Gurto
Medlem
Francois Villard Côte-Rôtie Le Gallet Blanc 2010 (pasta med kalvfärssås smaksatt med Dijonsenap)
Elegant bärig doft av björnbär och blåbär, därtill viol, lakrits, torkade örter, gräsigt, tallbarr, muskot, vitpeppar, ek med vanillin- och espressotoner. Mineraliteten (med tanke på den nyväckta diskussionen om mineralitet: Kallar dofter som går mot olika metaller och bergarter för mineralitet och trivs bra med det) går åt järn och blod.
Smakmässigt mörkbärigt och kryddigt med väldigt god koncentration, balans, komplexitet och elegans. Stram och elegant struktur med fin frisk syra.
Ett riktigt bra vin! Mår bra av luft och kommer säkert utvecklas väl men känns i nuläget i alla fall inte knutet utan i början av sin drickfas. Blir glad av att läsa (och känna effekten av) endast 13,2% alkohol. Det är alltså inte tal om något svulstigt vin. 89+
Passade fint till matens senapstoner.
Elegant bärig doft av björnbär och blåbär, därtill viol, lakrits, torkade örter, gräsigt, tallbarr, muskot, vitpeppar, ek med vanillin- och espressotoner. Mineraliteten (med tanke på den nyväckta diskussionen om mineralitet: Kallar dofter som går mot olika metaller och bergarter för mineralitet och trivs bra med det) går åt järn och blod.
Smakmässigt mörkbärigt och kryddigt med väldigt god koncentration, balans, komplexitet och elegans. Stram och elegant struktur med fin frisk syra.
Ett riktigt bra vin! Mår bra av luft och kommer säkert utvecklas väl men känns i nuläget i alla fall inte knutet utan i början av sin drickfas. Blir glad av att läsa (och känna effekten av) endast 13,2% alkohol. Det är alltså inte tal om något svulstigt vin. 89+
Passade fint till matens senapstoner.
Last edited: