Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
Nä inte än dom ligger lite jävligt till, visste inte att det var så hög alkohol. Får gräva fram en och testa tror jag köpte både 98 och 00
Jag med, har bara provat 00 en gång för länge sen.
Får väl korka upp en till och testa, annars blir det väl att släng in det på vinterauktionen.
Det är inget fel på dem, bara lite för mycket amaronetryck för min smak...
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Krug88 skrev:
Jag med, har bara provat 00 en gång för länge sen.
Får väl korka upp en till och testa, annars blir det väl att släng in det på vinterauktionen.
Det är inget fel på dem, bara lite för mycket amaronetryck för min smak...
Då är väl Krug en hugad spekulant, han gillar ju Amarone ;D
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Idag dricker vi

Krug says: Amarone suger!

Blev äntligen av med Allegrinieländet häromdagen. Men eftersom vi bor i Sverige så säger jag att jag hällde ut pavorna.
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Krug skrev:
Krug says: Amarone suger!

Blev äntligen av med Allegrinieländet häromdagen. Men eftersom vi bor i Sverige så säger jag att jag hällde ut pavorna.
va bra, själv sitter jag å sippar på en clouet rose, very nice! ;D
 
3

3 Trauben

SV: Idag dricker vi

OK, alla skumpatorskar. Sitter och avnjuter en Bremmer Calmont Riesling 2006 från WG Franzen. Helt OK. Men, jag har aldrig fått till det här med Champagne. :-[ Med den sakkunskap som finns här, borde ni kunna vägleda en lågstadieelev i skumpaskolan. Jag vill lära mig älska Champagne! Kom igen med råd och dåd upp till 600 kronorsklassen till att börja med. Efter lite lärotid kan jag förhoppningsvis börja vandra mot höjderna.;D
Preferenser; Gillar torr Riesling från främst Nahe, Rheingau och Alsace samt några få Moselproducenter. Chablis är super liksom Sancerre. Mineraltoner uppskattas högeligen, därtill en taktfast och balanserad syra.
Nå, vad har ni då att föreslå av en blandning mellan nu drickbara och lagringsbeständiga viner? Tänkte lägga upp ett lager på ett 50-tal flaskor.
 

anders

Medlem
SV: Idag dricker vi

Ett femtiotal flaskor för upp till 600... Genomsnittligt pris ca tolv kronor... Jag tror får svårt att övertyga dig om champagnens förträfflighet på den budgeten. ;D
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Idag dricker vi

anders skrev:
Ett femtiotal flaskor för upp till 600... Genomsnittligt pris ca tolv kronor... Jag tror får svårt att övertyga dig om champagnens förträfflighet på den budgeten. ;D

Anders, din tjockis! Nu ska vi inte börja morgonen med att vara dryga mot de kunskapstörstande!

3 Trauben, eftersom du uppenbarligen gillar Riesling så har du redan smak för syran som är en av de viktigaste delarna av en skumpa. Det finns massor med bubbel som man kan börja med för att träna upp sig, och jag ska försöka att skriva någonting lite mer uttömmande senare! Och jag är övertygad om att de andra genierna kommer med lite förslag under dagen.
 

anders

Medlem
SV: Idag dricker vi

Krug skrev:
Anders, din tjockis! Nu ska vi inte börja morgonen med att vara dryga mot de kunskapstörstande!

Jag ska prygla mig själv tills jag rullar i smutsen! Skäms på mig. :D

Sitter och väntar på ett möte och har inget bättre för mig än att dryga mig.
 

v_skogh

Medlem
SV: Idag dricker vi

Efter en tuff batalj i trädgården fick jag till slut av avnjuta min Delmotte igår.
Det blev som sagt en Operakällarens BdD.
Riktigt trevligt. De klassiska smakerna går igenom med betoning på röda äpplen. Skön mousse och trevlig syra.
Kommer absolut finnas några stycken i källaren i framtiden.

BdB is the shit :D
 

Elvis

Medlem
SV: Idag dricker vi

Jag är själv relativt nyfrälst champagneälskare och för mig var det en Grande Dame 1983 som öppnade mina ögon. Mitt tips är att köpa en riktigt bra champagne, t.ex. Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 1996, och dricka nu. Förhoppningsvis får du samma aha-upplevelse som jag fick.

Sedan kan du gå ner kraftigt i pris och köpa upp ett lager bra champagner, varav en del för lagring, och börja en spännande upptäcktsresa. Men då har du i alla fall skymtat "målet". ;)
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

3 Trauben skrev:
OK, alla skumpatorskar. Sitter och avnjuter en Bremmer Calmont Riesling 2006 från WG Franzen. Helt OK. Men, jag har aldrig fått till det här med Champagne. :-[ Med den sakkunskap som finns här, borde ni kunna vägleda en lågstadieelev i skumpaskolan. Jag vill lära mig älska Champagne! Kom igen med råd och dåd upp till 600 kronorsklassen till att börja med. Efter lite lärotid kan jag förhoppningsvis börja vandra mot höjderna.;D
Preferenser; Gillar torr Riesling från främst Nahe, Rheingau och Alsace samt några få Moselproducenter. Chablis är super liksom Sancerre. Mineraltoner uppskattas högeligen, därtill en taktfast och balanserad syra.
Nå, vad har ni då att föreslå av en blandning mellan nu drickbara och lagringsbeständiga viner? Tänkte lägga upp ett lager på ett 50-tal flaskor.
Tror det vore bra om du startar med ett gäng bra Blanc de blancs,t ex. Turgy, Charlemagne vintage och Mesnillesime båda årgång 2000, Pol Roger 99, Henriot Blanc de Souverain, Pierre Peters NV(här går det att beställa Special Cuvee 99 FYND!) Launois, Diebolt Vallois,Bruno Paillard 1995, Legras St. Vincent 1996 och en som kanske är den häftigaste (tyvärr finns den inte på SB, just nu) Selosse.

I lite högre prisklass 800+, Comtes de Champagne och Billecart Salmon båda 98or, Delamotte 1996 magnum. Sant'e ;D
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

ÅÅÅÅ, idag blir det två verkliga favoriter!! Henriot, Enchanteleurs 1988 ;D ;D och Heidsieck, Diamant Bleu 1989 ;D ;D, båda nu på kylning..snart i glasen...
 

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
ÅÅÅÅ, idag blir det två verkliga favoriter!! Henriot, Enchanteleurs 1988 ;D ;D och Heidsieck, Diamant Bleu 1989 ;D ;D, båda nu på kylning..snart i glasen...
Enchantaleaur 88, fy fan vad gott!!! Är det på vanlig flaska?
Sist jag drack Diamant Bleu 89 var den väldigt trött, hoppas din är roligare...
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Idag dricker vi

magnum skrev:
ÅÅÅÅ, idag blir det två verkliga favoriter!! Henriot, Enchanteleurs 1988 ;D ;D och Heidsieck, Diamant Bleu 1989 ;D ;D, båda nu på kylning..snart i glasen...

Ja fan, du är ju en Diamant bleu torsk av rang! Är det för att flaskan är så piffig och att man kan ha den som dressingsflaska efteråt? ;)

Skämt åsido, det låter ruggigt smaskig, låt oss veta hur Heidsiecken var! Att Enchenteleur är magisk vet vi ju redan!
 

magnum

Epernay, Frankrike
SV: Idag dricker vi

Krug skrev:
Ja fan, du är ju en Diamant bleu torsk av rang! Är det för att flaskan är så piffig och att man kan ha den som dressingsflaska efteråt? ;)

Skämt åsido, det låter ruggigt smaskig, låt oss veta hur Heidsiecken var! Att Enchenteleur är magisk vet vi ju redan!
Tyvärr var inte Diamanten på topp, detta var den sista flaskan av några inköpt i Champagne (fick dock hem en ny låda från London för några veckor sen ;D=)
Flaskan var lite slö samtidigt som vinet inte var full utvecklat, men jag har varit enormt nöjd med tidigare flaskor, så på`t igen.

Enchanteleurs 88an var som vanligt fullständigt fantastisk, lite klumpig i början men med lite luft satt allt på plats, exotiska frukter och aningens kaffe och en härlig tydlig men rund syra. MAGIC ;D ;D ;D ;D ;D

Vågar man hoppas på att 96an blir lika bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
SV: Idag dricker vi

Krug skrev:
I går så var det en liten trevlig sittning på Grappe, någonting som vi brukar ha då Hoke (som han heter här på forumet) är hemma från diasporan. Efter en manlig frukost bestående av en Capriccosa och en mellis på Ciao Ciao så traskades det ned till Grappe för vidare konsumtion av godis. Vi äntrade lokalen vid 14.00 och lämnade den vid 23.00, något mer ostabila än då vi gick in. Listan för dagen och aftonen var som följer:

Launois 1996 (stendöd)
Clos st. Hune 1998
Domaine du Pegau 2003
La Conseillante 1999
Meo-Camuzet Vosne Romanee 2005
Palmer 1982
Allegrini Amarone 2000
d'Yquem 1999
Selosse Substance, deggad januari 2002
Bolly GA 1996 mgn
Leovilles Las Casses 2004
Cos d'Estournel 1995

Det mesta var riktigt gott!

