Foodcoma
Medlem
Kul slump - ser att han släpps nästa vecka 7/11 i år enligt wiki.
Någon som har en gissning på vad han dricker först när han kommer ut?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Kul slump - ser att han släpps nästa vecka 7/11 i år enligt wiki.
Har 0 koll på vem det är men jaja ni verkar ju ta Italian import lika trovärdigt som familjeägd samling så kör hårt!Rudy sålde också stora enskilda partier på auktion..
Jag håller med dig, jag är generellt väldigt skeptisk till äldre viner och har dissat andra viner på Bukowskis tidigare i den här tråden. En av de viktigaste faktorerna i det här fallet är att flera av de riktigt gamla vinerna inte är från några toppårgångar och allt på flaskorna ser ut att stämma och höra ihop vilket det normalt inte gör. Tror nästan att vissa på forumet bara vill "tycka" annorlunda i det här falletHar 0 koll på vem det är men jaja ni verkar ju ta Italian import lika trovärdigt som familjeägd samling så kör hårt!
Tack ska kika på den!Jag håller med dig, jag är generellt väldigt skeptisk till äldre viner och har dissat andra viner på Bukowskis tidigare i den här tråden. En av de viktigaste faktorerna i det här fallet är att flera av de riktigt gamla vinerna inte är från några toppårgångar och allt på flaskorna ser ut att stämma och höra ihop vilket det normalt inte gör. Tror nästan att vissa på forumet bara vill "tycka" annorlunda i det här fallet
Om du inte vet vem Rudy är, kolla Sour grapes på Netflix, en av de mest intressanta dokumentärerna om förfalskning av vin.
Om jag hade ägt en vinbar eller restaurang i Cali hade jag anställt Rudy samma dag som han släpps fri. Vem vill inte kunna berätta för sina kompisar att de blivit serverade vin av Rudy?skulle kunna bidra till att göra blindprovningarna ännu mer spännande
Edit: blev ngt knasigt med citeringen här....
Exakt, PR-möjligheterna är ju oändliga
Och dessutom serverad omöjliga årgångar.Om jag hade ägt en vinbar eller restaurang i Cali hade jag anställt Rudy samma dag som han släpps fri. Vem vill inte kunna berätta för sina kompisar att de blivit serverade vin av Rudy?
Kan man få hoppas på råttgift?Någon som har en gissning på vad han dricker först när han kommer ut?
Jag såg Sour Grapes i kväll. Utöver att porträttera Rudy, målar den på ett pedagogiskt sätt upp dilemmat med auktioner på en galopperande marknad. Det finns inget incitament får de tre närmst inblandade parterna att avslöja en bluff. På det sättet kan det fortsätta att spåra ur.Jag håller med dig, jag är generellt väldigt skeptisk till äldre viner och har dissat andra viner på Bukowskis tidigare i den här tråden. En av de viktigaste faktorerna i det här fallet är att flera av de riktigt gamla vinerna inte är från några toppårgångar och allt på flaskorna ser ut att stämma och höra ihop vilket det normalt inte gör. Tror nästan att vissa på forumet bara vill "tycka" annorlunda i det här fallet
Om du inte vet vem Rudy är, kolla Sour grapes på Netflix, en av de mest intressanta dokumentärerna om förfalskning av vin.
Håller med dig i din analys. Jag brukar alltid utgå ifrån att jag vill känna mig helt trygg i att den/de flaskor jag köper på auktion ska kunna öppnas och drickas utan oro för att flaskan är förfalskad(utifrån mina preferenser), oavsett hur den/de smakar. Flaskan och ursprung ska vara fullständigt övertygande. Pga detta köper jag i princip aldrig viner på auktion, men i vissa fall när jag bedömer allt vara korrekt köper jag. Skulle aldrig köpa Petrus eller DRC för att det alltid finns en risk till att de är förfalskade, och den risken är överhängande på äldre toppårgångar.Jag såg Sour Grapes i kväll. Utöver att porträttera Rudy, målar den på ett pedagogiskt sätt upp dilemmat med auktioner på en galopperande marknad. Det finns inget incitament får de tre närmst inblandade parterna att avslöja en bluff. På det sättet kan det fortsätta att spåra ur.
