The Wall
Medlem
Japp. Empiriska studier har förvånat mig.Barolo?? Tycker du att det passar till bea?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Japp. Empiriska studier har förvånat mig.Barolo?? Tycker du att det passar till bea?
Fair?Har du koll på hur den har lagrats under dessa 25 år? Annars - är det fair att spy sådan galla över producenten? Men du kanske har fler erfarenheter från samma producent?
Det är de viktigaste studierna i vinernas värld.Japp. Empiriska studier har förvånat mig.
Fattar inte, hur kan du veta att det var ett skräpvin och att det inte varit fellagrat under de 25 åren de funnits?Fair?
Är det fair att leverera skräpvin och ta premiumbetalt för det?
Detta vin hade inga fel, annat än att det var ett skräpvin från start.
Har aldrig varit ett bra vin. Tom så att de inte ens låtsas om att de någonsin levererat CdP…
Skäms på dem!
Vet inte att känna igen fellagrade viner, för av de över 100 auktionsvinsterna jag druckit det senaste året har inget haft något allvarligt fel. Vin är sannerligen tåligare än vad som befaras. Viner jag själv sparat under perfekta förhållanden har haft värre fel…Fattar inte, hur kan du veta att det var ett skräpvin och att det inte varit fellagrat under de 25 åren de funnits?
Om du visste att det var ett skräpvin - varför köpte du det och betalade premium för det?
C9dP 1996 vintage får generellt 82 p för nuvarande drickbarhet och ett stort C ("Caution, might be too old") i bedömning .Vet inte att känna igen fellagrade viner, för av de över 100 auktionsvinsterna jag druckit det senaste året har inget haft något allvarligt fel. Vin är sannerligen tåligare än vad som befaras. Viner jag själv sparat under perfekta förhållanden har haft värre fel…
Skräpviner är rätt lätt känna igen blint, även om man ibland bländas av dem som unga.
Fanns ingen förhandsinfo om deras CdP någonstans, inte ens på CT. Bara ett varumärke som utlovar mer än skräp.
Kanske jag är onödigt skarp mot Bichot efter bara en flaska. Men, de håller hög svansföring och denna buteljering är allt annat än…
Är det ditt favorithus i Bgn, jamen njut av det! Dem! Deras leveranser!
Min snedtripp med deras CdP har extremt lite med det att göra.
Är det Bourgogne-Bichot? Jag hade ingen aning om att Bichot har/hade verksamhet i Rhône. Oavsett bra eller dåligt vin, uppenbarligen lär jag mig något varje dag tydligen.Brukar försöka undvika bajsvinet här. Men, nu kommer ett undantag...
Öppnade en flaska CdP igår, från en respekterad negociant. Urvattnad igår. Stendöd modell kränkande idag:
Visa bifogad bild 25031
Generaliseringar av hela områden och årgångar är alltid grova.C9dP 1996 vintage får generellt 82 p för nuvarande drickbarhet och ett stort C ("Caution, might be too old") i bedömning .
Jag tror aldrig jag har druckit Bichot och det kan absolut vara ett skräpvin!!
De där årgångarna har ungefär 84-86 i årgångsbetyg. Med tanke på att det är Bdx är det ”drink up” snarare än döda viner. En generalisering jag baserar på 1 källa enbart.Generaliseringar av hela områden och årgångar är alltid grova.
Skräp är skräp om än i gyllne dosor.
Vem håller denna skala?
Vad säger den skalan om röd Bdx 66, 70, 71, 75, 79?
Det ska inte vara samma blandning som deras vanliga Barolo Classico.Visa bifogad bild 25046
Principiano, Barolo, 2016, Caviste Edition
Osäker på om det är samma vin i flaskan som deras vanliga Barolo som jag dock inte har provat årgången av. Granbarr, körsbär och nejlika på snoken. Som förväntat ordendligt med tanniner men dom känns ändå rätt avrundade. Dock har vinet en lite störande alkoholton, trots relativt modesta 13,5%. Lång eftersmak där tallbarr och körsbär hänger kvar länge. Nästa flaska om tre år. Idag 89p
CAVMMXXI är resultatet av ett unikt samarbete mellan Ferdinando Principiano och Caviste och är ett tillfälle som aldrig kommer tillbaka. Vinet, som vi kallar 2016 Barolo Ferdinando Principiano x Caviste, är baserat på Ferdinandos Barolo 2016 från Serralunga d’Alba, som buteljerats senare än vanligt, med totalt närmare 4 års lagring på botti och tank i källaren
När du skriver "Mullineux?", är det då deras straw wine ni provat eller är det den mer sällsynta Olerasay?Grabbhelgprovning med uttalat upplägg att börja med en söt flight för att ha full fokus och ge de söta vinerna förtjänad uppmärksamhet istället för att agera sängfösare i slutet. Nu blev det i och för sig tre champagner som föråkare för de som inte kom i tid.
Allt serverades blint eller halvblint om man hade med en flaska själv i flighten.
Flight 1 sött
Visa bifogad bild 25048
Kracher Trockenbeerenauslese NV
Drack Kracher första gången för några veckor sedan när @LarsW hade med sig en äldre flaska. Gillade den mycket så testade att köpa några småflaskor från decembersläppet. Honung, aprikos, botrytis och lite karamelliserat socker. Söt, ung och frisk med mycket citrus. Klart fräschast av alla viner och efter lite vånda satte jag den här som etta. Har kommit fram till att jag gillar unga söta viner. Gissade på min egen flaska.
Rieussec 2001
Vit choklad, kokos, saffran på doften och med lite knäck i smaken. Lång intensiv och komplex smak. Flightens vin och min tvåa. Mycket bra och klart mer mognad än första vinet. Gissade Suduiraut 1999.
Hade som önskedröm att just Rieussec 2001 skulle medtas för det är det andra bästa söta vinet jag druckit efter Jakäm 90. Höga poäng men inte så att jag ramlade av stolen den här gången.
Albala PX 1990
Balsamvinäger, tomat och lite dressing. Någon nämnde soja. Tjock sirap på smaken. Förra gången jag fick vintypen serverad hade jag aldrig provat och gissade port. Nu var det uppenbart att det var en söt sherry. Måste nog dricka mer för att kunna bedöma rättvist. Adekvat men inte riktigt min grej.
Mullineux? Ej med på bild, misstänker förskingring av revisorn...
Grön oliv på doften och citrus och vanilj på smaken. Min fyra men fick min tredjeröst ändå.
Rieussec 2001 halva
Vit choklad, kokos... men vänta nu är inte det här samma vin som nummer 2!? Absolut inte säger övriga 7. Jag var i alla fall tillräckligt övertygad för att inte rösta på det här vinet som trea med motiveringen att det är samma vin som glas två. Mycket bra och skillnaden mot helflaskan speglas inte rättivist i totalpoängen.
Kaltern Quintessen
Parfym, örter, kardemumma och tyvärr diskmedel som förstör helhetsintrycket. Smakar söta julkryddor. Klart mest avvikande vin som fick en rebellröst.
Min ranking:
1 Kracher
2a Rieussec 2001
2b Rieussec 2001 halva
3 Mullineux?
4 Albala
5 Kaltern Quintessen
Total ranking topp 3 med inverterad poäng (antal första röster):
1 Rieussec 2001 - 15 p (2)
2 Mullineux? - 13 p (2)
3 Kracher NV - 10 p (2)
4 Rieussec 2001 - 7 p (2)
5 Kaltern - 2 p
6 Albala - 1 p
Intressant att topp 4 alla har 2 förstaröster var och att det är så stor skillnad mellan Rieussec på hel och halvflaska.
Flight 2 champagne
Visa bifogad bild 25049
Av föråkarna var Billiot Laetitia (deg 12) klart bäst med sin ekada fylliga stil. Savart är verkligen inte min grej. Torr, stram och ogin. Gissade PN från odlare i Aube med ek. Mogen Pommery NV var fullt drickbar och jag gissade mogen hus-NV från 80-talet.
Bollinger GA Rosé 1999
Klart kraftig maskulin skumpa i fatad stil. Klart mogen men samtidigt trött. Svag årgång eller dåligt lagrad? Gissade GA 99. Tydligen auktionsköp men har å andra sidan inte druckit GA 99 på väldigt länge så oklart på det allmänna tillståndet. Cristal 99 är i sitt esse nu... Själv hade jag definitivt öppnat upp och kollat om jag hade fler GA 99 i källaren.
