StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
...som då vi drack '01 Lafite tidigare i år...
"The work of barbarians!"
"The work of barbarians!"
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jomenvisst är det underbart då gommen slipper frysa2015 Ca’ del Baio Barbaresco Vallegrande
Efter två timmar i karaff åker vinet ner i Zalto Bou/Neb.
Lätt kryddig/pepprig ton som med tid (15 år till) kan utvecklas på liknande sätt som Gianni Voerzios Barolo. Det finns en fin kombination av diskret spearmint, bränt eneträ, bränt körsbärsträ och lite bittermandel. Visst alkoholstick kan skönjas vid oförsiktigt sniffande, vilket kan härledas till 15%. Sticket alltså, inte sniffandet.
Munnen då? Jotack, här har vi umph och en italiensk variant av extra allt, utan att det i vårt tycke havererar, men jag anar att vinet inte tilltalar alla. Tack vare alkoholhalten behöver munhålan inte frysa; samma mysiga värme sprider sig när viner svalts, utan att vara påträngande. Tanniner och syra finns på rätt plats i fint samspel. Fick sällskap av risotto och fylld kotlettrad.
Visa bifogad bild 26448
Gott, gott, gott.
Japp. En riktig mysvärme.Jomenvisst är det underbart då gommen slipper frysa
I afton firades min oförhappandes 6 dan kendo (6 grad av 8, där 7 dan betyder PERFEKT kendo och 8 dan utdelas till de särskilt bästa professionella ovan glastaket…) min dröm har under de senaste dryga 30 åren varit att iaf närvara och kämpa stenhårt under en 8 dan gradering. Om jag klarar 7 dan om 6 år (minimitid från 6 dan) måste jag utveckla min kendo under 10 år innan jag jag ens kan försöka.Japp. En riktig mysvärme.
Så här såg hela flaskan ut:Denna ploppades i afton:
Visa bifogad bild 26433
Hustrun tog bilden och fokuserar lite mer på maten...
Wow !! GrattisI afton firades min oförhappandes 6 dan kendo (6 grad av 8, där 7 dan betyder PERFEKT kendo och 8 dan utdelas till de särskilt bästa professionella ovan glastaket…) min dröm har under de senaste dryga 30 åren varit att iaf närvara och kämpa stenhårt under en 8 dan gradering. Om jag klarar 7 dan om 6 år (minimitid från 6 dan) måste jag utveckla min kendo under 10 år innan jag jag ens kan försöka.
Under 10 år hinner många månar, floder, vänner, partners, passera förbi. Och det är det slutgiltiga steget. Detta galna 10 års steg... Alla de 8 dan kendo sensei:er jag träffat på är omöjligt starka. Helt sinnessjukt bra! Perfekta! Och de har alla fokuserat kendo avsevärt mer intensivt än någon enda vinnörd jag någonsin träffat på fokuserat vin…
Tack!Wow !! Grattis
Titta! Sparris!Visa bifogad bild 26449
Det grillades kött - svensk Entrecote - svensk flankstek och sen någon spansk, hängmörad ryggbiff med kappa. Allt väldigt gott. Entrecoten var ganska tunt skuren, förde tankarna till Frankrike och en klassisk bistro. Då kändes även franskt vin bra. Varför inte en Châteauneuf-du-Pape!
Seså. Ner i källaren och kolla vad som finns. Här märks det totala ointresset av att lägga in källarens viner i CT samt även det briljanta med ATT, faktiskt, lägga in vinerna i CT. Jag hittade bara två flaskor ChNdp. Ve och fasa, Gustav Vasa!
Nåja. Det blev en:
Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux
Domaine André Brunel 2011
En hel del mognadstoner, härliga jordgubbar, söta körsbär, sötlakrits, hallonbåtar (kanske både hallon- och lakrits-båtar), timjan och lavendel.
Behöver inte alls vänta längre på dessa enligt mig. Smakade smaskens till köttet.
Får en 90+ poäng tycker jag.
Javisst! Älskar att grilla sparris.Titta! Sparris!
Visa bifogad bild 26458
2019 Delas Frères Crozes-Hermitage Domaine des Grands Chemins
Ung syrah kan verkligen vara gott. Och det här är gott!
Med bl.a. björnbär, rått kött, peppar, mint, lakrits och choklad. Komplext och välgjort med härliga fat. Dock inte samma maffiga uttryck som i årgång 2015. Men inte sämre för det.
Det här tycker jag är ett mycket bra vin för under 300:-
Detta låter mer som kärlek som bäst beskrivs med tre-fyra lådor per årgång…2015 av denna var min första syrah-kärlek och jag drack 3 flaskor mellan 2019 - 2021. Den sista var överlägset godast. Tack för omdömdet, har extremt lite plats i skåpet över men kanske måste beställa en flaska ändå.
För dem av oss som föredrar mer mogna uttryck. Hur ser du på detta vins trajectory över åren?Visa bifogad bild 26458
2019 Delas Frères Crozes-Hermitage Domaine des Grands Chemins
Ung syrah kan verkligen vara gott. Och det här är gott!
Med bl.a. björnbär, rått kött, peppar, mint, lakrits och choklad. Komplext och välgjort med härliga fat. Dock inte samma maffiga uttryck som i årgång 2015. Men inte sämre för det.
Det här tycker jag är ett mycket bra vin för under 300:-
Jag har bara druckit detta i årgångarna -15 och -19 så har ingen erfarenhet av vinet med någon längre lagring och mer utvecklade aromer.För dem av oss som föredrar mer mogna uttryck. Hur ser du på detta vins trajectory över åren?
Ska precis skicka lite av dom nya vinerna till distributören så dom kan sälja in till SB i höst. Tror kanske Amerikansk Riesling blir lite svårsålt, dock Fast min Engelska distributör tar in ett par Finger Lakes (NY) Rieslings och han säjer det är rätt lättsålt, så kanske?Får vi nöjet att njuta av Obie i Sverige inom en inte alltför avlägsen framtid? Med tanke på hur bra Lanterna och La Malinche presterar lär Intresset på forumet knappast vara iskallt om du tar med 60 lådor Obie som handbagage nästa gång du tittar förbi Sverige.
Står det bara Sabelli-Frisch på etiketten så lär den förmodligen gå åt rätt kvickt med tanke på hur tidigare alster har presterat.Ska precis skicka lite av dom nya vinerna till distributören så dom kan sälja in till SB i höst. Tror kanske Amerikansk Riesling blir lite svårsålt, dock Fast min Engelska distributör tar in ett par Finger Lakes (NY) Rieslings och han säjer det är rätt lättsålt, så kanske?