Det går aldrig att vara 100% säker på något. Men om någon köpt DRC direkt från importör och kan visa detta skulle jag säga att sannolikheten för förfalskning är lägre än för många andra objekt.Håller med dig i din analys. Jag brukar alltid utgå ifrån att jag vill känna mig helt trygg i att den/de flaskor jag köper på auktion ska kunna öppnas och drickas utan oro för att flaskan är förfalskad(utifrån mina preferenser), oavsett hur den/de smakar. Flaskan och ursprung ska vara fullständigt övertygande. Pga detta köper jag i princip aldrig viner på auktion, men i vissa fall när jag bedömer allt vara korrekt köper jag. Skulle aldrig köpa Petrus eller DRC för att det alltid finns en risk till att de är förfalskade, och den risken är överhängande på äldre toppårgångar.
Det vore definitivt på sin plats med lite mer detaljerad information, även om det är snudd på omöjligt att vara helt säker. Men, ju mer information desto bättre. Inköpsdatum eller iallafall inköpsår samt inköpskanal kan jag tycka kan vara självklarheter om informationen finns. Dessa anges ju ibland i beskrivningstexten, men förtjänar att ha sina egna metadata.Tar tillbaka det... Utan att kika allt för noga, såg jag i alla fall en värdefull flaska jag skulle vilja lite svar omkring innan samlingen känns trovärdig.
Har skrivit till bolaget, bett om mer info. Tycker klart när det gäller denna typen av flaskor att de har skyldighet att deklarara lite mer detaljer omkring tidagare ägandeskap och provenans. Återkommer om/när jag får svar.
Varför har dessa fyra flaskor röd folie medans de andra flaskorna som också säljs har silvrig folie?Är det bara jag som tycker 3 ser likadana ut men den lägst till höger är glaset mörkare och metallen eller vad man ska kalla det för vid korken ser annorlunda ut. Tror ni 3 kan vara fake och en äkta eller tvärtom? https://www.bukowskis.com/sv/auctions/D031/lots/1270931-1940-chateau-latour
Det är bara att skriva till Johan och fråga så frågar han säljaren åt dig.Varför har dessa fyra flaskor röd folie medans de andra flaskorna som också säljs har silvrig folie?
https://www.bukowskis.com/sv/auctions/D031/lots/1270111-1940-chateau-latour
Vad är anledningen till ¨75 cl¨ markeringen på glaset i denna årgång?Min fråga var omkring 1945 Mouton. Utan att kunna se den med egna ögon ser etiketten bra ut, men glasflaskan lite suspekt. Alla flaskor jag sett är helt släta och polerade (hade turen att öppna ett kanonbra ex. förra veckan tillsammans med ett gäng andra flaskor av samma ålder - säger inte vilken väsentligt billigare flaska jag föredrog! ), medan denna har massa små defekter och i mina ögon ser ut att vara av äldre modell än årgången. Fattas också en "75 cL" markering på glaset som denna årgång normalt har. Som sagt, har inte kikat djupt på samlingen men det är ju en av de högst värderade flaskorna så skulle den ha problem hade jag inte litat på nåt annat heller.
Jag fick extremt snabbt svar från Johan Blanche på SB. Inte speciellt utdjupande, men de är säkra i sin värdering om de gamla flaskorna, vilka har varit i Sverige länge. Självklart finns möjligheten att köparen skulle kunna gått på en nit, men i så fall har det skett för länge sen.
Ang. 1940 Latour. Finns exempel på båda etiketterna/folie. Olika exportmarknader och konstig era såklart. Ingen större anledning för oro.
Flera flaskorna ser lite åtkomna ut... så pass att det chippats av ordentliga bitar glas. Lite underligt med tanke på att de flesta etiketterna är i väldigt bra skick för sin ålder. Se 1920 Latour, 1945 La Mission.