Låter som en härlig kväll! Kul med lite återkoppling om än av det korta slaget " det mesta var riktigt gott" ;)

2003 Pégau är verkligen pornografiiskt bra. Har du provat den årgången tidigare? Tyckte själv senaste flaskan i somras var betydligt mera sluten än vid två tillfällen precis när det släpptes, men fan vet var nolltreorna är på väg. De kanske har öppnat upp sig igen?

"Allegrinieländet" drack vi faktiskt ikväll. Amarone är amarone men det här var väl en ovanligt fin representant? Minimalt med russin och schysst balans för min smakhandikappade gom åtminstone. Jag köper nog inte fler flaskor men ändå... klart en njutning till ost.
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Idag dricker vi

Frankofilen skrev:
Låter som en härlig kväll! Kul med lite återkoppling om än av det korta slaget " det mesta var riktigt gott" ;)

2003 Pégau är verkligen pornografiiskt bra. Har du provat den årgången tidigare? Tyckte själv senaste flaskan i somras var betydligt mera sluten än vid två tillfällen precis när det släpptes, men fan vet var nolltreorna är på väg. De kanske har öppnat upp sig igen?

"Allegrinieländet" drack vi faktiskt ikväll. Amarone är amarone men det här var väl en ovanligt fin representant? Minimalt med russin och schysst balans för min smakhandikappade gom åtminstone. Jag köper nog inte fler flaskor men ändå... klart en njutning till ost.

hehe, jo - kanske lite klent med feedback, tänkte att jag skulle ta och skriva ett större inlägg på bloggen i helgen när jag pallar.

Pegau 03 har jag en låda av, så jag hoppas att det bara blir bättre. Just nu (tja, eller efter 3 timmar i karaff) så var den verkligen grym!
 

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

Krug skrev:
hehe, jo - kanske lite klent med feedback, tänkte att jag skulle ta och skriva ett större inlägg på bloggen i helgen när jag pallar.

Pegau 03 har jag en låda av, så jag hoppas att det bara blir bättre. Just nu (tja, eller efter 3 timmar i karaff) så var den verkligen grym!
Nu litar jag på att Pegau 03 är så bra som du säger redan nu, plockade hem en från Grappe idag.
Maria sa att hon fann den lite syltig!!! Hoppas inte det, går inte riktigt igång på syltiga viner.
Tänkte prova den på fredag med 3-4 timmar i karaffen först.
Det blir även en Guy Charlemagne mesnillesimme(ja, den heter faktiskt så!)96, de är ju rätt sköna att bälga i sig redan nu...
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Idag dricker vi

Krug88 skrev:
Nu litar jag på att Pegau 03 är så bra som du säger redan nu, plockade hem en från Grappe idag.
Maria sa att hon fann den lite syltig!!! Hoppas inte det, går inte riktigt igång på syltiga viner.
Tänkte prova den på fredag med 3-4 timmar i karaffen först.
Det blir även en Guy Charlemagne mesnillesimme(ja, den heter faktiskt så!)96, de är ju rätt sköna att bälga i sig redan nu...

Fanns det ingenting kvar till dig i lördags? Tja, i mitt något luddiga tillstånd kan det ju ha varit så att man efter Bx tyckte att det var sjukt gott med någonting lite syltigt. Men som jag minns det (och det hoppas jag att jag gör, för att jag var nykter när jag dekkade vinet) så var jag impad redan då. Men du och jag brukar ju sällan gilla samma typ av viner.... ;D
 

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

Krug skrev:
Fanns det ingenting kvar till dig i lördags? Tja, i mitt något luddiga tillstånd kan det ju ha varit så att man efter Bx tyckte att det var sjukt gott med någonting lite syltigt. Men som jag minns det (och det hoppas jag att jag gör, för att jag var nykter när jag dekkade vinet) så var jag impad redan då. Men du och jag brukar ju sällan gilla samma typ av viner.... ;D
Njae, det stämmer väl inte riktigt...
Nog för att du är lite mer partisk för frukt och alkoholbomber(á la nya världen) än jag är, övrigt så brukar vi vara rörande överens.
 
Toppen