ChristianB
DipWSET
Jo, det brukar vara bäst att erkänna sina brister.Du är iaf ärligt oerfaren
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jo, det brukar vara bäst att erkänna sina brister.Du är iaf ärligt oerfaren
Så sant, så sant!Jo, det brukar vara bäst att erkänna sina brister.
Tack för att du bröt den negativa trenden med extremt låg aktivitet i denna tråd. Nu kanske fler av alla nya medlemmar blir inspirerade att skriva dessutom!Då jag känner att forumet börjar bli ett permanent hem och med Matlens uppmaning tänkte jag presentera mig också och efter att ha gått igenom sekretessinställningarna t.o.m. ladda upp en bild.
Jag är 37 år och numera bosatt i en mindre ort i södra Sverige. Jag har sambo och två små barn vilket har medfört att det inte finns utrymme för så värst mycket fritidsaktiviteter utöver barn och arbete. Till vardags är jag advokat, vilket även detta tar en viss tid. Jag har nog alltid haft en viss böjelse för alkohol vilket under studietiden, vilken inträffade ganska sent i livet, utvecklades till att mer avse vin. De ekonomiska förhållandena påverkade naturligtvis inköpen och det blev vanligtvis så att det som inhandlades konsumerades omgående. Vid eftertanke har jag funderat på om jag egentligen funderade så mycket på vad jag drack men jag kunde konstatera att vin var helt klart vad jag mest föredrog. Efter att jag började arbeta har intresset och förutsättningarna för det växt och jag var vid några tillfällen på vinprovningar i staden. Efter att denna vid ett tillfälle var fulltecknad var konsensus att jag istället skulle hålla i en provning vilket jag sedan fortsatt med och vi är ett gäng nuvarande och före detta kollegor som träffas ca en gång i kvartalet. Vid inläsningen till dessa har jag insett att jag uppskattar själva faktadelen angående vin. Det har även lett till att jag sedan början av 2014 har börjat bygga upp ett eget lager. Jag har en tanke att gå med i munskänkarna men har inte riktigt funnit tiden för detta ännu. Barnen har dock medfört ett mer kontinentalt drickande så det konsumeras en del hemma. Mina favoriter har växlat lite under åren och jag har nu insett att även då jag alltid sett mig som en anglofil uppenbarligen är frankofil då Bourdeaux, Champagne och Chablis tillhör favoriterna i dagsläget. Toscana har dock hängt med som en favorit från början och även Kalifornien börjar vinna på mig. Jag har varit och är alltjämt ganska knuten till Systembolagets sortiment även om en del beställningar skett från andra kanaler. Jag har noterat att desto mer man lär sig desto mer tveksamt ter sig monopolet även om jag uppskattar beställningssortimentet och de nyhetssläpp som kommer.
Bra det... så slipper vi som hängt ett tag hänga ut oss.Nu kanske fler av alla nya medlemmar blir inspirerade att skriva dessutom!
Välkommen hit! Alltid kul med yrkesfolk på forumet.26 år, från Västervik som jobbar som sommelier på PM & Vänner i Växjö sedan fem år tillbaka och innan dess studerade jag i Grythyttan. Har tidigare tävlat i SM, NM i sommelierie och Moet sommelier challenge. Samlar vin själv och pluggar vin i både praktiken och i teorin på fritiden.
Har en stor svaghet för vinerna från de klassiska vinregioner men älskar att överaskas av vin med oväntad finess och elegans.
Djupgående intervju i LG "Koll på din sommelier".
26 år, från Västervik som jobbar som sommelier på PM & Vänner i Växjö sedan fem år tillbaka och innan dess studerade jag i Grythyttan. Har tidigare tävlat i SM, NM i sommelierie och Moet sommelier challenge. Samlar vin själv och pluggar vin i både praktiken och i teorin på fritiden.
Har en stor svaghet för vinerna från de klassiska vinregioner men älskar att överaskas av vin med oväntad finess och elegans.
Djupgående intervju i LG "Koll på din sommelier".
Vem är jag?
30-årig skäggig norrlänning som emigrerat till Östergötland. Studerar sista året till systemvetare, "hackat" sen 286:ans tid och har ett brett tekniskt kunnande men kunde lika gärna ha "blivit" musiker, timmerman, bryggmästare eller svartkonstnär. Som examenspresent till mig själv tänker jag mig ett hyrt vinfack eller ett eget skåp.
Gillar musik, fiske, handgjorda läderskor, hembakat bröd, vedeldning, massiva trägolv, god mat och dryck -- både egentillverkat och ute på lokal. Brygger öl ibland och har ett relativt stort intresse för öl men även maltwhisky. Har lätt för att "nörda" ner mig i ämnen och har på senare tid fått nog av vin som är blaskigt eller som en klok man sa: "syltplanka" . Har provat det mesta som systembolaget saluför i prisklassen 50 - 100 kr och har sällan blivit överaskad eller nöjd. Så numera är mitt tankesätt kvalitet istället för kvantitet (dock gärna en stor kvantitet kvalitet). Läst de flesta inläggen på forumet under rubriken "vin" de senaste dagarna och känner att det är dags att kliva in i stugvärmen istället för att stå utanför som flickan med svavelstickorna. Söker numera struktur och personlighet -- både hos vin och vänner.
Vinpreferenser
Har inte druckit mycket som har varit värt att lägga på minnet men:
Chateau Musar
La Rioja Alta 904
Seghesio - Zinfandel
Guigal - Côtes-du-Rhône
Främst intresserad av rödvin men vad jag har förstått så bör jag även inkludera champagne
Antar att jag har en del att se fram emot!
Hehe, stämmer! Bor i Linköping och brukar besöka StångsFrån en annan 30-årig skäggig norrlänning som emigrerat till Östergötland (fast det var ett tag sen - 1998): Varmt välkommen! Det finns för få av vår sort här Du har mycket gott att se fram emot.
Vilken stad i det fagra Östergyllen bebor du? Med tanke på studierna misstänker jag Linköping. I så fall; samma här. Tror mig t.o.m. ha en vag gissning om vem du är(kan vara ute på tunn is här): Besöker du ibland Stångs? Har vi i så fall diskuterat chili och tequila och andra mat- och dryckestrevligheter då jag serverat dig? Var för övrigt ej skäggig då
Tar även åt mig epitetet "klok man" då jag myntade "syltplanka" i någon tråd (kanske var jag inte först iofs - hjulet uppfanns ju flera gånger...)
Hehe, stämmer! Bor i Linköping och brukar besöka Stångs
I somras så testade jag och min sambo två whiskydrinkar som du ville ha feedback på då de var WIP.
Du har även fått in oss på rom då du rekade en Ron Zacapa 23.
Vem är jag?
30-årig skäggig norrlänning som emigrerat till Östergötland. Studerar sista året till systemvetare, "hackat" sen 286:ans tid och har ett brett tekniskt kunnande men kunde lika gärna ha "blivit" musiker, timmerman, bryggmästare eller svartkonstnär. Som examenspresent till mig själv tänker jag mig ett hyrt vinfack eller ett eget skåp.
Gillar musik, fiske, handgjorda läderskor, hembakat bröd, vedeldning, massiva trägolv, god mat och dryck -- både egentillverkat och ute på lokal. Brygger öl ibland och har ett relativt stort intresse för öl men även maltwhisky. Har lätt för att "nörda" ner mig i ämnen och har på senare tid fått nog av vin som är blaskigt eller som en klok man sa: "syltplanka" . Har provat det mesta som systembolaget saluför i prisklassen 50 - 100 kr och har sällan blivit överaskad eller nöjd. Så numera är mitt tankesätt kvalitet istället för kvantitet (dock gärna en stor kvantitet kvalitet). Läst de flesta inläggen på forumet under rubriken "vin" de senaste dagarna och känner att det är dags att kliva in i stugvärmen istället för att stå utanför som flickan med svavelstickorna. Söker numera struktur och personlighet -- både hos vin och vänner.
Vinpreferenser
Har inte druckit mycket som har varit värt att lägga på minnet men:
Chateau Musar
La Rioja Alta 904
Seghesio - Zinfandel
Guigal - Côtes-du-Rhône
Främst intresserad av rödvin men vad jag har förstått så bör jag även inkludera champagne
Antar att jag har en del att se fram emot!
Som en klok man sa igår på provningen. "Det är helt okej att ha dålig smak"Välkommen Du verkar vara inne på rätt spår med vinerna du provat. Bortsett från äckel zinfandeln såklart. Men det är ju upp till var och en
Tackar, känner mig redan som hemma. Det var något år sedan jag drack den så det blir nog ett återbesök framöver. Smaken utvecklas ju som bekant hos de flesta.Välkommen Du verkar vara inne på rätt spår med vinerna du provat. Bortsett från äckel zinfandeln såklart. Men det är ju upp till var och en
Ja tur är väl det, annars hade det inte funnits något gött åt er . Om jag ska rangordna de få vinerna jag droppade så är det Musar (2005) som bjudit på störst upplevelse. En annan styggelse som jag har njutit av (sätt nu inte löständerna i halsen) är en lagrad Billecart-Salmon Demi-Sec. Även om jag i stort föredrar torra och krispiga dryckerSom en klok man sa igår på provningen. "Det är helt okej att ha dålig smak"
Seghesios viner på Zinfandel brukar vara riktigt trevliga. Blanda inte ihop dessa vin med 7 deadly zins, för det är stor skillnad. Detta även om man inte är en zinlover.Välkommen Du verkar vara inne på rätt spår med vinerna du provat. Bortsett från äckel zinfandeln såklart. Men det är ju upp till var och en
Jag instämmer i välkomnandet och tipsar om att om du gillar Musar 2005 så är det den man får om man beställer halvflaskor på systemet. Jag mailade leverantören här om dagen för att kolla vilka årgångar man får om man beställer magnum eller halvflaska och magnum är 2007 som i vanliga flaskan på SB men halvflaskorna är 2005 fram till någon gång i maj/juni så jag beställde direkt 7 st och det blir nog kanske några till senare.Om jag ska rangordna de få vinerna jag droppade så är det Musar (2005) som bjudit på störst upplevelse. En annan styggelse som jag har njutit av (sätt nu inte löständerna i halsen) är en lagrad Billecart-Salmon Demi-Sec. Även om jag i stort föredrar torra och krispiga drycker