Du cyklar riktigt vingligt på rejäla områden i denna post:
1. Sensorik
Du har inte koll. De människor som är med, luftfuktigheten, temperaturen, vad du åt till frukost, dagens bakterieflora i din näsa, svalg (och sannolikt också grovtarm) påverkar dina sinnesintryck. Samma gör vilken ordning viner serveras, vem du sitter bredvid, ljuset i lokalen, om du haft en tuff dag på jobbet, bråkat med hustrun, sovit bra eller dåligt osv. Viner är dessutom levande väsen som förändras och kommer med olika korkar och som förvarats olika. Ingen kan kompensera för det. Ingen kan uppnå SAMMA omständigheter. Det bästa vi alla kan göra är att bedöma JUST det vi har i glaset JUST där och JUST då. Allt annat är bara trams från Ignoramus. Tex: Av en begränsad mängd röda Bdx 2005 lyckades inte ens Parker plocka ut ett enda Premier Cru trots att han hade flera försök. Tex: Ingen kritiker är överens med andra kritiker.
Ergo: sensorik är omöjligt hålla objektivt, men det kan "trenda".
2. Varför skriver jag TN?
Du skriver att mina TN:s är skrivna av fel anledning och på felaktiga premisser. Återigen Taliban-argumentet: Du vet inte bara vad som är rätt och vad som är fel, du sitter dessutom på hela sanningen om alla viner, även dem du inte druckit eller varit med och druckit. Det är bara trams.