This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Kört lång pluggdag idag med god vän, avslutade den med en lasagne! Ragun är på karré och högrev, kokt i 8 timmar med en gedigen bas på vitt vin och kraftig builjong. Bechamelen är på brynt smör och lagrad cheddar
Började med en Ragu Bolognese imorse på Värmlänsk högrev, rökt sidfläsk och piennolotomaterna.
Kommer avnjutas som söndagsmiddag efter den fått puttra i 32 timmar.
Fixar recept så fort jag är klar med min uppsats, vänta dig svar under morgondagenTar gärna ett utförligt recept på denna om du har?
Samma med denna om det går för sig.
Sherry till den?Jag var sugen på något värmande, så självklart fick det bli en soppa! Hemkokt grönsaksbuljong, kantareller, och torr vermouth skapade en grym soppa
Visa bifogad bild 8333
Hade vart något, men hade ingen hemma dåSherry till den?
Fixar recept så fort jag är klar med min uppsats, vänta dig svar under morgondagen
Skriver ett lagstiftningsförslag med tillhörande opponering av en annan grupps förslagVad schysst! Jag väntar spänt
Vad handlar uppsatsen om?
Skriver ett lagstiftningsförslag med tillhörande opponering av en annan grupps förslag
Den kommer, inte glömt bara utan stressad och vill skriva ordentligtAlright, jag fattar. Hoppas du skriver ner receptet av bara farten då när du är klar. Är laddad för att laga den och sitter i startgropen
Boeuf Swartland!Vad gör man en lördag i november när det är 2 grader ute och blåser snöblandat regn i ansiktet? En Boeuf Bourguignon såklart. Lämpligen en rejäl gryta, det går ju att frysa in det som inte går åt på en gång. Fram med 8 literskastrullen och sätt igång. Bryner en oxsvans, samtidigt som lite märgben rostas i ugnen. Det är för att ge must och smak eftersom jag inte har någon riktig fond. Högrev ska det vara enligt @Emanuel så fyra kg putsas och skärs i kanske lite för stora bitar och får en brynt yta innan de hamnar i grytan. Cirka 4 hg gul lök finhackas, några charlottenlökar skärs i stora bitar liksom en bit purjolök, som jag hittar i kylen. Löken mjukas upp i stekpannan, i med nästan en hel vitlök och så i grytan. 5 morötter skärs i stavar bara för att göra något annorlunda och sen är det dags för vinet. 2 flaskor billigt reavin, som jag köpt för ändamålet hälls i och så får allt koka upp. Kryddas såklart med salt, lagerblad, timjan och något som låter så märkligt som "Forest blend" men som enligt innehållsförteckningen består av svamp, timjan, rosmarin och peppar, vilket verkade bra.
När det kokat någon timme kom jag på att jag glömt champinjonerna, så jag tog med hundarna på en halvtimmes skogspromenad när det blev lite uppehåll i regnet. Förvånansvärt skönt, jag rekommenderar alla att ta på sig långkalsingarna och göra samma sak. Efter rasten åkte jag och köpte lite "skogschampinjoner", vad det nu är för något, och åkte hem och rensade dem och skar dem i bitar.
Visa bifogad bild 8576
När bilden togs har det puttrat i 5-6 timmar, nu har den väl gått ett par timmar till. Jag har smakat av den och den artar sig bra.
Frågan är väl egentligen vad jag skall kalla den, "Boeuf Bourguignon" känns inte helt rätt när det är billigt sydafrikanskt rödtjut i den?
Ser ju alldeles lysande ut!Vad gör man en lördag i november när det är 2 grader ute och blåser snöblandat regn i ansiktet? En Boeuf Bourguignon såklart. Lämpligen en rejäl gryta, det går ju att frysa in det som inte går åt på en gång. Fram med 8 literskastrullen och sätt igång. Bryner en oxsvans, samtidigt som lite märgben rostas i ugnen. Det är för att ge must och smak eftersom jag inte har någon riktig fond. Högrev ska det vara enligt @Emanuel så fyra kg putsas och skärs i kanske lite för stora bitar och får en brynt yta innan de hamnar i grytan. Cirka 4 hg gul lök finhackas, några charlottenlökar skärs i stora bitar liksom en bit purjolök, som jag hittar i kylen. Löken mjukas upp i stekpannan, i med nästan en hel vitlök och så i grytan. 5 morötter skärs i stavar bara för att göra något annorlunda och sen är det dags för vinet. 2 flaskor billigt reavin, som jag köpt för ändamålet hälls i och så får allt koka upp. Kryddas såklart med salt, lagerblad, timjan och något som låter så märkligt som "Forest blend" men som enligt innehållsförteckningen består av svamp, timjan, rosmarin och peppar, vilket verkade bra.
När det kokat någon timme kom jag på att jag glömt champinjonerna, så jag tog med hundarna på en halvtimmes skogspromenad när det blev lite uppehåll i regnet. Förvånansvärt skönt, jag rekommenderar alla att ta på sig långkalsingarna och göra samma sak. Efter rasten åkte jag och köpte lite "skogschampinjoner", vad det nu är för något, och åkte hem och rensade dem och skar dem i bitar.
Visa bifogad bild 8576
När bilden togs har det puttrat i 5-6 timmar, nu har den väl gått ett par timmar till. Jag har smakat av den och den artar sig bra.
Frågan är väl egentligen vad jag skall kalla den, "Boeuf Bourguignon" känns inte helt rätt när det är billigt sydafrikanskt rödtjut i den?
Ser ju alldeles lysande ut!
-Jag brukar köra med ett halvkilo tärnat sidfläsk som får smälta ner i grytan innan jag steker köttet, två djur i grytan måste ju vara bätrte än ett tänker jag?
så jag behöver inte följa något recept slaviskt. Jag har dock funderat på att prova med lite rökt oxkött.Boeuf Swartland!
Helt rätt, det är röken som gör det, går nog bra med valfritt djurlite rökt oxkött.
Eller varför inte Liquid Smoke, rök på flaska. Jag har använt det vid ett flertal tillfällen då jag av någon anledning inte kunnat ha rökt kött i maten (veggo eller liknande). Lysande helt enkelt.Jag har dock funderat på att prova med lite rökt oxkött.
En riktig Hipster flyttade från storstadsregionerna innan det var cooltSynd att man inte får hipsterpoäng i Småland men jag får nöja mig med att vara lika cool som Krösamaja.