Onsdag denna vecka = pizzakväll.
Roligare än att släpa sig runt i milspåret
Vad väljer man till en onsdagspizza från Pizza-La?
Efter liten CT-surfing ploppade vi en flaska för oss totalt okänt slott från St Emilion och en årgång som inte gjort några bättre bestående intryck på oss hitintills, men fyndjägaren har svårt motstå spännande 50-kronorsfynd..:
1991 Château Pipeau, 88p
St Emilion, Bdx, Fra
Kulör som man kan förvänta sig av moget old-school Bdx.
Redan doften skriker Merlot, med mörka, köttiga frukter, fikon osv men även mörk choklad och, totalt förvånande, ren rödfruktig bärighet ovanpå detta som driver intresse. Inte en enda minsta whiff av oxidation.
I munnen är detta ett vin som aldrig haft någon uttalad klass, men det är zmattingens så tillfredsställande och genuint gott. Har dessutom en skön beska på slutet som gifter sig med vitlöken på pizzan. Hyfsat tunt, enkelspårigt, men med allt det goda man kan förvänta sig av en bättre mognad Bdx från en svagare årgång.
Har lätt att tänka mig att detta vin skulle stå sig väl i en horisontal med röd Bdx från 1991.
Från CT:
Wednesday this week = pizza night.
More fun than going out running
What do you choose to go with a Wednesday pizza from Pizza-La?
After a little bit of CT-surfing, we plopped a bottle of, for us totally unknown, château from St Emilion. On top of that, a vintage that has not made any better lasting impression on either of us so far. However, the bargain hunter within me has a hard time resisting the most exciting $6 auction bargains ..:
Color as you can expect from mature old-school Bdx.
Already the aromas scream of Merlot, with dark, fleshy fruits, figs, etc. but also dark chocolate and, totally surprisingly, pure red-fruited berry on top of this that drives interest. Not the single slightest whiff of oxidization.
In the mouth, this is a wine that was never great nor ever had any pronounced class, but it is a fluppingly satisfactory pour and genuinely delicious. Also has a nice bitter tinge at the end-palate that marries the garlic on the pizza. Towarss thin, single-track, but with all the good you can expect from a better maturity Bdx from a weaker vintage.
Expectation: sink pour
Reality: very good
- - - - - -
Onsdag denna vecka = pizzakväll.
Roligare än att släpa sig runt i milspåret
Vad väljer man till en onsdagspizza från Pizza-La?
Efter liten CT-surfing ploppade vi en flaska för oss totalt okänt slott från St Emilion och en årgång som inte gjort några bättre bestående intryck på oss hitintills, men fyndjägaren har svårt motstå spännande 50-kronorsfynd..:
Kulör som man kan förvänta sig av moget old-school Bdx.
Redan doften skriker Merlot, med mörka, köttiga frukter, fikon osv men även mörk choklad och, totalt förvånande, ren rödfruktig bärighet ovanpå detta som driver intresse. Inte en enda minsta whiff av oxidation.
I munnen är detta ett vin som aldrig haft någon uttalad klass, men det är zmattingens så tillfredsställande och genuint gott. Har dessutom en skön beska på slutet som gifter sig med vitlöken på pizzan. Hyfsat tunt, enkelspårigt, men med allt det goda man kan förvänta sig av en bättre mognad Bdx från en svagare årgång.