LarsW
Medlem
Så slutligen.
Hade tänkte jag skulle gå genom lite mer seriösa alkoholfria drycker denna gång och speciellt nu sista helgen.
Men så kom föräldrarna på besök helgen innan och hade med en låda hemgjord svart vinbärs- och äppelsaft och då var mina behov för resten av månaden fyllda.
Dock så hade de rensat bra i källaren den här gången och på kul tagit med flera olika årgångar med svartvinbärssaft så då måste man ju bara köra en vertikal!
Lite bakgrund om (svart)vin(bärs)gården: Ligger i Knivsta strax söder om Uppsala. Stockarnas ålder varierar från ca 10 till 30 år (tre buskar). Tillämpar typ ekologisk odling. Beskärs till hösten. Bären plockas för hand och tillbereds samma dag.
Så årgångarna som skulle testas var 2014, 2015, 2016 och som bonus hade de hittat en liten chopine med saft från 1999.
Alla blandades med samma mängd saft och vatten.
2015 och 2106 var snarlika. Mycket söt och solmogen svart vinbärsfrukt, klart fylligare än 2014 som börjat mjukna lite och fått en smula torrare ton. Men roligast var 1999an, spänstig och vital fortfarande om än med en klart torrare karaktär och en tydlig ton av blåbär som gjorde sig fint tillsammans med de svarta vinbären. Helt i klass med de lyxiga blåbärsdryckerna jag testat tidigare denna månad.
Kul observandum att när jag blandade dem så blev det inget skum på 1999an men de andra hade skum kvar i över en halvtimme.
Har vart en trevlig månad på flera sätt men nu ser jag fram mot vin snart igen!
Hade tänkte jag skulle gå genom lite mer seriösa alkoholfria drycker denna gång och speciellt nu sista helgen.
Men så kom föräldrarna på besök helgen innan och hade med en låda hemgjord svart vinbärs- och äppelsaft och då var mina behov för resten av månaden fyllda.
Dock så hade de rensat bra i källaren den här gången och på kul tagit med flera olika årgångar med svartvinbärssaft så då måste man ju bara köra en vertikal!
Lite bakgrund om (svart)vin(bärs)gården: Ligger i Knivsta strax söder om Uppsala. Stockarnas ålder varierar från ca 10 till 30 år (tre buskar). Tillämpar typ ekologisk odling. Beskärs till hösten. Bären plockas för hand och tillbereds samma dag.
Så årgångarna som skulle testas var 2014, 2015, 2016 och som bonus hade de hittat en liten chopine med saft från 1999.
Alla blandades med samma mängd saft och vatten.
2015 och 2106 var snarlika. Mycket söt och solmogen svart vinbärsfrukt, klart fylligare än 2014 som börjat mjukna lite och fått en smula torrare ton. Men roligast var 1999an, spänstig och vital fortfarande om än med en klart torrare karaktär och en tydlig ton av blåbär som gjorde sig fint tillsammans med de svarta vinbären. Helt i klass med de lyxiga blåbärsdryckerna jag testat tidigare denna månad.
Kul observandum att när jag blandade dem så blev det inget skum på 1999an men de andra hade skum kvar i över en halvtimme.
Har vart en trevlig månad på flera sätt men nu ser jag fram mot vin snart igen!
Last edited: