StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Julafton med italienskt tema.:
Vi tog med oss en egen Barolo och gav oss på restaurangens Barolo på glas.
2016 Via Nuova Briccho Boschis Barolo av Pira, 92p med enorm uppsida en bra bit in i framtiden
Smakar dyrt men lever på inga vägar upp till prislappen. Förstår heller inte varför det skrivs på CT att den är tillgänglig, underbar och ready to plop. *pft*
Detta är ett ungt vin som fortfarande lever på sin primära frukt. Det gör den tämligen ointressant för våra smaklökar. Att sedan den rejäla strävheten (bra sort, inte modell taggtråd) ger vinet en uttorkad kort avslutning, gör inte det hela bättre.
Vinet har dock massor av fina kvaliteter som man kunde mejsla fram efter ca 3 tim luftning:
Violer, hallon, körsbär, skogspromenad och duktigt med nypon.
2014 Torriglione Barolo av Gagliasso, 90p med viss uppsida för lagerarbetare.
Ett varmfruktigt vin med både solsken och värme i druvorna. Framställd som en lätt syltig och mycket välkomnande kram.
God jul alla!
Vi tog med oss en egen Barolo och gav oss på restaurangens Barolo på glas.
2016 Via Nuova Briccho Boschis Barolo av Pira, 92p med enorm uppsida en bra bit in i framtiden
Smakar dyrt men lever på inga vägar upp till prislappen. Förstår heller inte varför det skrivs på CT att den är tillgänglig, underbar och ready to plop. *pft*
Detta är ett ungt vin som fortfarande lever på sin primära frukt. Det gör den tämligen ointressant för våra smaklökar. Att sedan den rejäla strävheten (bra sort, inte modell taggtråd) ger vinet en uttorkad kort avslutning, gör inte det hela bättre.
Vinet har dock massor av fina kvaliteter som man kunde mejsla fram efter ca 3 tim luftning:
Violer, hallon, körsbär, skogspromenad och duktigt med nypon.
2014 Torriglione Barolo av Gagliasso, 90p med viss uppsida för lagerarbetare.
Ett varmfruktigt vin med både solsken och värme i druvorna. Framställd som en lätt syltig och mycket välkomnande kram.
God jul alla!