SV: Idag dricker vi
Tror som du att jordgubbarna är problemet. Jag "behandlar" alltid färska jordgubbar numer eftersom de oftast är ganska smaklösa och syrliga.
Vill tipsa alla om ett fantastiskt recept på jordgubbar som jag fick av en kock i Bordeaux nyligen. Apelsingrädden är mitt tillägg som bör göra detta till en fullträff till en asti.
Koka en sockerlag på 3-4 dl strösocker och lika mycket vatten. Låt 3 stjärnanis, en halv snittad vaniljstång och ca 20-30 svartpepparkorn (orginalreceptet säger sechuanpeppar) koka med. Låt sjuda ganska länge så kryddorna lakas ur och lagen reduceras.
Om du vill kan du tillsätta en skvätt av det söta vin som ska njutas till.
Skiva 2 liter jordgubbar och lägg ner i lagen. Vispa 3 dl vispgrädde med en nypa socker. Blanda ner fint rivet skal från en apelsin.
Servera jordgubbarna i små skålar med en klick grädde.
Lagen kan sedan sparas och användas ett par dagar för nya satser av jordgubbar. För varje användning blir lagen mindre söt och aromatisk men får mer karaktär av söt jordgubbe.
anders skrev:Antinori brukar ju göra hyggliga grejer... Är det så att vinet var för sött i förhållande till jordgubbarna kanske? Jag menar, dagens jordgubbar tenderar att vara syndigt vattenuppblåsta med smaklöshet som följd. Kanske sötare gubbar hade varit lösningen enligt teorin sötma dämpar sötma...?
Tror som du att jordgubbarna är problemet. Jag "behandlar" alltid färska jordgubbar numer eftersom de oftast är ganska smaklösa och syrliga.
Vill tipsa alla om ett fantastiskt recept på jordgubbar som jag fick av en kock i Bordeaux nyligen. Apelsingrädden är mitt tillägg som bör göra detta till en fullträff till en asti.
Koka en sockerlag på 3-4 dl strösocker och lika mycket vatten. Låt 3 stjärnanis, en halv snittad vaniljstång och ca 20-30 svartpepparkorn (orginalreceptet säger sechuanpeppar) koka med. Låt sjuda ganska länge så kryddorna lakas ur och lagen reduceras.
Om du vill kan du tillsätta en skvätt av det söta vin som ska njutas till.
Skiva 2 liter jordgubbar och lägg ner i lagen. Vispa 3 dl vispgrädde med en nypa socker. Blanda ner fint rivet skal från en apelsin.
Servera jordgubbarna i små skålar med en klick grädde.
Lagen kan sedan sparas och användas ett par dagar för nya satser av jordgubbar. För varje användning blir lagen mindre söt och aromatisk men får mer karaktär av söt jordgubbe.