Faktiskt mindre skadad än dig då han inte ens kräver kommunvin! Kan intyga att han verkligen gillade en Bourgogne Blanc jag serverade, - visserligen topp 3 bästa BB som finns men ändå
Kanske den dyraste BB som finns?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Faktiskt mindre skadad än dig då han inte ens kräver kommunvin! Kan intyga att han verkligen gillade en Bourgogne Blanc jag serverade, - visserligen topp 3 bästa BB som finns men ändå
Faktiskt den billigaste av de 3 bästa BB, - helt subjektivt såklart men hyfsat mycket empirisk data ändåKanske den dyraste BB som finns?
Faktiskt den billigaste av de 3 bästa BB, - helt subjektivt såklart men hyfsat mycket empirisk data ändå
Bernard Boisson-Vadot Bourgonge Blanc 2014
I Sverige finns såklart inget men letar du ute i europa är det nog inga problem. Däremot var pappans sista årgång 2016 så nu är det Pierre och Ann som producerar vinerna. Vet ej hur mycket pappans finger är med i spelet men båda barnen gör grymma vinerDen finns inte att uppbringa i Sverige idag antar jag?
I lördags tyckte vi att det var dags för lite enkel men god mat med tillhörande viner. Pilgrimsmussla med beurre blanc kändes som en lämplig inledning och grillad oxfilé som en trevlig fortsättning och jordgubbsglass som avslutning. Sagt och gjort, fram med flaskorna, upp med korken och mungiporna och ner med vinet i karaffer. Efter ungefär 2 timmar var det dags att hälla vinerna i Zalto Bourgogne.
2017 Domaine Cordiers Pouilly Fuissé Vielles Vignes
Här var det nyavfyrat knallpulver, mineraler och ganska intensiv ton av citron. Finfin doft, lite svårt att lyfta näsan ur glaset för att smaka av vinet. I munnen, syrligt med tydliga toner av smörkola med brynt smör i eftersmaken. Känns mycket finstämt. Helt klart godkänt vin med lite ”vassare”/spetsigare framtoning av eken jämfört med tex Bouchards Meursault Clos du Cromin som visserligen kostar 150 pengar mer. Återbesök? Tja, varför inte.
Skönt att höra. Hämtade ut mina 2 flaskor också igår. Skall sparas till en varmare vår dag.
Förutom bubblet "med sur ryggrad" är det ju magnifikt underbara saker du klunkade i dig. Liiiite avis är jag nog. Halvgrön ;-)Gårdagens Röda och Fortifierade Vin
Opus One -93
Dekanterat i 2h och serverat i Riedel Veritas Merlot till en riktigt lyckad Wellington.
Mörkt blåröd med bara begynnande tegelnyans i kanterna. Klara mognadstoner, blåfruktigt med stall och ceder.
Inget kraftpaket utan mer mediumfylligt med pigg frukt och mycket snygga tanniner. Fin glasutveckling över 3h+
CT tyckte att det skulle drickas senast 2014 men baserat på den här flaskan så skulle jag snarare säga 2028+
Riktigt kul att få testa och särskilt som det levde upp till de höga förväntningarna
Casenobe Rivesaltes Ambré -77
Som en trevlig kombo av St Johns Commanderia, Rainwater Madeira med ett stänk Moscatel de Setubal.
Bränt socker, nötter och gula russin. En höjdare till chokladdesserten och bör funka fint till krämigare blåmögelost.
Visa bifogad bild 21967
Min första Salon och den var helt klart annorlunda än de flesta champagner jag druckit och långt från en syrabomb. Men YMMV som det heterFörutom bubblet "med sur ryggrad" är det ju magnifikt underbara saker du klunkade i dig. Liiiite avis är jag nog. Halvgrön ;-)
Rester kan vara gott.Min första Salon och den var helt klart annorlunda än de flesta champagner jag druckit och långt från en syrabomb. Men YMMV som det heter
Men det var en väldigt trevlig lunch... och idag blir det rester