2000 Domaine de la Vieille Julienne Chateauneuf-du-pape Reserve
Blåröd i färgen
Tobak och hickoryrök. Lite häststall. Alla blåa bär du kan tänka dig. Kraft i doften. Djäklar i mig! Komplexitet, styrka, mycket! Av allt!
Smaken säger oj! Wow! Vilket paket! Här kommer Per Gessle (ber känsliga läsare om ursäkt för den inflikningen) och alla känslorna på en och samma gång! Mycket av allt - men allt i perfekt paket. Ja, möjligen att någon mer känslig än mig reagerar något på de 15,5 % som gömmer sig bland allt det andra men - wow! Väldigt mycket bär, hårt rökt fläsksida, kryddtimjan, rosmarin, lite färskt trä med viss strävhet.
Om all Chateauneuf-du-pape kom upp i den här standarden skulle jag dricka det betydligt oftare. Det är få producenter, viner och årgångar som faller mig på läppen - den här flaskan är dock ett av de klart lysande undantagen!
Jag är uppe på 96 poäng här.
Och sitter i trädgården med ett nöjt söndagskvällsflin på läpparna. Jag parade det här med en kraftfullt och smakrikt marinerade (chili, mycket riven ingefära, extralagrad japansk soja och ett uns egenhändigt importerad reserva-balsamico - och sex-sju kryddor från kryddträdgården - tomatbaserad och kraftigt reducerad) revben med förkokta, mosade, frekvent östa och ugnsbakade parmesanpotatis. Fungerade ruggigt bra!
Blåröd i färgen
Tobak och hickoryrök. Lite häststall. Alla blåa bär du kan tänka dig. Kraft i doften. Djäklar i mig! Komplexitet, styrka, mycket! Av allt!
Smaken säger oj! Wow! Vilket paket! Här kommer Per Gessle (ber känsliga läsare om ursäkt för den inflikningen) och alla känslorna på en och samma gång! Mycket av allt - men allt i perfekt paket. Ja, möjligen att någon mer känslig än mig reagerar något på de 15,5 % som gömmer sig bland allt det andra men - wow! Väldigt mycket bär, hårt rökt fläsksida, kryddtimjan, rosmarin, lite färskt trä med viss strävhet.
Om all Chateauneuf-du-pape kom upp i den här standarden skulle jag dricka det betydligt oftare. Det är få producenter, viner och årgångar som faller mig på läppen - den här flaskan är dock ett av de klart lysande undantagen!
Jag är uppe på 96 poäng här.
Och sitter i trädgården med ett nöjt söndagskvällsflin på läpparna. Jag parade det här med en kraftfullt och smakrikt marinerade (chili, mycket riven ingefära, extralagrad japansk soja och ett uns egenhändigt importerad reserva-balsamico - och sex-sju kryddor från kryddträdgården - tomatbaserad och kraftigt reducerad) revben med förkokta, mosade, frekvent östa och ugnsbakade parmesanpotatis. Fungerade ruggigt bra!
Last edited: