This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
2006rna kostade 179:- på SB.Det är väl också en prisfråga?
Originalprislappen visar på ca 400kr (här i Yapan) så man kan ju undra vad den Swe prislappen hamnar på? Jag betalde ca 180kr per flaska för tre olika, och DEN prislappen funkar. Men redan 300 spänn skulle jag aldrig lägga på detta...
Intensiteten i doften tyckte jag var väldigt lovande, bra, men i munnen var den kortare än jag hoppats på, både i smaken & avslutet.Svårt ibland att avgöra vad som är vad i vin, vi verkar dock vara helt överens om att detta vin inte levererade tillräckligt. Jag tyckte dock inte att syran var för hög, det var mer att den inte riktigt hängde ihop med frukten som jag led av.
Hur upplevde du intensiteten?
Hustrun och jag kommer köra ett par lådor Californisk syrah i ca november. Vi håller också att köpa på oss alla röda Washingtoner vi kan hitta med tonvikten på CF och meritage. Hur mycket Washingtonsk syrah har du druckit? Vilka bör man undvika? Vilka kan du rekommendera?
Tack för lista.November låter som en månad att se fram emot!
Jag är bara nybörjare jämnfört med gänget som hänger på detta forum, men jag provar gladeligen all Syrah jag kommer över som finns i Sverige & amerikansk sådan är en favorit.
5 viner från Washington som jag tycker är bra, fast bara en är Syrah; Milbrandt Vineyards – deras Estate Syrah, Andrew Will - Champoux, Horse Heaven Hills , Ste Michelle Wine Estates – Northstar Merlot, L'Ecole No 41 - Perigee Estate Seven Hills Vineyard & Apogee Pepper Bridge Vineyard
Helt ok pris i min värld, mao.2006rna kostade 179:- på SB.
Olika falla ödets lotter...-Flyttar denna posten, hamnade i fel tråd
-Men när jag ändå tar upp internetspejs kan jag ju påpeka att @StefanAkiko verkar ha haft en bättre gårdagskväll än jag och förtjänar huvudvärk.
-Själv åt jag potat-ball med torkat fårkött. Norsk gastro i all sin prakt...
Hustrun och jag kommer köra ett par lådor Californisk syrah i ca november. Vi håller också att köpa på oss alla röda Washingtoner vi kan hitta med tonvikten på CF och meritage. Hur mycket Washingtonsk syrah har du druckit? Vilka bör man undvika? Vilka kan du rekommendera?
Så, nu pratar vi samma språk. Precis så kände jag efteråt. Aromen lovade ju SÅ mycket.Intensiteten i doften tyckte jag var väldigt lovande, bra, men i munnen var den kortare än jag hoppats på, både i smaken & avslutet.
Känslan efteråt för min del var lite som jaha? skulle det inte hända mer?
Tack för handfasta tips!Köp 2010 Reynvaan In The Rocks. Ett av årets bästa vinupplevelser för mig. Var tvungen att handla på mig en låda. Men dom gör andra viner som ska vara ännu bättre.
Annars så ska Cayuse göra suveräna saker. Har inte provat något själv, men har 2009 En Chamberlin Syrah på ingång.
Båda från Walla Walla.
Så gott!Hittade en bit ankleverterrine i frysen(bra skit Johan!!) som fick slå följe med stekt surdegsbröd, flingsalt och Suduiraut -01, - fan va gott!
Kul att du blev först ut att skriva om dessa förmodade godsaker. Ser verkligen framemot att ploppa korken på en av varje så fort som möjligt vid ankomst - OM det blir en leverans...Coursodon Silice 2012
Mörkt och tät i färgen.
Doften drar åt det bäriga hållet med en hint av ek.
Smaken däremot går åt andra hållet vilket för mig är mer mineral, peppar och mörk choklad. Sambon tyckte lakrits också.
Overall: Väldigt balanserad och len kan tänka mig att den vinner på några år på rygg.
Coursodon L'Olivaie 2012
Även denna typisk Rhône mörk i färgen.
Första doften jag kände var lite smörig. Sedan mer björnbär och bigarrå.
Smaken här skillde också ifrån doften. Även denna mer mineral och ganska skarp och vass.
Overall: Känns som denna skulle behöva längre tid i källaren.
Just nu känner jag att Silice levererade bättre men om några år så kommer L'Olivaie utan tvekan stå högst upp på pallen.
Eleganta och ståtliga.
Att jag passade denna låda för att hålla frun lyckligt får jag leva med.
Happy wife happy life.
Tror ni som lyckades knipa en låda kommer bli riktigt nöjda. Och ni som orkar vänta ett gäng år kommer bli ännu nöjdare.
Härligt o höra att den kom till så pass bra användning som till SuduirautHittade en bit ankleverterrine i frysen(bra skit Johan!!) som fick slå följe med stekt surdegsbröd, flingsalt och Suduiraut -01, - fan va gott!
Och grattis på 22-årsdagen (i förskott)!Drack entréchampagne som present från torsdagens kock, Hasegawa-san på Den, hos fredagens kock: Namae-san på L'Effervescence. Lördag dricker jag te i Sankei-en, hos Namae-sans moster. Söndag är en my dag och riktig födelsedag
NV Doyard Champagne Cuvée Vendémiaire Extra-Brut
Very clean and clear bubbly. Light color, citrusy nose with light touch of bread.
- 2014-04-11 - I LIKE THIS WINE: 92 Points
Taste is clear and distinct with good, firm acids and great intensity. No layers and no particular complexity. Over 90 points, thanx to intensity of palate and the fact that wife managed to empty half her glass. Almost.
Birthday gift from Hasegawa san and had at L'Effervescence in Tokyo.
2011 Escombro
från Jumilla, av underlig svensk som "är stor och ser vild ut."
Tonight was the fancy evening: one of East Asia's most lauded restaurants: L'Effervescence that surely will go down in gourmet history as one of the most creative and balanced cuisine creationists in the post 1400's. Chef's name is Namae-san, and his kitchen is sublime where all his restaurant staff are sublime as well.
And we had our only btl of this wine, that was poor-cork-damaged (pre-age leakage) because the stupid winemaker probably didn't think other than: corks are only a cost and the quality of them doesn't matter. Or?
Closure REALLY matters. I can't see that this producer needs other than a screw-top.
So, only 96 points from me and no-more-than-92-points from wife.
The dinner was awesome and then some. Ultrasome!
Efter maten drack vi väldigt god grappa:
Visa bifogad bild 1012
Idag trööögt, och sitter i Sankei-En för återhämtning:
Visa bifogad bild 1013