Mattias Schyberg
Administratör
Jag håller med dig, men mina motiveringar kopplat till skalan ser ungefär ut så här:Jag håller helt med ditt första stycke, men kanske inte det andra. Bedömer man att vinet är bra, utan att skina, bör man väl ge det ett betyg mellan 80-84? Läser du ditt eget omdöme:
så är det väl svårt att lägga in det i kategorin "Mycket bra, ett vin med speciella kvaliteter" borde väl snarare vara "Bra, ett välgjort vin"?
Det känns som om det generellt är väldigt trångt i intervallet 85-89p och att 80-84p underutnyttjas. Vad menar vi egentligen med " Bra, ett välgjort vin"
95-100 (Världsklass)
90-94 (ypperlig kvalitet, ett vin med speciella kvaliteter)
85-89 (Mycket bra vin, men som saknar det lilla extra)
80-84 (Helt ok, men mediokert och intetsägande)
75-79 (plonk)
50-74 (rävgift)