This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Elvis skrev:Av de senare årgångarna av Moët så var 1999 riktigt trevlig, 2000 ok och 2003 riktigt dålig. Jag kan tänka mig att 2002 kommer att vara vassare än alla de här tre så den är absolut värd att provas.
Thylith skrev:...en massa text...
...och på Eriks Vinbar i Gondolens gatuplan.Lando skrev:Prime wine bar på Östermalmstorg brukar forumiterna hänga på tror jag, men där vet andra mer än jag om pris/sortiment.
Håller helt med, att åka till vindistriktet lär man sig enormt mycket på. Tipset med SB provningar är också bra.Bubblaren skrev:...och på Eriks Vinbar i Gondolens gatuplan.
Kan vara värt att sticka in näsan på Djuret och på 19Glas också.
Mest har jag lärt mig genom att vara i distriktet jag tycker bäst om (ett litet område i norra Frankrike med mkt krita i jorden). Första gången flög jag ned m Ryan air, hyrde bil billigt och bodde billigt. Provade mig sedan genom mängder av fantastiska producenter och deras olika viner. Men kunde bara ta med mig en 10 pavor hem. Det hela ledde till att jag blev frälst och utvecklade min smak enormt.
Bara för att du är ny på forumet så har du också sluppit påhopp för detta. ;D Själv hade jag nog inte överlevt många sekunderThylith skrev:Masi Amarone Costasera 2006
shorepower skrev:Bara för att du är ny på forumet så har du också sluppit påhopp för detta. ;D Själv hade jag nog inte överlevt många sekunder
Nyfiken, vad hände? Tycker det är rätt bra! Även om Eriks är bättre ;Dshorepower skrev:(Primewine har jag bara försökt besöka en gång och efter det så sätter jag inte min fot där igen).
Två, Quintarelli och Dal Forno. Men resten är mest alkoholbomber med för hög restsockerhalt.Bubblaren skrev:Det finns visst ett litet hopp om hyfs i forumet trots allt 8)
Själv tänkte jag att "Ja, jag har ju bara testat kanske 4 Amaroneviner - det kan ju finnas en som är god"
magnum skrev:Nyfiken, vad hände? Tycker det är rätt bra! Även om Eriks är bättre ;D
Quintarelli och Dal Forno ligger sällan under 16% med sina amaroneviner. Senaste gången jag provande en Dal Forno hade han pressat upp den till 17,5% smakade mest portvin än något annat. Men det är inga dåliga grejer. En annan producent som gör det bra är Bussola. Men som Jos skriver, De flesta viner är för söta och obalanserade och många gånger orena (inslag av botrytisangripna druvor)Jos skrev:Två, Quintarelli och Dal Forno. Men resten är mest alkoholbomber med för hög restsockerhalt.
Haha, lättstött! Fast å andra sidan om dom vetat Shorepowers kapacitet hade dom med glädje haft öppet ;D så han borde väl vara mest upprörd att han inte lyckats sprida ditt eget "rykte"Elvis skrev:Shorepower kom dit kl 22 en lördagskväll (de har öppet till 23 på lördagar) men då höll personalen på att stänga eftersom det varit så lite folk den kvällen, så Shorepower fick lunka vidare.
Jag tycker också att Prime Winebar är bra.j
Nja, det var runt 21:20 vi var där, kom ett gäng med taxi och personalen var hyfsat arrogant, trots att vi sa att vi kunde köpa åtminstone en flaska. Så vi fick ta taxi vidare till nästa ställe. Min kompis var rätt irriterad och skrev ett mail till Primewine och svaret var väl i princip, "stick och brinn". Men det finns ju andra ställen i Stockholm som tur är, en institution som Primewine ska ju inte behöva dras med gäster som de inte vill ha :magnum skrev:Haha, lättstött! Fast å andra sidan om dom vetat Shorepowers kapacitet hade dom med glädje haft öppet ;D så han borde väl vara mest upprörd att han inte lyckats sprida ditt eget "rykte"
El burro grande skrev:Quintarelli och Dal Forno ligger sällan under 16% med sina amaroneviner. Senaste gången jag provande en Dal Forno hade han pressat upp den till 17,5% smakade mest portvin än något annat. Men det är inga dåliga grejer. En annan producent som gör det bra är Bussola. Men som Jos skriver, De flesta viner är för söta och obalanserade och många gånger orena (inslag av botrytisangripna druvor)
Thylith skrev:Vet inte riktigt om det är rätt forum att ställa min fråga i, men jag är lite fascinerad över hur många medlemmar som kan så mycket och som tycks ha testat precis allting. Det är väl ett mål jag själv har.
