This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jag tror att du kommer att gå upp i brygga av detta vin. Du föredrar ju lite slankare skapelser i burgundisk stil har jag förstått, speciellt med mycket mineralitet. Detta är ett sådant vin - grattis! Om jag gav det 91p så är det säkert närmare 92-94p för dig skulle jag gissa.Fasen vad fint, @Matlen! Jag har tre flaskor av Cornas Granit 60. En ska öppnas, vilket jag ännu inte kommit till så jag är glad att läsa dina positiva ord, men två ska lagras ytterligare några år!
Då ska jag se till att öppna min "provflaska" så snart jag kan!Jag tror att du kommer att gå upp i brygga av detta vin. Du föredrar ju lite slankare skapelser i burgundisk stil har jag förstått, speciellt med mycket mineralitet. Detta är ett sådant vin - grattis! Om jag gav det 91p så är det säkert närmare 92-94p för dig skulle jag gissa.
Det var på grund av din hype som jag köpte ett par flaskor trots allt.
Till skillnad mot @StefanAkiko och hans jakt på Chianti med relevans så verkar du ha öppnat en Chianti av det lite stöddigare slaget. Mer Brunello än Chianti kan jag tänka mig (även om dessa kan vara förvirrande lika)?Italiensk Chianti och fransk pizza.
Visa bifogad bild 1548
Brancaia Chianti Classico 2003.
Härligt moget och stöddigt. Koncentrerad arom av bl.a. tobak, stall och choklad som lovar (ja, nästan garanterar) en smakupplevelse som också kommer form av torkad frukt åt fikon och plommon. Jag köper även körsbär även om vinmakaren torkat även dom. Paprika tillsammans med nämnda stallighet ger vinet en bordeauxton medan den torkade frukten och koncentrationen drar åt norra portugal. Dessutom strävt och tuggbart. Suuuupergott!
Till skillnad mot @StefanAkiko och hans jakt på Chianti med relevans så verkar du ha öppnat en Chianti av det lite stöddigare slaget. Mer Brunello än Chianti kan jag tänka mig (även om dessa kan vara förvirrande lika)?
För övrigt, pizza vill jag äta idag!
Har slut på mina, bra att bli påmind att köpa upp sej på några styckenPoppade en Diebolt Valois Prestige som legat till sig i 4 år. Som vanligt ett gott bubbel men med lite mer komplexitet och bättre balanserad syra än nyköpta.
"Stöddig" är ett ganska subjektivt begrepp. Om jag använder det så menar jag mest troligt "oborstat och kraftfullt", typ motsatsen till "feminint och elegant".skönt att du äntligen har sett ljuset och insett att stöddiga viner är irrelevanta
Hur bra är det, borde man öppna det mot en Faustino I GR -81 månne?Sista flaskan ( ) 1984 Conde de Valdemar Gran Reserva rök i afton, med en lammytterfilé och syrlig sallad med bulgur och puylinser. Fruktansvärt gott! Knappt några tanniner kvar alls, men en maffig syra tillsammans med stor munkänsla och koncentrerad frukt (lingondricka!?) gör att vinet fortfarande har en bra struktur och står upp mot maten.
Det låter väl trevligt? De tre flaskor jag druckit har fått 88, 91, och 92 p av mig, för den som litar på min poängsättning (oklart om nån gör det ). Det är gott och bra men inget monster av komplexitet.Hur bra är det, borde man öppna det mot en Faustino I GR -81 månne?
Satte 91 på min flaska ocksåDet låter väl trevligt? De tre flaskor jag druckit har fått 88, 91, och 92 p av mig, för den som litar på min poängsättning (oklart om nån gör det ). Det är gott och bra men inget monster av komplexitet.
Riktigt, riktigt trivsamt måste ni ha haft det.Fredag, VM & vin
2007 Olivier Bernstein Meursault 1er Cru Charmes - Defekt, dock troligen varken kork eller oxidation. Bara helt död. Riktigt trist.
2008 Domaine Christian Moreau Père et Fils Chablis Grand Cru Les Clos - Det här var däremot desto bättre! Viss mognad, bra syra, mineral och längd. Välbalanserad. Definitivt inte fel att öppna nu.
2008 Joseph Drouhin Chambolle-Musigny 1er Cru - Omöjligt att förväxla med något annat än Bourgogne. Delikat, len och riktigt klassisk profil från ett Bourgogneår jag gillar. Bra syra. Elegans i ett glas.
2005 Château Cantenac Brown - Om föregående vin var stiltypiskt så gäller det här också. Läder, järn och körsbär. Perfekt till oxen. Open for business.
2007 Zind-Humbrecht Riesling Clos Windsbuhl - Wow! Riktigt extremt. Som en laserstråle. Massiv syra och koncentration. Frukten nästan helt i bakgrunden. Helt olik alla Z-H jag tidigare provat. En intellektuell utmaning. Jag tycker det är strålande.
Lördag, VM & vin
2002 Pol Roger Champagne Brut Rosé - Laxrosa, riktigt fin mousse. Grapefrukt och jordgubbar. Bra längd och fin krämighet på slutet. Syran perfekt. Älskar Pol.
2010 Domaine Julien Labet Côtes du Jura Les Varrons - Återigen lysande. Härlig 2010:a med både syra och rik frukt på samma gång. Det här vinet får en att vilja sluta köpa vit Côte de Beaune och helt gå över till Jura. Ruskigt bra vinmakeri. Balans.
2010 Domaine Coursodon St. Joseph Silice - Klart tillgänglig och välgjord. Slinker ner fort. Svarta bär. Dricker för lite från Norra Rhone.
2007 Dr. Bürklin-Wolf Deidesheimer Hohenmorgen Riesling Trocken GC - Stiltypisk. En gäst gissar direkt på Bürklin Pechstein. Hög syra, elegans. Citrus och sten. Långt liv kvar.
2008 Bonneau du Martray Corton-Charlemagne - Efter senaste tidens problem med vit Bourgogne bestämmer jag mig för ett barnarov... Men det är riktigt, riktigt bra. Ungt och koncentrerat naturligtvis. Ruskigt bra balans på fat, syra och frukt. Levererar på sin grand cru-nivå. Skulle denna panna få överleva utan för tidig oxidation så är det en klassiker om en sådär tio år.
2002 Pol Roger Champagne Brut Vintage - Straffläggningsvin. Återigen en lysande Pol. Har nog aldrig underlevererat för mig. Problemet är väl att jag dricker dem innan perfekt mognad.
Det är något fishy med hans 07, har druckit denna två gånger varav den ena var oxiderad och den andra som du beskriver den- bara trist.Fredag, VM & vin
2007 Olivier Bernstein Meursault 1er Cru Charmes - Defekt, dock troligen varken kork eller oxidation. Bara helt död. Riktigt trist.
Det där är en riktigt bra rosé !!Fredag, VM & vin
2002 Pol Roger Champagne Brut Rosé - Laxrosa, riktigt fin mousse. Grapefrukt och jordgubbar. Bra längd och fin krämighet på slutet. Syran perfekt. Älskar Pol.