Mattias Schyberg
Administratör
...och förhoppningsvis långt.Jo, du kommer ha ett gott liv
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
...och förhoppningsvis långt.Jo, du kommer ha ett gott liv
...och förhoppningsvis långt.
ZZZzzzzzzzzzHuvudsaken det har ett gott innehåll. Sov nu!
Tja... Får man en möjlighet att dricka lite champagne så... Och får man dessutom en ursäkt att slippa titta på Let's Dance, så ska man inte klaga!Skåpsupning för att stå ut med TV?
Eller kvalitetstid för att förgylla Liwet?
Hur kommer det sig att du avskyr både skruv- och naturkork? Är det inte lite som två sidor av samma mynt?Jag avskyr skruvkorkar lika mycket som naturkorkar (fast av andra orsaker) men detta var mycket bra. Moget, drickfärdigt, utmärkt valuta. Alla Oz-överdrifter var som bortblåsta. Balanserat, återhållet, finstämt.
Som Stefan säger, det kan bli dyrt…Någon som vet om bättre varianter av Margaux har liknande karaktär som denna, för i så fall blir det nog att leta upp en trevlig sådan?
Gott, får hålla lite utkik. Är "het torr jord" specifikt för Margaux? Hur beskriver man husstilen så att säga och hur skiljer den sig från de andra. Den jag drack ovan, vad är det för klassificering?Som Stefan säger, det kan bli dyrt…
Men en lite "grövre" Margaux som har lite av den karaktären du nämner (jag tolkar det som rök och het torr jord) är Ch. La Tour de Mons. Kostar inte skjortan och görs i hyfsade volymer så att den går att få tag i. Tål också lagring (även om du hatar väntan).
2010:an finns enligt wine-searcher ganska utbrett ute hos europeiska handlare och börjar runt 150 kr + skatter och frakt.
Det är den klassiska definitionen av ett dilemma… två alternativ som inte är bra.Hur kommer det sig att du avskyr både skruv- och naturkork? Är det inte lite som två sidor av samma mynt?
Nja, het torr jord är nog mer Graves och St Estephe än Margaux. I alla fall i min smakbok. Det som utmärker Margaux är den intensivt parfymerade bouqueten, med svartvinbärston som kan dra åt mynta. När man dricker riktigt bra Margaux (= Ch. Margaux) tycker jag att det är svårt att hitta ord för alla nyanser i parfymen. Alla möjliga blommor, violer, rosor, söta örtkryddor, svartvinbär, ceder… Om vi säger så här: Margaux är den mest feminina av vänstra bankens kommuner.Gott, får hålla lite utkik. Är "het torr jord" specifikt för Margaux? Hur beskriver man husstilen så att säga och hur skiljer den sig från de andra. Den jag drack ovan, vad är det för klassificering?
Men du… nu när jag sitter och forskar så hittar jag bara des Gravieres från Graves. Inte Margaux. Var det den du drack? Det förklarar ju i sådana fall den heta torra jorden…Gott, får hålla lite utkik. Är "het torr jord" specifikt för Margaux? Hur beskriver man husstilen så att säga och hur skiljer den sig från de andra. Den jag drack ovan, vad är det för klassificering?
Såg aldrig flaskan, tyvärr, men den salufördes som Margaux, typ Cru Artisan.Men du… nu när jag sitter och forskar så hittar jag bara des Gravieres från Graves. Inte Margaux. Var det den du drack? Det förklarar ju i sådana fall den heta torra jorden…
Ah. Det är jag som rör till det. Det finns visst en Graviers, och den är som du säger mycket riktigt en Cru Artisan.Såg aldrig flaskan, tyvärr, men den salufördes som Margaux, typ Cru Artisan.
Tack för ditt engagemang.Ah. Det är jag som rör till det. Det finns visst en Graviers, och den är som du säger mycket riktigt en Cru Artisan.
Intressant. Aldrig sett. Det har släppts lite Cru Artisan på Monopolet men de har varit svinuöst dyra, löjligt högt prissatta. Legat runt trehundringen. Ibland undrar man om distributörerna tror att folk inte har tillgång till internet.
Varför är du på Internet och slöar?Tack för ditt engagemang.
Fick chansen att prova lite fantastisk Barolo & Barbaresco från 90-talet på fredagkvällen. Alla vinerna provades blint.
Visa bifogad bild 864
Från vänster:
1994 Giacomo Conterno Barolo Cascina Franc
Kanske det vinet i uppställningen med mest uttorkad frukt. I näsan en hel del tobak och kösbär. Vinet har en hög syra, lätt frukt, tydliga tanniner och en hyfsad längd. Gott men stramt!
2005 Produttori del Barbaresco Barbaresco
Här finns det gott om frukt kvar. En ganska generös doft av rostat fat, torkad frukt, och tomat. Tomat var för övrigt en doft som återkom i ganska många av vinerna, lite som en blandning mellan tomatkvist och burktomat.
