Daniel A
Administratör
Jag har inte gått över till att uteslutande dricka stora etiketter! Pärlor finns överallt.
2010 La Coulée d’Ambrosia, J.F. Chéné L’O2 Vigne
Det här är ett minst sagt udda vin. 100 % chenin blanc som legat under jästen i tre år (“sous voile”, som i Jura). Ett bra exempel på att vissa producenter i Loire verkligen gillar att experimentera!
Tydligt (men inte överdrivet) oxiderat på nosen med nötter och torkad aprikos. Finns även lite äppelskal, honung och något vagt tropiskt också. Snarlikt på tungan, men tyvärr stör vinets enda brist här: 15,5 % märks, och det är synd. Det blir lite klumpigt. Annars är det riktigt bra och verkligen spännande - påminner om såväl vin jaune som sherry som vit rioja utan att passa perfekt i de facken. Känner mig lite snål, men ger det 89p, med potential för framtiden (om alkoholen kan integreras med tid) och potential för andra årgångar! Verkar dock bara ha gjorts en gång...
2015 Georges Descombes, Régnié Vieilles Vignes
Från Caviste-lådan här om månaden. Inte druckit Descombes innan, men förväntningarna låg på “bättre bojo”.
Övermogna hallon och solvarma körsbär tillsammans med lite “hästskit på grusvägen ute på landet” (“sumpmark”, sade någon vid bordet). På tungan är det en blandning mellan syrliga röda bär och någon mörkare frukt. Den varma årgången lyser igenom något - jag kan ju inte svara på om det är atypiskt för Descombes, men det känns inte helt i linje med vad jag förväntar mig av Beaujolais Cru. Men vad spelar det för roll? Det här är inte så komplext, men det är oerhört njutbart att dricka! Oklart om lådan ens kommer hålla till nästa släpp… 88p.
Tycker att det här presterade bättre än 2015 Jean Foillard, Côte du Py. Det är å andra sidan ett vin jag har erfarenhet av sedan tidigare, så kanske är det tidigare erfarenheter som spökar. Men det kändes som att det saknades något där. Också ett gott och i allra högsta grad njutbart vin!
2010 La Coulée d’Ambrosia, J.F. Chéné L’O2 Vigne
Det här är ett minst sagt udda vin. 100 % chenin blanc som legat under jästen i tre år (“sous voile”, som i Jura). Ett bra exempel på att vissa producenter i Loire verkligen gillar att experimentera!
Tydligt (men inte överdrivet) oxiderat på nosen med nötter och torkad aprikos. Finns även lite äppelskal, honung och något vagt tropiskt också. Snarlikt på tungan, men tyvärr stör vinets enda brist här: 15,5 % märks, och det är synd. Det blir lite klumpigt. Annars är det riktigt bra och verkligen spännande - påminner om såväl vin jaune som sherry som vit rioja utan att passa perfekt i de facken. Känner mig lite snål, men ger det 89p, med potential för framtiden (om alkoholen kan integreras med tid) och potential för andra årgångar! Verkar dock bara ha gjorts en gång...
2015 Georges Descombes, Régnié Vieilles Vignes
Från Caviste-lådan här om månaden. Inte druckit Descombes innan, men förväntningarna låg på “bättre bojo”.
Övermogna hallon och solvarma körsbär tillsammans med lite “hästskit på grusvägen ute på landet” (“sumpmark”, sade någon vid bordet). På tungan är det en blandning mellan syrliga röda bär och någon mörkare frukt. Den varma årgången lyser igenom något - jag kan ju inte svara på om det är atypiskt för Descombes, men det känns inte helt i linje med vad jag förväntar mig av Beaujolais Cru. Men vad spelar det för roll? Det här är inte så komplext, men det är oerhört njutbart att dricka! Oklart om lådan ens kommer hålla till nästa släpp… 88p.
Tycker att det här presterade bättre än 2015 Jean Foillard, Côte du Py. Det är å andra sidan ett vin jag har erfarenhet av sedan tidigare, så kanske är det tidigare erfarenheter som spökar. Men det kändes som att det saknades något där. Också ett gott och i allra högsta grad njutbart vin!