This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Gillar du dompa eller odlarchampis för 300 pix bäst om priset vore irrelevant?Om jag nu ska lägga mig i detta så är framförallt odlarchampagner och huschampagner olika eftersom de görs från helt olika förutsättningar och delvis med olika mål. Vad som sedan är bäst beror ju helt på preferens hos olika provare.
Självklart! Bra Odlarchampagne är alltid intressant.Är det någon på forumet som hade valt en ambitiös odlarchampagne för 300 pix framför ett valfritt prestigebubbel om de kostade lika mycket rent generellt?
Men är det bättre, vilket prefererar du om du måste välja utan att ta hänsyn till pris?Självklart! Bra Odlarchampagne är alltid intressant.
Odlarchampagne, just för att det är mer intressant.Men är det bättre, vilket prefererar du om du måste välja utan att ta hänsyn till pris?
Du måste ta dig till våra provningar och ha med dig dessa bubbel. Jag tror säkert att de kan vara fantastiska.Odlarchampagne, just för att det är mer intressant.
Jag höll på att ramla omkull i soffan. Menar du att du rekommenderar en Bdx??Dricker just nu en väldigt rakryggad Bordeaux för endast 200 pix. Drack 08:an för ca ett år sedan och blev ganska rejält besviken, men 09:an som finns i glaset just nu rockar!
Bdx gillar jag som tusan och när man får hygglig bdx för tvåhundra så skall man inte klaga.Jag höll på att ramla omkull i soffan. Menar du att du rekommenderar en Bdx??
Kan tycka att du missar poängen i diskussionen helt. Det handlar inte om pris utan om det faktum att det finns massor av bubbel som inte kommer från Champagne och således blir stående som hyllvärmare på SB, trots att dem levererar kvalitet i toppklass och dessutom hamnar högre upp på prispallen än champagner av finaste sort av många av oss vinnördar (både bubbelfantaster och andra). Att sedan priset är lågt borde ju bara innebära att folk flockas kring dessa bubbel som flugor kring en het ångande komocka, för inte finns det väl några skäl att undvika köp bara för att vinet kostar en fjärdedel så mycket om man dessutom gillar dem mindre?
Pris är sekundärt, alternativen är inte billiga kopior utan kvalitetsvin som står på egna ben men ratas av många för att de har fel ursprung. Detta bevisligen med tanke på att få är beredda att lägga 300 kr på ett bubbel från Tasmanien, men med lätthet betalar det dubbla för ett vin som mycket väl skulle kunna vara sämre (om så är fallet, det vet ju endast den som blivit utsatt för vinet blint) bara det kommer från Champagne.
Jag tycker att diskussioner av detta slag är självklara. Det handlar ju om vin och hur vi uppfattar dem. Det är ju helt självklart att gny på allt annat i vinvärlden, varför skulle kategorin mousserande vin vara annorlunda?
Intressant frågeställning: Hur väl står en odlarchampagne för 300 pix upp mot en dompa från en fantastisk årgång? Jag vet inte själv, men har mina aningar.
Köpte en eller två lådor av detta EP, så naturligtvis hissar jag fanan i topp av din TN.chateau suduiraut 2011
Bästa unga vinet jag provat på länge. En fyllighet och munkänsla som lyxig vaniljglass med aprikoser. Lång eftersmak och utmärkt balans.
Ett vin som alla gottegrisar säkert kan uppskatta oavsett om man vanligen gillar lyxvin eller inte.
Men är det bättre, vilket prefererar du om du måste välja utan att ta hänsyn till pris?
Odlarchampagne, just för att det är mer intressant.
Du måste ta dig till våra provningar och ha med dig dessa bubbel. Jag tror säkert att de kan vara fantastiska.
I see... Ännu en gång som minnet inte fungerar. Har ju inte lagt upp alla smaknoter än, har skrivit ned dem, men inte parat ihop dem med vinerna än... Kanske på söndag.Preferenser kan just vara preferenser.
@StefanAkiko var en vintage BdB 2004 pungdjävul Elite i Umeå, plus en tango av en NV 601 i den djungeln som var skapad av samma producent.
Får säga att Arras Grand vintage 05 var mycket bättre än de två som stod på menyn i Umeå, riktigt trevlig!
Det ska bli kul att höra ditt omdöme, själv blev det en tio år yngre Barolo igår och inte blev jag besviken!Farsgubben kommer på besök ikväll och han liksom jag gillar röd Bgn så ikväll kommer det att poppas det här:
Visa bifogad bild 4415
Om du inte gillar dompa så tror jag du ska undvika Arras. Trodde ju själv att jag hade dompa i glaset nämligen, vilket även den som hade med den trodde.Ja, nu är jag ingen dompakramare och har inte imponerats stort de fåtal tillfällen jag smakat utan är helt nöjd att sitta under min korkek och lukta på småodlare runt 300 lappen.
Att det finns annat bubbel som levererar lika bra för samma pris är väl i sig inget konstig utan snarare vad man borde förvänta sig. finns det några flaskor kvar när jag kommer hem ska jag självklart köpa hem och se om det sopar banan med mina vanliga småodlare. Då blir det kanske ett nytt husvin, vem vet...
Insåg att detta just blev inlägg nummer niohundra också... Har för mig att någon skrev att man borde producera tusen inlägg innan man var en av de tuffa grabbarna... Då får man kanske snart vara med i klubben då ju...