LeChat
Medlem
Vi bakar pizza här hemma. Klassisk capricciosa och en annan variant med bl.a. salami. Det är nu man skulle ha den där lättare italienaren, en Dolcetto eller en lättare Chianti av Sangiovese. Och det har jag ju snart! Det blev ju att beställa en låda av Elio Sandris Dolcetto som jag tydligen missat fullständigt tidigare och som några forumiter lovordat de senaste dagarna. Men, men så ikväll får vi hålla till godo med en 2012 Barbaresco från kollektivet Produttori del Barbaresco. Tanninerna är lite tuffare än vad jag minns sen tidigare och den behöver hällas på karaff för att öppna sig. Skulle behöva något år till eller två.
Ännu vresigare är 2013 Marcenasco som jag smuttat på sen i torsdags kväll. Detta känns som en bra årgång men tuffare och inte så tillgänglig som 2011 och 2012. Så stoppa undan och drick de andra så länge.
Om man ändå hade haft den där Dolcetton...