Livermore
Medlem
Kul att den landade rätt i din mun. Eld och frukt finns det en del av, men som du säger, även viss balans, och enligt mig, finess. Kostar ju inget heller, nästan gratis.
Gratis är som bekant, gott
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Kul att den landade rätt i din mun. Eld och frukt finns det en del av, men som du säger, även viss balans, och enligt mig, finess. Kostar ju inget heller, nästan gratis.
Kanske har jag redan frågat, har årgång -08 av detta hemma, borde jag göra som Systembolaget och se det som samma vin som ditt födelsedagsvin, eller behöver jag vänta 10 år innan det blir lika trevligt?Har precis hällt tillbaka min födelsedagsflaska från decantern: 1998 Dead Arm.
Perfekt kork. Underbart stora dofter med röda bär och äpplen som fyllde hela köket. I munnen är det koncentrerat och med en makalös struktur... Återkommer med mer nyanserade anteckningar vad det lider. Nu skall njutas!
Jag är riktigt förtjust i deras 2012 Pinot noir - och sannolikt är årgångsbeteckningen av vikt, även om SB uppfattar vinet som 'plonk' och att årgångsbeteckningar inte är vära problemet med att lägga in i logistiksystemet.Jag och hustrun var på bishops till lunch och jag såg att de hade yellow tail. Var tvungen att prova då @StefanAkiko vurmar för det. Nu var det bara shiraz de hade att erbjuda på rödvinsfronten. Det kanske är PN som är bäst?
Påtaglig frukt, inte direkt komplex, men överlag ett perfekt vin till lunchen. Smaken påminde lite om glögg
Mnajouhum...Kanske har jag redan frågat, har årgång -08 av detta hemma, borde jag göra som Systembolaget och se det som samma vin som ditt födelsedagsvin, eller behöver jag vänta 10 år innan det blir lika trevligt?
6 års mognad är ju bättre än inget, tänker jag.
-Har densamma fast från -07 liggandes i källaren sedan några år tillbaka. -Kul att du gillar den, min får nog ligga ett par år till och ruva på korken. Fönstret på CT är 2014-2024 så den kan nog gott få vila lite till...Drack en trevlig Nebbiolo från Kalifornien i fredags, se här, var därför tvungen att köpa förlagan från Piemonte i lördags. En Barbaresco närmare bestämt och en härlig sådan till råga på allt. Riktigt god med det mesta som gör vin värt att dricka...
Visa bifogad bild 1026 2009 Barbaresco 'Sori Paitin' (95027)
Vänta inte för länge bara, 09:an kändes allt fullt drickbar, men lär absolut bli bättre med några år på rygg. Jag gillar viss ungdom, dock.-Har densamma fast från -07 liggandes i källaren sedan några år tillbaka. -Kul att du gillar den, min får nog ligga ett par år till och ruva på korken. Fönstret på CT är 2014-2024 så den kan nog gott få vila lite till...
Jag kommer inte vänta allt för länge, poppar den nog snart och gillar jag den så får jag hålla utkik efter fler.Mnajouhum...
Har ännu inte testat 2008:an, så kan inte säga. 2006 drack jag ungt två flaskor och älskade. Annars levererar de ändå bättre med några fler års mognad. På CT finns båda skolorna: vänta - drick samt naturligtvis OTT-skolan.
Vi behöver ju inte alla överge våra själar till kollektiva dumheter... Årgångarna spelar roll. 2007 blir tex knappast ett starkt vin för Dead Arm. 2008 ser lovande ut, iaf på CT.
Ser fram mot din rapportJag kommer inte vänta allt för länge, poppar den nog snart och gillar jag den så får jag hålla utkik efter fler.
Vänta inte för länge bara, 09:an kändes allt fullt drickbar, men lär absolut bli bättre med några år på rygg. Jag gillar viss ungdom, dock.
Drack en trevlig Nebbiolo från Kalifornien i fredags, se här, var därför tvungen att köpa förlagan från Piemonte i lördags. En Barbaresco närmare bestämt och en härlig sådan till råga på allt. Riktigt god med det mesta som gör vin värt att dricka...
Visa bifogad bild 1026 2009 Barbaresco 'Sori Paitin' (95027)
Mycket härlig och intensiv arom med mörka körsbär, nypon, torkad frukt, örter, snus (General) och en hel del nötiga och chokladiga fattoner. Lite finska tjärpastiller dyker upp efter en stund, dessa tillsammans med en energisk metallkänsla åt blyerts. I munnen så är det finlemmat men bombastiskt på samma gång. Fet och tvålig munkänsla med otroligt fin intensitet, nerv (pirr) och längd. Läskande och rakryggat, men med former på rätt ställen. Strävheten är såklart rejält hög, men aldrig så det blir störande. Komplexiteten kunde varit större, men vinet förtjänar att få ligga några år på rygg och odla lite hår på bröstet. (92p)
Varför dricker jag inte mer nebbiolo från Piemonte? Varje gång jag testar så blir jag mer än nöjd. Skärpning! Men jag vill ju alltid vara lite motvals; vin från Piemonte är ju hetare än Anna-Nicole Smiths HM-annons var för norska bilförare när det begav sig.
Hur står detta sig då mot nebbiolon från Kalifornien? Ingen tvekan, detta är klart bättre, men också relativt annorlunda. Den amerikanska hade sitt klart säregna uttryck, vilket var gott det med.
Skönt att vi tycker olika. Hade smak varit universalt så hade alla älskat surströmming och tyckt att Gällivare-häng är den absolut snyggaste klädstilen.Kul det här med olika tyckande! Vilket också gör vin så förvirrande... Testade den bara som snabbast men den föll mig inte alls på läppen... Och då brukar jag ändå gilla Paitin... Den hade allt jag inte gillade med 09 i Piemonte. Klumpig varm frukt, inget "lyft", inget driv...
Så hur kommer det sig? Problem med speed-tasting? Slutslatt i en flaska? Off-flaska? Dålig vindag? Eller bara helt enkelt olika tycke och smak?
...och föredragit svensktoppen, banjo, dragspel med Snoddas samt BiB med spännande tillsatser...Skönt att vi tycker olika. Hade smak varit universalt så hade alla älskat surströmming och tyckt att Gällivare-häng är den absolut snyggaste klädstilen.
...Och viner från Malta......och föredragit svensktoppen, banjo, dragspel med Snoddas samt BiB med spännande tillsatser...
Somliga har det bra, ångrar att jag inte var med.Drack ett gäng helt fantastiska viner i lördags, men det är först nu jag återhämtat mig nog för att få ner det på papper
2006 Pazo de Señoráns Albariño Rías Baixas Selección de Añada
God och inställsam, kändes välgjord. Tyvärr något karaktärslös.
Cuvée du Vatican Châteauneuf-du-Pape Blanc Réserve Sixtine
[minns ej årgång, men 2000-nånting] Stor, intressant doft som nästan hade passerat som Chenin Blanc. Syran var dock väldigt låg. Ingen stor favorit, men den dolde sina 14,5% väldigt bra.
2012 Interkardinal Solaris Vingården i Åhus
Klarade sig förvånansvärt bra i sammanhanget. Väldigt fruktig doft som drog mycket åt Sauvignon Blanc. Hög syra och en bra koncentration. Positivt överraskad! Gissade också på en fransk Sauvignon Blanc.
2010 Francois Villard Le Grand Vallon Condrieu
Lite som den tidigare CdP:en, stor doft av vax, saffran, och blommor. Även här låg syra, men betydligt eldigare. Gissade på en Roussane Marsanne blanding från södra frankrike.
2011 Domaine Weinbach Cuvée Ste Catherine Riesling
Det helt klart godaste vinet i ordinarie flighten. Stor, komplex doft med en lagom dos av diesel och en helt underbar smak. Längden på vinet var makalöst. När vi räknade ihop vinernas poäng på slutet fick den 93 av 100 möjliga.
2012 Hamilton Russell Vineyards Chardonnay
Riktigt bra! Doften var dock ganska sluten med tydliga rostade fat och en hel del stenig mineral. Smaken var tät med en rejält frisk syra. Denna v´kom högt upp i min ranking och jag gissade på en nordligare Bourgogne.
2010 Au Bon Climat XXX Anniversary Nuits-Blanches au Bauge Chardonnay
På många vis rätt lik Hamilton Russell, fast med en mer inställsam fruktighet och tyngd. Bra hög syra, men väldigt drickvänlig. Fick också bra poäng och min gissning var Napa Chardonnay.
2009 Szepsy Borászati Furmint
Min första tanken var att detta var ganska gott, sen började vinet spreta åt alla håll. Fanns en ganska anonym, lite vaxig doft och massor av svavel. I munnen höll vinet inte ihop något vidare. Framför allt fanns det en tydlig eldighet och en inte helt angenäm fat-beska. Bra koncentration dock, och säkerligen bra potential. Fick dock bottenbetyget på grund av över-svavlingen.
1960 Bourillon Dorléans Vouvray Demi-Sec
Helt sjukt knepigt, och fantastiskt vin! Ingen vidare komplex doft, bara massor av vax och kittost a la Münsterost. Men smaken! Hög, bitande syra som påminde mer och citron än vin. Trots detta en hyfsad frukt och en lång läskande eftersmak. Gott, men speciellt!
1999 Ferme de la Sansonnière (Mark Angeli) Les Fouchardes
Tydligt oxiderad doft av äpplen, lite vax och mycket torkad frukt. Grym balans och en mycket trevlig längd och intensitet.
Mitt eget vin och var så självklart lite färgad då jag visste vad det var. Dåligt med gissningar från övriga i sällskapet, och inte konstigt egentligen med tanke på vinets väldigt oxiderade karaktär.
Bonusviner:
1966 Bersano Barolo
Tyvärr korkskadad, och en intensivt röd färg gjorde inte besvikelsen mindre!
1967 Fontanafredda Barolo
Som tröst för den föregående korkskadade Barolon. Färgen var betydligt ljusare och med fällningar stora som enkronor i botten.
Doften var otrolig! Med massor av bär och frukt och skitighet, Mer Bourgogne än Barolo!
Smaken var sammetslen, nästan helt utan strävhet. En frisk pigg syra och förvånansvärt mycket frukt. Underbart vin och vet att det frälste flera av deltagarna.
1976 Bertrand J. Denoune Chassagne-Montrachet
Lite av en chansning, men vilken chansning! Underbar doft av ljusa bär, hallon jordgubbe. Men också jord, lövhög, svamp och örter. Underbart god i munnen. Helt obegripligt mycket frukt kvar, ingen strävhet och en lång fin syra. Detta var utan tvekan kvällens vin! Sen gjorde säkerligen den föregående mängden vin sitt för att få känslorna att svalla. Magiskt!
2007 La Spinetta (Rivetti) Barbera d'Asti Cà di Pian
Gott och med en trevlig mognad! Lägre syra än förväntat och inte helt lätt för sällskapet att gissa sig fram till rätt vin och druva.
2007 Tommaso Bussola L'Errante Veronese IGT
Väldigt speciellt vin. En Bordeaux-blend doinerad av Merlot gjord som en Amarone. Svåranalyserad och lite av en shock efter de föregående mer eleganta viner. Men kul med en kombo av Bordeaux-doft och Amarone-intensitet!
2009 Umathum Blaufränkisch Joiser Kirschgarten
Tydligen inhandlat från Handlavin.se för nått år sen, och vid tillfället fick nog vinet nog ändå anses som ett hot mot folkhälsan! Antecknade tyvärr inte detta vinet så minns bara fragment. Lätt rökig och kryddig doft med mängder av svarta mörka bär. Rejält tryck i smaken och gott!
2010 Chateau Montelena Chardonnay
Minns det bara som väldigt gott!