Inte masshysteri, masspsykos. Vi blir subliminalt itutade att vi ska handla genom manipulation av forumet. På något sätt gillar jag detRycktes med i masshysterin och beställde en jag med!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Inte masshysteri, masspsykos. Vi blir subliminalt itutade att vi ska handla genom manipulation av forumet. På något sätt gillar jag detRycktes med i masshysterin och beställde en jag med!
Så, nu tycker jag herrn har skrivit såpass aktivt på forumet att det är dags att skriva in dig här . Det är så man VERKLIGEN kommer in i klubben.Inte masshysteri, masspsykos. Vi blir subliminalt itutade att vi ska handla genom manipulation av forumet. På något sätt gillar jag det
Ja visst är det fascinerande, jag som inte ens förstått mig på att gilla champagne var SÅ nära att beställa några (Ja men den och den fyller ju snart år... Vi ska ju ha några grillfester så som välkomstdrink.... Ja men det och det ska vi ju snart fira...). Lyckades hålla mig från masspsykosen denna gång till skillnad mot alla andra gånger här på FW......Inte masshysteri, masspsykos. Vi blir subliminalt itutade att vi ska handla genom manipulation av forumet. På något sätt gillar jag det
Vinet ser aningen blekt ut om jag får säga. Och gräsmattan är så ovårdad att det är svårt ge fler poäng än för @Matlen s kakeltomtar...Visa bifogad bild 1471 Riesling regerar!
2008 Weingut Willi Bründlmayer Riesling Reserve Zöbinger
Honung, mandarin, hö i doften. En rejäl snurr släpper fram en underbar doft av fotogen. I munnen en frisk syra, lite spritsig, grape och faktiskt fotogen också i smaken. Bra längd med en skön slutbeska. Gott!
Det kallas naturtomtVinet ser aningen blekt ut om jag får säga. Och gräsmattan är så ovårdad att det är svårt ge fler poäng än för @Matlen s kakeltomtar...
Environmental tomte?Det kallas naturtomt
Kul med Chianti-tema. En av de vinregioner där jag ännu inte har fattat storheten. Visst, ett fåtal riktigt bra viner har jag druckit, men det är inte många. Oftast så upplever jag dem som generiska italienare, lite som hyfsade måltidsvin på sin höjd.Hustruns underbara middag på temat: Wagyu på tre sätt.
Och vi blåste i startpipan för årets Chianti-rally.
Först ut:
2010 Sant'Appiano, Chianti
90% Sangiovese, 10% Merlot.
From tonight's objective POV, this is a rather acidic Chianti with ample cherries and high acids. Tannins are M and the wine finishes with a touch of delicious bitterness, but short.
*snort*
Wife: 80p.
Not our taste tonight.
It performed sooo much better in the makers cellars
De är inte långt från Beaujolais ellr Bourgogne i 'intensitet' (eller avsaknaden av) och innan de fyllt 10 är de oftast mest bara tart cherry, baked cherry, bing cherry, cherry, tart. Hög syra, låg koncentration och avsaknad av komplexitet.Kul med Chianti-tema. En av de vinregioner där jag ännu inte har fattat storheten. Visst, ett fåtal riktigt bra viner har jag druckit, men det är inte många. Oftast så upplever jag dem som generiska italienare, lite som hyfsade måltidsvin på sin höjd.
Finns det någon annan som har goda erfarenheter av 2011 Paul Jaboulet Aîné Hermitage Blanc Chevalier de Sterimberg? Jag menar inte att vara misstänksam men smaken är olika och 400kr en nätt summa.Kvällen inleddes med ett vitt och ett rött vin som hörde till den lista som @ChristianB har fått i uppdrag att blindprova och bedöma inför WSET3-utbildningen. Jag tog chansen och var med i blindprovningen, och det var inte det enklaste. Det var två viner som vi förvisso testat tidigare, men som inte hör till den typ av vin eller prisklass som någon av oss vanligtvis dricker från. Jag är glad att lyckades säga Italien och chianti på det röda iaf!
2012 Ruffino Chianti
Typiskt pizzavin... Ganska tunt i munkänslan, på gränsen till blaskigt. Inte något dåligt vin men inget jag skulle vilja lägga knappt åttio kronor för heller.
2013 Blason de Bourgogne Mâcon-Villages
Okomplicerad bourgogne. Inte mycket smak, men tydliga toner av fransk chardonnay med schysst frukt av äpple, honungsmelon och citrus. Återigen inte något dåligt vin, men för 86:- får man en roligare flaska belgisk öl istället...
--
Mjaha, efter den lilla "provningen" blev det dags för middag med grillade blåmusslor till förrätt och sedan färsk grillad gös med örter och färskpotatis.
2009 Jean-Paul & Benoit Droin Chablis Grand Cru Les Clos
Jag har inte varit särskilt frälst på vit Bourgogne men har väl ändå tyckt att vanliga mid-priced Chablis på Bolaget har varit helt okej som drink- eller sällskapsvin. Det har aldrig dock varit mer än så... men den här Chablis'n var verkligen fantastisk! Ganska snåla poäng på CT men jag säger att det garanterat är den bästa Chablis jag druckit. Härlig rökig mineral i doften med mycket kritiga inslag. Persikor, äpplen, en schysst ton av nöt tillsammans med silkeslen honung och bivax tillsammans med lagom blommiga inslag! Grymt vin som jag gärna dricker mer av! Passade för övrigt riktigt bra till de grillade musslorna! =)
2011 Paul Jaboulet Aîné Hermitage Blanc Chevalier de Sterimberg
Jag har druckit det här vinet en gång tidigare, och jag sa då att det var det bästa vita vinet jag druckit. Jag håller fast vid det och spekulerade vid middagen på om det är det bästa vinet jag druckit rent allmänt, då smakupplevelsen för mig är så fantastiskt och perfekt stämmer överens med vad jag gillar i ett vin! Gjort på 65% respektive 35% marsanne och rousanne och med en härlig komplexitet och en fyllig munkänsla! Doften bjuder in till en fruktkaka med honung, och smaken är precis så som man önskar! Mogna äpplen, aprikoser, persika! Bivax, honung, blommor och en schysst sötma i vaniljtonerna från ekfaten! Varm och lång smak som passar utmärkt till fetare fisk och skaldjur eller något bättre ljust kött! Blir att beställa ett gäng och slänga ned i källaren!
Finns det någon annan som har goda erfarenheter av 2011 Paul Jaboulet Aîné Hermitage Blanc Chevalier de Sterimberg? Jag menar inte att vara misstänksam men smaken är olika och 400kr en nätt summa.