Vinet har en god, läskande syra och bra frukt. Avslutas med en viss träig beska.
1993 Paolo Scavino Barolo Riserva Rocche dell'Annunziata
En av mina absoluta favoriter. Medelstor, elegant doft av körsbär, tobak och lättrostat kaffe. Hög, bra syra, intensiv frukt, fina men tydliga tanniner. Bra struktur, balans och grymt gott!
1990 Moccagatta Barbaresco Bric Balin
En större doft än de övriga vinerna, men också betydligt mer oxiderad. Buljongtärning och färska örter. Fanns vissa hintar i doften om att vinet möjligtvis skulle ha kunnat lagrats för varmt genom åren (bränt socker, lite Madeira-toner). I munnen är vinet mjukt, med en trevlig frisk och fräsch frukt. Lättare i kroppen, och lite kortare i smaken. Har nog passerat sin topp, men är trots detta väldigt god och drickvänlig.
1993 Elio Altare Barolo Vigneto Arborina
Återigen dyker tomatdoften upp, men här i en något grönare skepnad. Det är också rejält med läder, tobak och stram frukt.
Något lägre syra och medlefyllig, men med en bra koncentration. Rejält stramt och torrt avslut.
1996 Luciano Sandrone Barolo Cannubi Boschis
Mycket frukt, mörka körsbär, köttigare doft. Rejält sträv, men tydligt mer frukt och en något lägre syra. Riktigt bra längd och koncentration. Väldigt gott. På det hela mer åt det moderna hållet, men skall ju Sandrone också vara.
1996 Domenico Clerico Barolo Pajana
Det av vinerna som drog mest åt röd Bourgogne. Dov, murrig, jordig doft. Med ljusa, röda bär.
God syra, riktigt bra längd, medelfyllig och helt fantastiskt god. Rejält stram, men vid det här laget var jag så avtrubbad så vinet kändes harmoniskt och balanserad
Låter som en fin afton det där. Alla tomatnoter lät dock mindre gott.Fick chansen att prova lite fantastisk Barolo & Barbaresco från 90-talet på fredagkvällen. Alla vinerna provades blint.
Visa bifogad bild 864
Från vänster:
1994 Giacomo Conterno Barolo Cascina Franc
Kanske det vinet i uppställningen med mest uttorkad frukt. I näsan en hel del tobak och kösbär. Vinet har en hög syra, lätt frukt, tydliga tanniner och en hyfsad längd. Gott men stramt!
2005 Produttori del Barbaresco Barbaresco
Här finns det gott om frukt kvar. En ganska generös doft av rostat fat, torkad frukt, och tomat. Tomat var för övrigt en doft som återkom i ganska många av vinerna, lite som en blandning mellan tomatkvist och burktomat.
Vinet har en god, läskande syra och bra frukt. Avslutas med en viss träig beska.
1993 Paolo Scavino Barolo Riserva Rocche dell'Annunziata
En av mina absoluta favoriter. Medelstor, elegant doft av körsbär, tobak och lättrostat kaffe. Hög, bra syra, intensiv frukt, fina men tydliga tanniner. Bra struktur, balans och grymt gott!
1990 Moccagatta Barbaresco Bric Balin
En större doft än de övriga vinerna, men också betydligt mer oxiderad. Buljongtärning och färska örter. Fanns vissa hintar i doften om att vinet möjligtvis skulle ha kunnat lagrats för varmt genom åren (bränt socker, lite Madeira-toner). I munnen är vinet mjukt, med en trevlig frisk och fräsch frukt. Lättare i kroppen, och lite kortare i smaken. Har nog passerat sin topp, men är trots detta väldigt god och drickvänlig.
1993 Elio Altare Barolo Vigneto Arborina
Återigen dyker tomatdoften upp, men här i en något grönare skepnad. Det är också rejält med läder, tobak och stram frukt.
Något lägre syra och medlefyllig, men med en bra koncentration. Rejält stramt och torrt avslut.
1996 Luciano Sandrone Barolo Cannubi Boschis
Mycket frukt, mörka körsbär, köttigare doft. Rejält sträv, men tydligt mer frukt och en något lägre syra. Riktigt bra längd och koncentration. Väldigt gott. På det hela mer åt det moderna hållet, men skall ju Sandrone också vara.
1996 Domenico Clerico Barolo Pajana
Det av vinerna som drog mest åt röd Bourgogne. Dov, murrig, jordig doft. Med ljusa, röda bär.
God syra, riktigt bra längd, medelfyllig och helt fantastiskt god. Rejält stram, men vid det här laget var jag så avtrubbad så vinet kändes harmoniskt och balanserad
You got mail!Varför är du på Internet och slöar?
Ut och leta upp viner åt oss vettja!