This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Kul att du gillar den, själv tycker jag den förstärker intrycket av riktigt kasst rödtjut. Men även den visuella smaken är ju delad, kanske gillar du vinet också...men vilken charmig, dalainspirerad (?) etikett..
59 kronor. Från Rumänien. Importerat av Altia. Alla SB butiker har det på lager (tom 102 st i en butik). Ett typiskt exempel av det som köps i mängder av bas Svensson idag för bas Svensson brukar söka efter pris eller förpackning (följande marknadsförings järntvätten). Extremt trist tycker jag.Min fru bjöd på lurevin igår. Normalt sett så brukar hon köpa dugliga vin, i alla fall strax över hundralappen (om pris nu är en relevant indikator). Då och då mitt i alla dekadens med dyra och fina viner så gillar hon att överraska med riktiga slamkrypare för att kolla om jag är med. Vanligtvis går det ganska lätt att avslöja bluffen, men jag har helt klart fallit rejält i fällan också...dock inte igår tack och lov!
Visa bifogad bild 1014
2012 La Revedere Merlot (2620)
I näsan möts jag av en lukt som drar åt jordgubbar, hallon med blomstjälkiga drag och en hel del stenighet (även skräpvin kan ha inslag av mineral ). Om jag bara hade haft aromen att gå på så hade jag förmodligen gissat på en Beaujolais. I smaken så var det helt tanninlöst med hyfsad fruktsyra och vattnigt åt utspädd saft.
Men framförallt - det smakade socker och dåligt beredd blandsaft! (23 g/l restsocker)
Jag är i alla fall glad att jag sa till frugan: "...detta vin kan inte ha kostat mer än 50 spänn...?"
59
59 kronor. Från Rumänien. Importerat av Altia. Alla SB butiker har det på lager (tom 102 st i en butik). Ett typiskt exempel av det som köps i mängder av bas Svensson idag för bas Svensson brukar söka efter pris eller förpackning (följande marknadsförings järntvätten). Extremt trist tycker jag.
Jag rekommenderar ha en titt på 6452 Aussie (ett av Sveriges bäst säljande varumärken i Tetra Pak), samma leverantör, samma pris (fast för 1000 cl), samma status: mängder på hyllor. Sista rekommendation är att kolla i din omgivning om någon brukar köpa de där produkterna och börja utbilda lite. Det blir ett riktigt ansvar. SB får inte göra det enligt lagen. Jag menar att de får inte visa vad är gott och vad är dåligt vilket du får göra utanför all marknadsföring och miljarder som spenderas för att få Svensson köpa sånt och liknande.
Både 2620 och 6452 uppfyller viktiga krav: skruvkapsyl för 2620 och miljövänlig förpackning för 6452 vilket är så viktigt för vinkvalitén som alla vet.
Det som förvånar mig är att recensioner på båda finns, dåliga men de finns
Ingen vinskribent i ett annat land skulle ha accepterat att skriva om de där utan att tappa trovärdighet för läsarna. Och vi har här hundratals av liknande produkter med recensioner. Härligt eller?
Etiketten har en ande av 70-talsvin över sig. De var väl skitgoda? Hur uppstod annars rödvinsvänstern?
Men ärligt. Varför tas det in så mycket som smakar illa? Är det BARA priset som avgör? Då har jag en klockren affärsidé
som kan göra oss rika nog att köpa vilket vin vi vill..
QPR?I Australien ger mig QPR mindre mindre gåshud än Q.
I Frankrike är det precis tvärtom...
Tack! förstod det inte var Queens Park Rangers ...Quality-price ratio
Imponerad att du fick med såpass mycket detaljer och dessutom poäng, vilket jag tycker är ruggigt svårt. Skalan 1-5 är lättare.Jag och frugan var på provning med Elke Jung och Anders Röttorp på Vinbanken. Fick äran att hälsa på @Vino fino också
12 viner som på olika sätt är aktuella just nu och som Elke och/eller Anders gillar lite extra. Tufft att riktigt ta till sig så många olika viner, till slut vet man inte vad det smakar och vad man tycker Det som en del vinskribenter gör vid sortimentsprovningarna är trots allt värt viss respekt.
Mycket korta noteringar följer här:
2012 Marcel Deiss Alsace (87p)
Aromatisk med drag av lime, gräs och dijonsenap. Kunde nästan misstas för en Sauvignon Blanc.
I munnen ett fylligt, runt vin med smak av honung och citrus. Mycket bra längd.
2013 Penfolds Riesling Bin 51 (82p)
Typisk Rieslingdoft av petroleum och honung.
Lätt spritsig med vassa syror och en lite störande beska. Obalanserat, men också mycket ungt. Doften lovar mer än smaken kan hålla, kan kanske bli något på 5-10 års sikt.
2009 Domaine des Baumard Savennières Clos de Saint Yves (84p)
Doft av halm och rostat bröd.
Medelfyllig, hög syra, bra längd men ett lite tråkigt torrt slut.
