Hur menar du då? Jag trodde den hade en basårgång och resten reservvin precis som vanliga NV
Varje vingård, varje block vinifieras separat, först alkoholjäsning och därefter hel eller delvis malolaktisk jäsning. Vinet får sedan ligga på sedimenten i minst 6 månader, med en eventuell lätt omdragning vid behov. Sammanställning av cuvéen görs med urval av basviner från alla Grand Cru-vingårdar och enligt solerametoden, Champagnen består av mer än 15 olika årgångar för att få ett speciellt djup och stil.
Efter en ovanligt lång mognadstid i flaska, blir varje cuvée degorgerad tre månader före leveransen Vid degorgeringen används en druvmust som lagrats på små ekfat (80 L) tidigare använda för cognac, och får den dosage som enligt familjen Peters passar cuvéen.
Drack den första gången i höstas hos Björnstierne på Champagne Cluben här i Stockholm och fastnade direkt för den. En cuvée de inte gjort tidigare och vad jag förståt så är det årgångarna 1988, 1989, 1990, 1993, 1995, 1996, 1997, 1998, 2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006 och 2007 i den.