Fallet-Gourron/Prevostat (bas 02)
Typisk ekade odlare som jag gillar. Rätt kraftig stil som ibland kan lura mig till PN men gissade ekad BdB-odlare. Eftersom jag visste vem som hade flaskan kunde jag metagissa att det är nog så här Fallet smakar. Lite mognad men väldigt pigg syra. Gissade 08 eller 02. Mycket bra! Synd att odlaren har lagt ner och sålt marken om jag fattat det hela rätt.
Ingen omröstning gjordes av oklar anledning.
Flight 3 vitt
Visa bifogad bild 25053
Labet?
Stall, päls och funkigt. Osvavlat efterjäst instagramvin som ger en nära döden upplevelse. 49 parkerpoäng.
Dominio del Aguila 2015
Grillad citron, gula vingummin och lite blandning av päronsplitt och citronglass. Bra syra och hög intensitet. Faten märktes. Svårplacerad och gissade monster GC-chablis-deluxe. Verkligen min typ av vin och vita spanjorer imponerar ofta på mig och betydligt mer än de röda.
Intressant att vissa började prata om Von Winning på det här vinet eftersom jag själv var inne på det innan jag smakade sista vinet som mer stämde in på riesling.
?
Smörig, vanilj och känns som malo. Chardonnay...
Genevat Les Survivants ?
Har skrivit citron och ananas med smak av citron vilket känns lite märkligt. Lång smak och klart ekad. Gissade Jura.
Von Winning Oyzetra 2018
Hade tänkt en annan flaska men hade glömt bort den här som dessutom låg längst upp i högen. Vissa rieslingtoner kan kännas men även lime och lite kola. Lång smak med lite bränd karamell i eftersmaken. Lite fet och mineralisk munkänsla i avslutet. Gissade på mitt eget vin här. Riktigt bra vin!
Min ranking:
1 Domino del Aguila 2015
2 Von Winning Oyzetra 2018
3 Genevat Les Survivants ?
4 Chardonnay
5 Labet
Total ranking:
1 Von Winning Oyzetra 2018 - 15 p (2)
2 Domino del Aguila 2015 - 13 p (3)
3 Genevat - 10 p (1)
4 Chardonnay - 7 p (1)
5 Labet - 3 p (1)
Flight 4 rött
Visa bifogad bild 25051
Vid det här laget var jag rätt trött på vin och då syftar jag inte på volymen i första hand utan antal intryck. Normalt drabbar det ödet sötvinerna men nu var det rödvinets tur. Inga anteckningar gjordes och bedömningen var tämligen digital.
Azienda Agricola Serragghia Riserva Gabrio Pinot Noir 2018
Lite brettig och rökig. Gissade 80-tal... bästa med den gissningen är att jag inte var längst ifrån åldersmässigt. Väger man in priset, ja då är det Salonklass på pris kontra prestanda.
Domaine Jamet Cote-Rotie 2012
Grönt och skitigt. Inte så kul alls...
Domaine Taupenot-Merme Corton Rognet 2009
Inget minne alls. Röd bourgogne som jag oftast upplever det helt enkel vilket man kanske ska vara glad för med tanke på prisbilden.
Glaetzer Amon-Ra Shiraz 20xx?
Äntligen ett vin med lite frukt och fat som får en känna att man lever. Det här vinet gillar du antog @chambertin korrekt. Tror jag gissade SQN Syrah på det här vinet.
Barbaresco ?
SQN Grenache 2015
Här blev det snack om vinet var lite korkat. Klart dämpad frukt, framförallt med facit i hand men jag tyckte i alla fall det var flightens näst bästa vin. Å andra sidan skadar inte lite kork ibland.
Min ranking som jag inte minns helt:
1 Amon-Ra
2 SQN Grenache 2015
3 Barbaresco?
4 Taupenot-Merme Corton Rognet 2009
5 Jamet Cote-Rotie 2012
6 Italiensk svindyr pinot
Totala rankingen noterade jag inte.
Slutsats: mer sött till folket!
Jag är inte ens säker på att det var Mullineux....När du skriver "Mullineux?", är det då deras straw wine ni provat eller är det den mer sällsynta Olerasay?
Jo, det var mullineaux oleraseyJag är inte ens säker på att det var Mullineux....
Vill minnas att det var straw wine iaf. @kimnyblom ?När du skriver "Mullineux?", är det då deras straw wine ni provat eller är det den mer sällsynta Olerasay?