SV: Favoritchampagnerna i rangordning...
Jag vill ju inte vara en tråkmåns att påpeka att vin handlar om smak och smaken är ju ganska personlig...
Hela debatten känns som ett försök att teoretisk bevisa vilken champagne som är bäst. Låt gå, låt CdM ha hårdast gallring, låt de ha minst areal, låt de ha störst kontroll... Låt de vara den champagne som är bäst på pappret så kanske vi kan fortsätta diskussionen när någon verkligen har provat champagnen.
Min tvåa på listan, le Clos Saint-Hilaire från Billecart-Salmon är också en blanc-de-noir. Förmodligen är deras lilla inhägnande bakgård betydligt mindre än Krugs CdAs 0,65 ha (produktionen av le Clos Saint-Hilaire ligger på i snitt ca 5000 flaskor). Med tanke på att Billecart-Salmon var bland de första med elektronisk kontrollerad jäsningstemperatur och så vidare så vinner väl de i alla fall några kontrollpoäng... Teoretiskt sett en vinnarchampagne men bara tvåa på min lista eftersom jag föredrar Salons knivskarpa syra, dess mineral och så vidare och så vidare. Och detta trots att de köper druvor och inte odlar allt själva... Som sagt, vin är en smaksak, ingen exakt vetenskap.
Jag vill ju inte vara en tråkmåns att påpeka att vin handlar om smak och smaken är ju ganska personlig...
Hela debatten känns som ett försök att teoretisk bevisa vilken champagne som är bäst. Låt gå, låt CdM ha hårdast gallring, låt de ha minst areal, låt de ha störst kontroll... Låt de vara den champagne som är bäst på pappret så kanske vi kan fortsätta diskussionen när någon verkligen har provat champagnen.
Min tvåa på listan, le Clos Saint-Hilaire från Billecart-Salmon är också en blanc-de-noir. Förmodligen är deras lilla inhägnande bakgård betydligt mindre än Krugs CdAs 0,65 ha (produktionen av le Clos Saint-Hilaire ligger på i snitt ca 5000 flaskor). Med tanke på att Billecart-Salmon var bland de första med elektronisk kontrollerad jäsningstemperatur och så vidare så vinner väl de i alla fall några kontrollpoäng... Teoretiskt sett en vinnarchampagne men bara tvåa på min lista eftersom jag föredrar Salons knivskarpa syra, dess mineral och så vidare och så vidare. Och detta trots att de köper druvor och inte odlar allt själva... Som sagt, vin är en smaksak, ingen exakt vetenskap.