Patrik Sellin
fd Innertällmo Bryggeri
@Carinasomm avslutar sin semester. Vi "firar" med Bourgogne mot Bordeaux:
2013 Jean-Jacques Confuron Vosne-Romanée 1er Cru Les Beaux Monts: (från sommar-rea på NM): Doft av färska champinjoner, granskott, nyöppnat paket röda Prince, salt fisk, skinnsoffa, hallonbuske, blodapelsin och varmt jordgubbsland. I smaken finns violer eller penséer, sardeller, lingon, blodapelsin, garvat läder, färskt nötkött, en rejäl dust av vitpeppar och skogshallon.Sälta, sötma, syra, frukt och tanniner i perfekt balans. Förvånansvärt tillgängligt redan nu. 93-94p
2009 Château Cos Labory: inte någon höjdare bland de klassade slotten, men ibland kan även en blind höna hitta ett korn. Doft av kryddpeppar, rosor, björnbär och ek. I smaken finns Fazers söta lakrits, björnbär, nypon, massor av kryddpeppar och bläck (kulspetspenna). Massor av av 2009-frukt, med lite lite luft blir det här riktigt elegant. Mer Barolo än St-Estephe. Bättre än väntat (2009 levererar) 90-91p
2013 Jean-Jacques Confuron Vosne-Romanée 1er Cru Les Beaux Monts: (från sommar-rea på NM): Doft av färska champinjoner, granskott, nyöppnat paket röda Prince, salt fisk, skinnsoffa, hallonbuske, blodapelsin och varmt jordgubbsland. I smaken finns violer eller penséer, sardeller, lingon, blodapelsin, garvat läder, färskt nötkött, en rejäl dust av vitpeppar och skogshallon.Sälta, sötma, syra, frukt och tanniner i perfekt balans. Förvånansvärt tillgängligt redan nu. 93-94p
2009 Château Cos Labory: inte någon höjdare bland de klassade slotten, men ibland kan även en blind höna hitta ett korn. Doft av kryddpeppar, rosor, björnbär och ek. I smaken finns Fazers söta lakrits, björnbär, nypon, massor av kryddpeppar och bläck (kulspetspenna). Massor av av 2009-frukt, med lite lite luft blir det här riktigt elegant. Mer Barolo än St-Estephe. Bättre än väntat (2009 levererar) 90-91p