2008 Domaine Huet Vouvray Demi-Sec Le Haut-Lieu (84p)
Misstankar om korkdefekt, men inte helt uppenbart eftersom vintypen (halvtorr Chenin Blanc) är outforskad mark för mig.
Gyllengul färg. Söt doft som ledde tankarna till dijonsenap och räkskal (?) men också våt halm.
Halvtorr med smak av ospädd apelsinsaft och andra citrusfrukter. Bra längd.
2005 Château Fourcas Hosten (87p)
Nyss testad som ni vet. Tyckte nog lite bättre om den nu än för en vecka sedan, så även frugan.
Brunröd färg, dragning åt tegel.
Doft som domineras av stall, tobak, läder och en del mörk frukt. Lite rosor och viol tillsammans med salvia och lakrits.
Smaken stram med torra tanniner med lite mörk frukt i bakgrunden.
2007 Tenuta Col d'Orcia Brunello di Montalcino (89p)
Ljust röd. Kryddig doft med körsbär och andra röda bär.
Stram, syrlig smak av röda bär och med bra längd.
2008 Meerlust Rubicon (88p)
Ganska sötvarm doft av svarta vinbär med en hel del stall, tydliga drag av grön paprika. Lite örter och en liten rökighet.
Sötfruktig, stram och torr smak med bra balans.
2011 Tenuta dell'Ornellaia Le Volte Toscana IGT (88p)
Stor härlig parfymerad doft av rosor, viol, röda bär och örtkryddor.
Medelstram, syrlig, fruktig smak med bra längd.
2012 Tenuta Guado al Tasso (Antinori) Bolgheri Il Bruciato (89p)
Mörkt blålila, nästan svart.
Komplex och djup doft av jord, undervegetation och mörk frukt.
Stram med ganska torra tanniner och bra längd.
2012 Equis Crozes-Hermitage Domaine des Lises (90p)
Positiv överraskning! Ska absolut köpas.
Stor, mullig, kryddig och lite söt doft med mörka bär och lakrits.
Varm, medelstram smak med bra syror och mycket bär i utmärkt balans.
2011 Domaine du Vieux Télégraphe Châteauneuf-du-Pape La Crau (92p)
Nästa överraskning, och en rejäl sådan. Verkligen inte min bild av en Ch9dP, blint hade jag gissat cote-rotie.
Ljusröd färg. Rödfruktig doft av smultron och russin och lite toner av aceton. Fina mjuka tanniner, syrliga bär och en oändlig eftersmak.
1999 Domaine du Vieux Télégraphe Châteauneuf-du-Pape La Crau (89p)
Från Röttorps egen källare.
Rödbrun med vissa drag av sherry, så även i doften. Torkad frukt och multna löv.
I munnen mjukt, stramt och syrligt. Gott men inte lika spänstigt som 2011:an.
Poången är nog inte så lite gissning, men jag brukar försöka ställa vinerna i någon sorts tycka-om-ordning och även koppla det till tidigare tyckanden. Att sen nästan allt hamnar mellan 85 och 90 beror väl mest på intryck och anpassning från andra tyckare.Imponerad att du fick med såpass mycket detaljer och dessutom poäng, vilket jag tycker är ruggigt svårt. Skalan 1-5 är lättare.
Mycket trevlig tillställning. Roligt att träffa @Larseman . Harmonisk och lagom rund under fötterna lämnade jag Grevgatan för en stilla promenad hem i eftermiddagssolen…Jag och frugan var på provning med Elke Jung och Anders Röttorp på Vinbanken.
Som jag uttryckt många ggr tidigare: eftersom de swänske vinskribenterna (alla?) provar först efter att ha läst etiketterna, så är den typen av provnande inte alls värt någon respekt. Tvärtom. Tom jag skulle kunna skriva "proffsanteckningar" bara jag fick facit i handen. Behöver faktiskt inte ens prova vinet, det räcker med att titta på etikettenDet som en del vinskribenter gör vid sortimentsprovningarna är trots allt värt viss respekt.
Tack tackOch grattis på 22-årsdagen (i förskott)!
Förresten, du har inte luskat mer kring supersvensken som gjort Escombro, dvs om det går att få tag på åtminstone andra årgångar?
Jag väntar med stort intresse.Tack tack
Han som gjort Escombro har tydligen gjort ett nytt vin, med den hårresande produktionsvolymen av ~400 flaskor. Har en löpare på väg att hälsa på honom, men som befinner sig på Sardinien just nu och äter ost med fluglarver i. Jag hoppas få god anledning att återkomma i ärendet.
Kul att den landade rätt i din mun. Eld och frukt finns det en del av, men som du säger, även viss balans, och enligt mig, finess. Kostar ju inget heller, nästan gratis.Drack igår Glaetzer Wallace 2012. Fruktig med påtaglig eldighet. Dock tycker jag den var ganska balanserad. Ett bra vin till sommaren skulle jag tro men fungerade även bra en helt vanlig lördag. Tack till @Matlen för att ha rekommenderat det, om än indirekt bara.