Patrik Sellin
fd Innertällmo Bryggeri
Blint ja. @thunberg har flightvinnarna - vi valde ingen WOTN, för olika viner för att det skulle vara meningsfullt. Saltram tog dock slut snabbast.Kul! Körde ni blint? Vad var bäst?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Blint ja. @thunberg har flightvinnarna - vi valde ingen WOTN, för olika viner för att det skulle vara meningsfullt. Saltram tog dock slut snabbast.Kul! Körde ni blint? Vad var bäst?
. Är det personalen som väljer ut dessa eller är det outhämtade beställningar som hamnar på hyllan?
Också ett sätt för importören att få ut vinet på hyllan... beställ lite flaskor och hämta inte ut...Jag tror det ligger något i det Zingo och John B säger gällande intresse men även vad ni andra beställer(och ibland inte hämtar ut styr en del). Man kan bli lite förvånad ibland när man kikar på saldot för vissa viner, där de kanske inte borde ligga i vinkylen, men av någon anledning så stämmer intresset för vissa viner/regioner in med vad som t.ex faktiskt ligger i vinkylen och inte på hyllan. I vissa fall är de inte de vinerna man förväntar sig ska ligga där som faktiskt ligger där.
Teori: Vad gäller beställningar så kan det möjligtvis vara så att om t.ex flertalet kunder har beställt samma vin till en viss butik så ökar försäljnings"saldot" för just det vinet i butiken vilket gör att butiken potentiellt beställer mer av just det vinet på grund av att de sålt ett antal av dessa.
Något liknande ovanstående hände mig. Jag fick höra att ett bubbel jag inte kände igen på hyllan sedan tidigare stod där, och jag ställde lite frågor om det, då sa någon i personalen att någon beställt det och eventuellt inte hämtat ut, någon annan sa att någon/några beställt ett antal och därför fanns det nu i deras "ordinarie sortiment". Obs! jag kan ha missuppfattat något här, det var inte igår heller...
Ha! Det måste finnas åtminstone någon som försökt sätta detta i system.Också ett sätt för importören att få ut vinet på hyllan... beställ lite flaskor och hämta inte ut...
*Någon som vet hur dessa letar sig in på vissa bolag? Har sett detta tidigare att "små lantbolag" har BS-flaskor eller från Små partier som man inte räknat med. Är det personalen som väljer ut dessa eller är det outhämtade beställningar som hamnar på hyllan?
Visa bifogad bild 14130
Jag tror det ligger något i det Zingo och John B säger gällande intresse men även vad ni andra beställer(och ibland inte hämtar ut styr en del). Man kan bli lite förvånad ibland när man kikar på saldot för vissa viner, där de kanske inte borde ligga i vinkylen, men av någon anledning så stämmer intresset för vissa viner/regioner in med vad som t.ex faktiskt ligger i vinkylen och inte på hyllan. I vissa fall är de inte de vinerna man förväntar sig ska ligga där som faktiskt ligger där.
Teori: Vad gäller beställningar så kan det möjligtvis vara så att om t.ex flertalet kunder har beställt samma vin till en viss butik så ökar försäljnings"saldot" för just det vinet i butiken vilket gör att butiken potentiellt beställer mer av just det vinet på grund av att de sålt ett antal av dessa.
Något liknande ovanstående hände mig. Jag fick höra att ett bubbel jag inte kände igen på hyllan sedan tidigare stod där, och jag ställde lite frågor om det, då sa någon i personalen att någon beställt det och eventuellt inte hämtat ut, någon annan sa att någon/några beställt ett antal och därför fanns det nu i deras "ordinarie sortiment". Obs! jag kan ha missuppfattat något här, det var inte igår heller...
Också ett sätt för importören att få ut vinet på hyllan... beställ lite flaskor och hämta inte ut...
så i princip kan jag beställa 12 st Cristal 2008 kl 10 nästa fredag till en lantbutik för att sedan hämta ut dessa i lugn och ro över tid förutsatt att ingen annan vill ha? Cristal var väl på småpartier?
