Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

petterkalle

I rescued some wine. It was trapped in a bottle.
IMG_0023.JPG

Härligt klar och tegelstensfärgad i glaset. Doften kryddig PN med lite röda bär, ngt lättfotad men ändå ett sniffvin. I munnen smakrik med en frukt som drar mer mot min salig mors slånbärssaft med ett lite lätt tanninbett. Mycket (för mig odefinierat) mineral? Känner inte alls någon tendens till ek, vanilj etc. Lite alkohol kan skönjas men här stör det inte så mycket. Ungt! Ett par år på rygg ger nog ett par pinnar till? Mkt bra kvalitet för ett instegsvin. Gillar! Kommer köpa hem mer när vi besöker vingården i sommar om prisbilden är den rätta. Rookiepoäng 89+
 

Mattias Schyberg

Administratör
Visa bifogad bild 9647
Härligt klar och tegelstensfärgad i glaset. Doften kryddig PN med lite röda bär, ngt lättfotad men ändå ett sniffvin. I munnen smakrik med en frukt som drar mer mot min salig mors slånbärssaft med ett lite lätt tanninbett. Mycket (för mig odefinierat) mineral? Känner inte alls någon tendens till ek, vanilj etc. Lite alkohol kan skönjas men här stör det inte så mycket. Ungt! Ett par år på rygg ger nog ett par pinnar till? Mkt bra kvalitet för ett instegsvin. Gillar! Kommer köpa hem mer när vi besöker vingården i sommar om prisbilden är den rätta. Rookiepoäng 89+
Halleluja! Det verkar som det blir bryggläge när du går upp i stjärnor!
 

Pontus

Medlem
2011 Anne Boisson Meursault Sous la Velle. Doft av krutrök, krutrök och krutrök med en touch av blommor och citrus. Blommig och örtig smak med grapefrukt och ett lastbilsflak mineraler. Syran, som går åt oxalsyrahållet, sucks your face in. Ett gott vin med annorlunda smakprofil som funkade bättre till fiskgratängen än på egen hand. 90p.
 

Mattias Schyberg

Administratör
2011 Anne Boisson Meursault Sous la Velle. Doft av krutrök, krutrök och krutrök med en touch av blommor och citrus. Blommig och örtig smak med grapefrukt och ett lastbilsflak mineraler. Syran, som går åt oxalsyrahållet, sucks your face in. Ett gott vin med annorlunda smakprofil som funkade bättre till fiskgratängen än på egen hand. 90p.
Låter mums!
 

Elvis

Medlem
Rustenberg Peter Barlow 2011. Rustenbergs toppvin inhandlat i Kapstaden i januari. En ren Cabernet Sauvignon från Stellenbosch som fått ligga 24 månader på franska ekfat.

En klassisk Cabernet Sauvignon med svarta vinbär på näsan. Bra struktur och mer koncentrerad än jag minns 2001:an (den enda tidigare årgång jag provat) vid samma ålder. Ett riktigt bra vin och jag satte hela 92 poäng på CT.
 
M

Mouton

Rustenberg Peter Barlow 2011. Rustenbergs toppvin inhandlat i Kapstaden i januari. En ren Cabernet Sauvignon från Stellenbosch som fått ligga 24 månader på franska ekfat.

En klassisk Cabernet Sauvignon med svarta vinbär på näsan. Bra struktur och mer koncentrerad än jag minns 2001:an (den enda tidigare årgång jag provat) vid samma ålder. Ett riktigt bra vin och jag satte hela 92 poäng på CT.
Nu vart jag och längta tillbaks till mina år i SA, vilka viner jag drack, för i sammanhanget knappt några pengar alls
 

LeChat

Medlem
IMG_7053.JPG

2013 Laboratorio Rupestre Escombro

Eftersom jag mest dricker franska viner så blir referenserna därefter. Så de första intrycken säger Södra Frankrike med drag av Leon Barral med tät mörk frukt. Vinet är piggt men har lite mognadsdrag av lite ostdoft och lite äppelskrutt i slutet av den långa eftersmaken. Jag inbillar mig att vinet nog har lugnat sig lite sen förra sommaren. Hur som helst finns här en bra balans och det är välgjort och mycket välsmakande. Blir smaskens till kvällens ryggbiff modell större.:)
 

Mattias Schyberg

Administratör
Fick chansen att testa munskänkarnas praktiska tvåbetygstenta som genomfördes under dagen enligt konstens alla regler. Klarade den för 3 år sedan, men hur ligger jag till idag?

image.jpeg

image.jpeg


Kammade ihop 24 av 28 möjliga, vilket är ganska bra trots allt. Jäkligt bra till och med! Black Stallion levererar ihop med Morgon och finfina Clotilde Davenne (Chablis med härlig flintamineralitet). Resten kan faktiskt kvitta vinmässigt.

Största pinsamhet och miss:

Gissade nebbiolo på Morgon! Borde inte vara möjligt med facit i hand, men gjort är gjort och blint är blint. :oops: Backade dock upp rätt i andragissningen, förutom att jag gick på pinot snarare än gamay. Missade även Pfalz och gick på Rheingau på rieslingen, vilket dock bör ses som ren otur eller otaktik.
 

Mattias Schyberg

Administratör
Visa bifogad bild 9651
2013 Laboratorio Rupestre Escombro

Eftersom jag mest dricker franska viner så blir referenserna därefter. Så de första intrycken säger Södra Frankrike med drag av Leon Barral med tät mörk frukt. Vinet är piggt men har lite mognadsdrag av lite ostdoft och lite äppelskrutt i slutet av den långa eftersmaken. Jag inbillar mig att vinet nog har lugnat sig lite sen förra sommaren. Hur som helst finns här en bra balans och det är välgjort och mycket välsmakande. Blir smaskens till kvällens ryggbiff modell större.:)
Kul! Hoppas ryggbiffen kommer från en brontosaurus!
 
M

Mouton

Fick chansen att testa munskänkarnas praktiska tvåbetygstenta som genomfördes under dagen enligt konstens alla regler. Klarade den för 3 år sedan, men hur ligger jag till idag?

Visa bifogad bild 9649
Visa bifogad bild 9650

Kammade ihop 24 av 28 möjliga, vilket är ganska bra trots allt. Jäkligt bra till och med! Black Stallion levererar ihop med Morgon och finfina Clotilde Davenne (Chablis med härlig flintamineralitet). Resten kan faktiskt kvitta vinmässigt.

Största pinsamhet och miss:

Gissade nebbiolo på Morgon! Borde inte vara möjligt med facit i hand, men gjort är gjort och blint är blint. :oops: Backade dock upp rätt i andragissningen, förutom att jag gick på pinot snarare än gamay. Missade även Pfalz och gick på Rheingau på rieslingen, vilket dock bör ses som ren otur eller otaktik.
Intresserad av hur du upplevde black Stallion, drack den för några veckor sedan och notering löd jul lik, som kall glögg. Din upplevelse?
 

Mattias Schyberg

Administratör
Intresserad av hur du upplevde black Stallion, drack den för några veckor sedan och notering löd jul lik, som kall glögg. Din upplevelse?
Generöst fruktig med svarta vinbär, rostade fat, choklad, kokos och ceder. Ganska typisk Napa på gott och ont. Jag gillar det och hade nog delat ut 88-89p om jag hade satt poäng vid tillfället. :)
 

petterkalle

I rescued some wine. It was trapped in a bottle.
Visa bifogad bild 9651
2013 Laboratorio Rupestre Escombro

Eftersom jag mest dricker franska viner så blir referenserna därefter. Så de första intrycken säger Södra Frankrike med drag av Leon Barral med tät mörk frukt. Vinet är piggt men har lite mognadsdrag av lite ostdoft och lite äppelskrutt i slutet av den långa eftersmaken. Jag inbillar mig att vinet nog har lugnat sig lite sen förra sommaren. Hur som helst finns här en bra balans och det är välgjort och mycket välsmakande. Blir smaskens till kvällens ryggbiff modell större.:)
Ahh! Det kliar i vintarmen när jag läser detta! Jag har tre flaskor 2015 här hemma. Hur länge bör jag vänta innan första flaskan ploppas?
 

