina favoriter, men denna rosén passar mig inte alls. Den är kraftfull, men saknas frukt och har en oangenäm bränd smak som jag bara finner i sämre lågbudgetchampagner. Måste säga att fredagens champagne var avsevärt mycket sämre än den jag drack för cirka 4 månader sen. Kanske flaskvariation eller dagsform men hade ändå hoppats på mer då den kostar något mer än den vita vintagen som den får storstryk av.Tankar kring PR '08 rosé?
Håller med. Provat den ett par gånger med liknande intryck varje gång. Riktigt trist saknar liv och energi.Drack den för andra gången i fredags. Måste vara den kraftfullaste roséchampagnen jag har druckit och även den mest färgstarkaste. Jag älskar Pol Roger och deras standardskumpa är en av mina favoriter, men denna rosén passar mig inte alls. Den är kraftfull, men saknas frukt och har en oangenäm bränd smak som jag bara finner i sämre lågbudgetchampagner. Måste säga att fredagens champagne var avsevärt mycket sämre än den jag drack för cirka 4 månader sen. Kanske flaskvariation eller dagsform men hade ändå hoppats på mer då den kostar något mer än den vita vintagen som den får storstryk av.
Blir nyfiken. Hur definierar du kraftfull när det samtidigt saknas frukt?Drack den för andra gången i fredags. Måste vara den kraftfullaste roséchampagnen jag har druckit och även den mest färgstarkaste. Jag älskar Pol Roger och deras standardskumpa är en av mina favoriter, men denna rosén passar mig inte alls. Den är kraftfull, men saknas frukt och har en oangenäm bränd smak som jag bara finner i sämre lågbudgetchampagner. Måste säga att fredagens champagne var avsevärt mycket sämre än den jag drack för cirka 4 månader sen. Kanske flaskvariation eller dagsform men hade ändå hoppats på mer då den kostar något mer än den vita vintagen som den får storstryk av.
Den var kraftfull på så sätt att den hade stor kropp. Den brända smaken och nötigheten gjorde den kraftfull men det fanns liksom inget mer än brända nötter och stram syra. Jag ser inte kraftfullt som synonym till fruktighet men vi kanske har olika definitioner på vad kraftfullt innebär. Nåja, tragisk smakupplevelse var det i alla fall.Blir nyfiken. Hur definierar du kraftfull när det samtidigt saknas frukt?
Eller hur, drack också FDP 2007 för inte så länge sedan på en provning och hade den som sämst bland 6 prestiger. Tyckte inte alls att den levererade. Har en 2005 liggandes, hoppas den är bättre...Miniprovning igår med en god vän med blomstertema från ett inte så starkt år. Belle-epoquen klev starkt och fort över diebolten som var ganska så platt å trist rakt igenom.Visa bifogad bild 9310
Det allra bästa vore att prova dessa 2 flaskor på plats i ChampagneMin fru valde att åka på tjejhelg till Alperna när jag fyllde år i helgen. Dessutom var yngste sonen sjuk så det var ingen glamorös födelsedag precis. Jag valde ändå att korka upp en Winston Churchill 2002 och dricka den under två kvällar i rad.
Mögelludd trängde ut genom folien och täckte hela korken. Det såg inte särskilt trevligt ut men som tur var hade det inte påverkat vinet.
Visa bifogad bild 9317
Det här är tredje Winston Churchill 2002 jag dricker under de senaste fyra månaderna, alla från samma låda, och jag blir inte klok på det här vinet. De har varit helt olika varje gång. Den första kändes som en typisk Winston Churchill med lite “extra allt”. Ett större vin än vanligt. Jag satte 95 poäng på CT och beställde raskt en låda till – den fanns fortfarande att få tag på från Ward Wines via privatimport.
Andra flaskan var lite snabbutvecklad och märklig. Fortfarande ett stort vin men helt annorlunda. Jag satte 92 poäng på CT.
Födelsedagsflaskan var initialt väldigt sluten och platt och jag började fundera på om den kanske var defekt, men med lite luft och värme öppnade den upp sig. Klart Pinot-dominerad med mogna röda äpplen på näsan. I munnen apelsinskal och blodgrape. Bra syra. När vinet nått rumstemperatur kom sköna kolatoner fram. Mycket trevlig men jag kan inte säga att det kändes som en Winston Churchill. Däremot var den rätt lik Cristal 2006. Märkligt! Det blir 93 poäng på Cellartracker.
Min slutsats är att Winston Churchill 2002 behöver tid. Den verkar vara i en lite bråkig fas eftersom den är så olika varje gång. Jag är lite sugen på att ta med två flaskor av samma vin till nästa blindprovning.
Ja, Diebolt-Vallois Fleur du Passion är ett mysterium.Längesedan jag bidrog med något här på forumet även om jag är inne och fluktar lite med jämna mellanrum. Ska försöka bli lite bättre på den punkten. Hursomhelst så har jag inte slutat dricka vin...slinker ner en och annan flaska då och då så inga vita månader här. Inte ännu. Idag, Valentin-dagen till ära så ville jag korka upp en champagne och då något som jag tidigare inte druckit så valet föll på en Diebolt-Vallois Fleur du Passion 2006 som jag haft i källaren i ett tag. Jag har tidigare druckit deras N/V, BdB och Prestige och gillat samtliga så mina förväntningar var högt ställda. Men det ville sig inte riktigt ikväll, inte dåligt men jag hade förväntat mig en betydligt större upplevelse. Nu blev det mer "Jahå, var det här allt"? Fin färg och fina bubblor men väldigt blygsam och diskret i doften, viss elegans i smaken men kändes ändå blek och lite anonym, ingen direkt längd att tala om utan den dog rätt tvärt efter några sekunder. Som sagt, jag har inte provat FdP tidigare och vet inte hur den ska bete sig, det är kanske bara stilen jag inte synkar med (har jag lite svårt att tro då jag gillar det jag druckit från huset tidigare) Jag har läst rapporter om flaskvariationer så det kanske bara var en svag flaska. Har ett par kvar och är nästan sugen på att testa ytterligare en men är det så här den ska vara så är den absolut inte värd sitt pris (jag köpte den när den kostade 599kr), som jämförelse drack jag förra veckan Dehours Lieu-Dit Brisefer från samma år och den var klart mycket bättre än FdP. Har ställt in halva flaskan i kylen och gör ett återbesök i morgon. Kanske jag som hade en dålig dag bara. För visst kan det vara så att doft- och smaksinne kan vara lite avtrubbade av olika anledningar ibland. Oftast pga förkylningar men jag har märkt att även andra faktorer kan spela in - mycket jobb och dåligt med sömn, vad man ätit tidigare på dagen (het indisk mat brukar sätta mina smaklökar ur spel några timmar och säkert annat också. Det är säkert väldigt individuellt men det är väldigt frustrerande när man märker att man inte är på topp när man ska prova vin.
Du har helt rätt i att våra sensoriska sinnen tenderar att variera. Stress, höga förväntningar, förkylningsavdomning, dåligt humör, fel sällskap, vad som ätits eller druckit innan och säkerligen ett hundratal anledningar till, kan absolut bidra till att man inte upplever ett vin på "rätt sätt". Det brukar dock gå åt båda hållen. Stora enskilda upplevelser är sällan lika stora vid ett eventuellt återbesök. Det där riktigt magiska ögonblicken kräver både riktiga knakelibrakarvin samt bra jag-formFör visst kan det vara så att doft- och smaksinne kan vara lite avtrubbade av olika anledningar ibland. Oftast pga förkylningar men jag har märkt att även andra faktorer kan spela in - mycket jobb och dåligt med sömn, vad man ätit tidigare på dagen (het indisk mat brukar sätta mina smaklökar ur spel några timmar och säkert annat också. Det är säkert väldigt individuellt men det är väldigt frustrerande när man märker att man inte är på topp när man ska prova vin.
a
...
Ett bra sätt att testa om det är du eller vinet som brister är att öppna ett enklare vin som referens. Ett mindre komplext och koncentrerat vin lär mest troligt ge dig en ännu sämre upplevelse om det är dina sinnen som spökar snarare än vinet.
Nu tänker du allt grumligt. Om sinnerna är lite "off" så lär referensvinet drabbas minst lika hårt som huvudvinet av dina avtrubbade sinnen. Om däremot det enkla vinet presterar likvärdigt eller bättre än huvudvinet så är det rimligt att skylla den mediokra upplevelsen på huvudvinet.Förstår inte slutsatsen!? Jag drar den motsatta. Upplevs ett "mindre komplext och koncentrerat" vin sämre så är det vinet som sviktar. Hade ett skitvin typ sp... upplevts på samma sätt så hade det däremot varit "jagvariation".
Spandol? Graham Speck? Spinot Noir? Speaujolais?Hade ett skitvin typ sp...