Andra kunder kan även beställa dom från andra bolag. Internbeställningar.så i princip kan jag beställa 12 st Cristal 2008 kl 10 nästa fredag till en lantbutik för att sedan hämta ut dessa i lugn och ro över tid förutsatt att ingen annan vill ha? Cristal var väl på småpartier?
2015 Alain Graillot Crozes-HermitageVisa bifogad bild 14133
2012 Alain Graillot Crozes-Hermitage
Har nog gillat denna årgång lite bättre tidigare. Här finns en del fina mognadstoner i smaken och doften är riktigt bra men syran är lite väl framträdande. Sista flaskan vilket känns helt ok. Kollade lite på kommande årgång, 2016, på cellertracker. Den verkar ju lovande!
...då är det ju trevligare att leva livet i ett land där varje butik har ett helt eget sortiment, de flesta butiker har webbutik och hemkörning med anslutning till wine-searcher (iaf Google) samt att myndigheterna inte lägger sig i den alkohol som säljs på nätauktioner, med argumentet att de ju redan fått in de sköna skattepengarna för flaskorna en gång.Så som det ligger till om det fortfarande är samma regler som innan jag slutade för ett år sen så är det olika för BS och TSE.
Beställningsflaskor som inte hämtas ut ska skickas tillbaka till leverantören om de kostar över 100 kr och får inte ställas ut i butiken. Detta just av anledningen för att förhindra leverantörer att lägga beställningar och sedan ej hämta ut. Däremot om det finns tillräckligt många kunder som beställer in något från beställningssortimentet så kan det hända att den artikeln fasas in i sortimentet, allt görs fortfarande helt automatiskt med någon beräkning uppifrån jag inte har en aning om. Oftast brukar dessa artiklar vara Prosecco som säljs i trälåda.. Dock när artikeln sedan fasas in i sortimentet så kan den inte stå i trälådan längre, då köper ingen längre och så brukar den fasas ut i nästa sortimentsskifte igen.
När det gäller TSE (Småpartier) så får dessa ställas ut i butik om de inte hämtas upp av kund då det just är ett tillfälligt parti. Alla varugruppsansvariga får beställa småpartier, jag gjorde det ganska mycket dock så är det mesta av de intressanta flaskorna (300 kr+) redan fördelade mellan butiker. På toppen är de 3 vinbutikerna och efter dessa så kommer butikerna som har småpartier i sitt sortiment, om det fortfarande finns tillräckligt många flaskor kvar efter att varudepån tagit sin del så kan övriga butiker beställa in dessa. De 50 butiker som säljer mest småpartier inom en varugrupp (ex Mousserande) blir tilldelade småpartier inom den sålda kategorin automatiskt.
Så kort och gott så kan inte personalen påverka något av sortimentet i butiken förutom småpartier där det är fritt fram att beställa. Är det småpartier på en liten butik har den butiken oftast någon med lite nördintresse
härligt!2015 Alain Graillot Crozes-Hermitage
Tog egentligen fel flaska och det råkade bli ovanstående. @Omar Khayyam sa att denna skulle begravas i 10 år och helt säkert kommer det att vara ett helt annat djur den dagen men jag har inga problem idag heller. Typisk varm 2015 full med plommonkompott och varma björnbär. Kanske lite otypiskt full med grova sandiga tanniner som säkert kommer att lugna ned sig med tiden. Syrahmarkörer som blod, kött och peppar hittar jag också. Gott nu, gott sen. Som @LeChat kommer jag också att tanka lite 2016 när den dyker upp.
Jag gick igång på de flesta cylindrar här (dricker den ikväll)!Visa bifogad bild 14138
Smock shop Band Pinot Noir Spring Ephemeral 2016
dags för en mer utförlig omvärdering av denna raritet från Hood river i Oregon. Massor av mörk frukt och härlig pinositet på näsan. I munnen har den all den där saftiga drick mer syrligheten som bra pinot har. Men slutet är något grovyxat och träigt. Tror denna skulle må bra av litet mindre ny ek och definitivt några år i källaren. Men funkade bättre nu än på provningen. 88 pinot-pinnar. + i kanten för LoR-karta på etiketten.