Mats

Gone todash....
Naturvinsdebut för mig! Köpte ett par Escombro -13 från Natur & Vin här om året (som @LeChat drack här ovan!) och köpte samtidigt en Cornelissen för man hade ju hört lite om hans viner.

FC1.jpg


Fy faan! Det här var obehagligt… Doftar tandkräm eller munvatten (vademecum?) och jäkligt sura körsbär. Smakar mest surt och bittert. Lite spritsig känsla i munnen. Påminner om suröl. Äckligt! Har gjort bättre vin själv med bär från trädgården. Hur kan man vilja betala för sådan här skit? Försöker göra en objektiv bedömning men når inte mer än 70 p.
 

petterkalle

I rescued some wine. It was trapped in a bottle.
Vad sägs om en kvart? ;)
Om du har tre flaskor så hade jag tagit en nu, dels för att få känna på den unga frukten men samtidigt få ett hum om när nästa flaska ska konsumeras.

Håller verkligen med! Vem vet ens hur länge man lever. Jag röstar för att @petterkalle poppar idag!
F-n vilka vänner man har! Ok en är ploppad! Men BARA för att jag ville prova min idag köpta Le Creuset unique 2-step cork remover OCH för att vi också skall ha ryggbiff (Korean BBQ-style) ikväll! Den är dekanterad och inväntar lite högre temp. Jävlar vad svart den är.....
 

Magnus L

urydhtfilgukj
Naturvinsdebut för mig! Köpte ett par Escombro -13 från Natur & Vin här om året (som @LeChat drack här ovan!) och köpte samtidigt en Cornelissen för man hade ju hört lite om hans viner.

Visa bifogad bild 9653

Fy faan! Det här var obehagligt… Doftar tandkräm eller munvatten (vademecum?) och jäkligt sura körsbär. Smakar mest surt och bittert. Lite spritsig känsla i munnen. Påminner om suröl. Äckligt! Har gjort bättre vin själv med bär från trädgården. Hur kan man vilja betala för sådan här skit? Försöker göra en objektiv bedömning men når inte mer än 70 p.
Tycker tyvärr att det är lite "kejsarens nya kläder" över Cornelissen. Hans "rosé" är god, men det övriga jag har druckit av honom har skevat ganska rejält, och inte på det charmiga viset :)
 

Trydebull

Medlem
Visa bifogad bild 9651
2013 Laboratorio Rupestre Escombro

Eftersom jag mest dricker franska viner så blir referenserna därefter. Så de första intrycken säger Södra Frankrike med drag av Leon Barral med tät mörk frukt. Vinet är piggt men har lite mognadsdrag av lite ostdoft och lite äppelskrutt i slutet av den långa eftersmaken. Jag inbillar mig att vinet nog har lugnat sig lite sen förra sommaren. Hur som helst finns här en bra balans och det är välgjort och mycket välsmakande. Blir smaskens till kvällens ryggbiff modell större.:)

Ahh! Det kliar i vintarmen när jag läser detta! Jag har tre flaskor 2015 här hemma. Hur länge bör jag vänta innan första flaskan ploppas?

Håller verkligen med! Vem vet ens hur länge man lever. Jag röstar för att @petterkalle poppar idag!

Hmmm... Det är ju min grannby i Spanien. Jag har inte så höga tankar om vinproduktionen där generellt. Men det här verkar ju vara ett lysande undantag. Har den varit med vid någon småpartilansering nyligen eller har ni luskat upp den hos någon leverantör?

Känns som att jag behöver planera en tripp till Murcia under året...
 
Toppen