Jag är ung, får precis handla på systemet, och har ett stort intresse och kärlek till vin och ja, självfallet goda sådana. Jag är aktiv i en del "vinklubbar" som anordnar provningar, vilket har gett mig möjligheten att testa ganska många olika sorters viner och lärt mig en hel del. I relation till andra har jag väl inte testat mycket, men det är på väg.
Jag har även läst en högskolekurs på 15hp som handlade om vinet och dess historia, det var riktigt intressant.
Thylith skrev:Hursomhelst, det känns som att jag fastnat lite. Jag har arbetat mig uppåt i prisklasserna på Systembolaget för att få testa lite av det bättre allt som finns. Jag brukar gå efter länder, områden och druvsorter. Har ni några allmänna tips på hur jag breddar mig och får prova lite av det ännu bättre? Är det bara att spara pengar så man har råd med den där ruskigt dyra flaskan i beställningssortimentet, eller har jag fokus på fel ställe? Borde jag istället försöka ta mig ut till finare restauranger med tillhörande vinbar för att prova ett glas exklusivt av något? Jag är student och jobbar vid sidan av, så det blir inte särskilt stora summor över till det här intresset.
Thylith skrev:Bör jag satsa på att köpa vin som jag sedan lagrar istället för att hitta redan lagrade viner?
Som någon tidigare redan sagt; Munskänkarna! Du kommer kunna prova så mycket så att du blir trött...Thylith skrev:Vet inte riktigt om det är rätt forum att ställa min fråga i, men jag är lite fascinerad över hur många medlemmar som kan så mycket och som tycks ha testat precis allting. Det är väl ett mål jag själv har.
Jag är ung, får precis handla på systemet, och har ett stort intresse och kärlek till vin och ja, självfallet goda sådana. Jag är aktiv i en del "vinklubbar" som anordnar provningar, vilket har gett mig möjligheten att testa ganska många olika sorters viner och lärt mig en hel del. I relation till andra har jag väl inte testat mycket, men det är på väg.
Jag har även läst en högskolekurs på 15hp som handlade om vinet och dess historia, det var riktigt intressant.
Hursomhelst, det känns som att jag fastnat lite. Jag har arbetat mig uppåt i prisklasserna på Systembolaget för att få testa lite av det bättre allt som finns. Jag brukar gå efter länder, områden och druvsorter. Har ni några allmänna tips på hur jag breddar mig och får prova lite av det ännu bättre? Är det bara att spara pengar så man har råd med den där ruskigt dyra flaskan i beställningssortimentet, eller har jag fokus på fel ställe? Borde jag istället försöka ta mig ut till finare restauranger med tillhörande vinbar för att prova ett glas exklusivt av något? Jag är student och jobbar vid sidan av, så det blir inte särskilt stora summor över till det här intresset.
Jag vill inte uppfattas som en som bara är på jakt efter det exklusiva för att det är exklusivt, utan nu när man hittat en hel del gott i prisklasser om 2-300:-/flaskan vill man även pröva det som är ännu dyrare och som framförallt lovordas som en mäktig vinupplevelse.
Det dyraste och "finaste" vinet jag hittills får chansen att prova är Masi Amarone Costasera 2006, som ligger på ~600:- för en magnum. Det var via en provning, och det är sällan man får prova än mer exklusiva viner än så i de klubbar jag är aktiv i.
Jag vet att pris =/= kvalitet, men något måste väl ligga bakom de höga priserna. Bör jag satsa på att köpa vin som jag sedan lagrar istället för att hitta redan lagrade viner? Alla tips välkomnas varmt. Jag bor i Stockholm så bra tips på vinbarer tages gärna emot!
Tack!