Gurto
Medlem
SV: Idag dricker vi
Cederberg, Chenin Blanc, Sydafrika, 2010 (ugsnbakadlax, pressad potatis, haricots verts, vitvinssås). Doft av citron, gröna kartiga äpplen, mineral (krita?) och vegetativt i form av svartvinbärsblad, nässlor och tomatkvist. Med mer luftning blir det vegetativa allt tydligare. Smaken är till en början lite sluten - en kartig beska. Efter en stunds luft mildras detta och en ton av honungsmelon tillkommer. Duktig syra.
Nu visste jag redan från början vad det var jag drack men är ganska säker på att jag blint hade sagt att detta var Sauvignon blanc - kanske från Nya Zeeland. Inte så erfaren av Chenin blanc men vet att jag fått sauvignon blancassociationer av chenin förut. Kan mer erfarna hjälpa mig här - är jag helt ute och cyklar eller kan dessa druvor två producera ganska liknande vin?
Gott vad det hur som helst och passade alldeles utmärkt till maten.
Cederberg, Chenin Blanc, Sydafrika, 2010 (ugsnbakadlax, pressad potatis, haricots verts, vitvinssås). Doft av citron, gröna kartiga äpplen, mineral (krita?) och vegetativt i form av svartvinbärsblad, nässlor och tomatkvist. Med mer luftning blir det vegetativa allt tydligare. Smaken är till en början lite sluten - en kartig beska. Efter en stunds luft mildras detta och en ton av honungsmelon tillkommer. Duktig syra.
Nu visste jag redan från början vad det var jag drack men är ganska säker på att jag blint hade sagt att detta var Sauvignon blanc - kanske från Nya Zeeland. Inte så erfaren av Chenin blanc men vet att jag fått sauvignon blancassociationer av chenin förut. Kan mer erfarna hjälpa mig här - är jag helt ute och cyklar eller kan dessa druvor två producera ganska liknande vin?
Gott vad det hur som helst och passade alldeles utmärkt till maten.