The Wall
Medlem
2016 Laurent Habrard Crozes-Hermitage
Med tre plusgrader, grå himmel, halv storm och regn hela fredagen tänkte jag att ”om vädrets makter vill jävlas, då grillar jag”. Sagt och gjort; fram med grill, briketter, entrecôte och enkla instruktioner. Lagom till tändningsdags hade regnet upphört, molnen sjappat och vinden mojnat. Bara temperaturen höll emot någorlunda och presterade blygsamma 2,7 plusgrader. Skulle jag känna mig lurad eller luttrad?
Från flaskan, ner i Zalto Bourgogne; slakt, rökt chark, björnbär, Pez, ”de gamla vanliga norra Rhône-markörerna”, men det doftar väldigt gott. Får även en lite torr/dammig känsla samtidigt. I munnen då? Syra och viss beska, chark, björnbär och Pez kommer igen i smaken. Känns väldigt lättillgänglig. Ingen blodgrape i eftersmaken som jag hade förväntat mig, men väldigt klunkbar ändå. 13% befriande nog. Skönt med en Crozes som var exakt som jag ville ha den i detta nu till grillad entrecôte med vitlökssmör, ugnsbakade tomater och några potatisklyftor (missade tyvärr sorten). Det är enkelt, det är gott och reptilhjärnan dansar hambo av lycka. Crozes:en visade sig dessutom tillhöra kategorin "passar utmärkt i Zalto Bourgogne" så vi slutade fundera på alternativa glas.
Gott rött!
Mera gott rött. Igen. Inte så mycket variation på maten när man är lite lat. Men det är helt enkelt väldigt gott. Eller jävligt gott om man ska förtydliga.
Med tre plusgrader, grå himmel, halv storm och regn hela fredagen tänkte jag att ”om vädrets makter vill jävlas, då grillar jag”. Sagt och gjort; fram med grill, briketter, entrecôte och enkla instruktioner. Lagom till tändningsdags hade regnet upphört, molnen sjappat och vinden mojnat. Bara temperaturen höll emot någorlunda och presterade blygsamma 2,7 plusgrader. Skulle jag känna mig lurad eller luttrad?
Från flaskan, ner i Zalto Bourgogne; slakt, rökt chark, björnbär, Pez, ”de gamla vanliga norra Rhône-markörerna”, men det doftar väldigt gott. Får även en lite torr/dammig känsla samtidigt. I munnen då? Syra och viss beska, chark, björnbär och Pez kommer igen i smaken. Känns väldigt lättillgänglig. Ingen blodgrape i eftersmaken som jag hade förväntat mig, men väldigt klunkbar ändå. 13% befriande nog. Skönt med en Crozes som var exakt som jag ville ha den i detta nu till grillad entrecôte med vitlökssmör, ugnsbakade tomater och några potatisklyftor (missade tyvärr sorten). Det är enkelt, det är gott och reptilhjärnan dansar hambo av lycka. Crozes:en visade sig dessutom tillhöra kategorin "passar utmärkt i Zalto Bourgogne" så vi slutade fundera på alternativa glas.
Gott rött!
Mera gott rött. Igen. Inte så mycket variation på maten när man är lite lat. Men det är helt enkelt väldigt gott. Eller jävligt gott om man ska förtydliga.
Last edited: