Kostjan
Mot bättre vetande
Syrah heter MALE och grenache FEMALE detta år.Brukar inte Sine Qua Non ha fräcka namn på alla sina viner? Stockholm Syndrome och liknande.
Detta är något instegsvin eller?
Därav symbolen.
2013 Sine Qua Non Syrah ♂
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Syrah heter MALE och grenache FEMALE detta år.Brukar inte Sine Qua Non ha fräcka namn på alla sina viner? Stockholm Syndrome och liknande.
Detta är något instegsvin eller?
Den var helt fantastiskt bra. Stor idag, kommer att leverera ännu mer om några år.Intressant! Jag var på gång att köpa när det släpptes men blev väldigt tveksam och avstod när jag såg alkoholhalten. Men det verkar vara gediget hantverk. Ni var ju många som testade. Du och petterkalle gillade den, var det allas uppfattning, om inte, vad hade de för kritik?
Visa bifogad bild 11004
2010 Paolo Scavino Barolo Bric dël Fiasc
Lite imponerande aktieutveckling igår gjorde att jag greppade en lite tjusigare flaska trots att det bara var en sketen onsdag. Kul!
Öppnad igår och dricker andra halvan idag. Vinet är ungt men redan gott, särskilt ikväll är det riktigt bra. Första gången jag dricker Bric del Fiasc. Har bara druckit standardbarolon tidigare från olika årgångar och har då inte blivit en stor fan av Paolo Scavino. Men det här känns bra. Kommer vinna på att lagras ytterligare 5-10 år.
Lasarettet är en stabil producent, osäker på 2013 dock, har inte provat den årgången. Jag rekommenderar att du luftar vinet minst en timme eller två innan maten, det brukar hända en hel del på den tiden. Om du inte har en flashig karaff att hälla upp i kan du göra som jag gör ibland, häller över vinet i ett annat kärl, på med tratt i flaskan, skvalpa tillbaka i flaskan. Det brukar få igång vinet rejält, ju mer det skvalpar desto bättre.TIll detta så valde jag en flaska Domaine du Vieux Lazaret 2013: https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/domaine-du-vieux-lazaret-221101 som jag hoppas ska passa (ska vi dekantera detta ?)
Lasarettet är en stabil producent, osäker på 2013 dock, har inte provat den årgången. Jag rekommenderar att du luftar vinet minst en timme eller två innan maten, det brukar hända en hel del på den tiden. Om du inte har en flashig karaff att hälla upp i kan du göra som jag gör ibland, häller över vinet i ett annat kärl, på med tratt i flaskan, skvalpa tillbaka i flaskan. Det brukar få igång vinet rejält, ju mer det skvalpar desto bättre.
Det stod 2014 på skylten, men flaskorna längst upp i hyllan var 2013 såg jag, så jag tog en sån, efter lite snabbt googlande så verkar de ha fått liknande betyg, så jag tänkte, äldre är väl nice
Ska lufta 2 timmar innan då! Kan säkert hitta nån bra glaskaraff!
Drack den igår, den var bra men blev inte helt såld; kändes lite klumpig och osnyggt tung, fast den kanske bara inte gillade att jag slow-oxade den ett par timmar. I mitt minne var 2015 Crozes-Hermitage ett trevligare vin... men köp gärna mer och prova och säg vad du tyckerVisa bifogad bild 11018
2012 Alain Graillot Crozes-Hermitage
Avslutar helgen med en underbar sås på fläskfile med bl.a. chaminjoner och lök och till det hasselbackspotatis. Och i glaset blir det en Alain Graillot. Åh! Vad jag älskar dessa franska viner! Fantastiskt matvin men är verkligen läskande klunkvänlig även på egen hand och visar på ett intressant, komplext vin i traditionell stil. Syrah är verkligen en kunglig druva!
Och på tal om syrah så funderar jag på att fylla på med ett par 2014 Yann Chave Hermitage till. Finns inte så mycket information att tillgå men bl.a. finns det en video med vår världsmästare Andreas Larsson som verkar gilla den och har satt 94p. En annan årgång 2011, har ju inte heller ansetts som någon lysande årgång, men den var riktigt bra ändå tyckte jag. Vad tror ni om 2014 Yann Chave Hermitage?
Svårigheten är väl just att i dagsläget sia om hur den kommer bli den dag då den är mogen att korkas upp. Håller med om att lillbrorsan 2015 Crozes-Hermitage är riktigt bra.Drack den igår, den var bra men blev inte helt såld; kändes lite klumpig och osnyggt tung, fast den kanske bara inte gillade att jag slow-oxade den ett par timmar. I mitt minne var 2015 Crozes-Hermitage ett trevligare vin... men köp gärna mer och prova och säg vad du tycker
Jag hade en mycket trevlig upplevelse av spansk Garnacha i Madrid senast så det har blivit lite sånt inhandlat på sistone. I kväll till pasta med Karljohansvamp o Björksopp var jag tvungen att öppna en 2015 Navaherreros och jag hade förväntat mig en tanninbomb med hög alkoholhetta men fann istället ett vin med fruktig (röda bär) smak, milda tanniner och med en frisk syra. Något tunn doft kanske men överlag angenämt (86p) Ska nog drickas ungt?Dessutom Spanien och garnacha, som inte har världens bästa rykte bland de finare vinerna.