buteljen
Medlem
Ok. Så det är väldigt ovanligt alltså och inget som normalt görs?Tror att vad som avses är att flaskan deggades i direkt anslutning till provningen.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Ok. Så det är väldigt ovanligt alltså och inget som normalt görs?Tror att vad som avses är att flaskan deggades i direkt anslutning till provningen.
Det görs en hel del vid provningar många producenter förvarar flaskorna icke deggade. Om andra jäsningen sker med naturkork görs deggningen för hand (finns ingen maskin som det gör för kapsyl).Ok. Så det är väldigt ovanligt alltså och inget som normalt görs?
Toppen tackDet görs en hel del vid provningar många producenter förvarar flaskorna icke deggade. Om andra jäsningen sker med naturkork görs deggningen för hand (finns ingen maskin som det gör för kapsyl).
I linje med det degorgeras Bollinger R.D. för hand (som svar på ursprungsfrågan).Det görs en hel del vid provningar många producenter förvarar flaskorna icke deggade. Om andra jäsningen sker med naturkork görs deggningen för hand (finns ingen maskin som det gör för kapsyl).
Eftersom en riktigt bra Mencia kan vara riktigt bourgognelik både doft och smakmässigt så varför inte bourgogneglaset? Med risk för att bli nackad av @The WallVilken typ av glas använder ni till Mencia? Jag har Riedels vitis. Bordeaux, bourgogne eller riesling-glaset?
Mencia är väl ofta lite åt cab franc-hållet så jag skulle gå på Bx-glaset. Dock, det lär inte skada att testa Bou-kupan, men jag undrar om inte Vitis Bou-kupa kan möjligen vara lite ”trång”. Mencia hamnar nog i Bx eller OW syrah hos oss när det kommer till Riedel.Vilken typ av glas använder ni till Mencia? Jag har Riedels vitis. Bordeaux, bourgogne eller riesling-glaset?
På Frantzén hällde de ung Krug i Zalto Bx och det funkade finfint plus att de använder Bx som allt-i-allo-glas (förmodligen pga/tack vare @buteljen ) så det egentliga tipset är ”häll och prova, men glöm inte rapportera på finewines”.Eftersom en riktigt bra Mencia kan vara riktigt bourgognelik både doft och smakmässigt så varför inte bourgogneglaset? Med risk för att bli nackad av @The Wall
hahaPå Frantzén hällde de ung Krug i Zalto Bx och det funkade finfint plus att de använder Bx som allt-i-allo-glas (förmodligen pga/tack vare @buteljen ) så det egentliga tipset är ”häll och prova, men glöm inte rapportera på finewines”.
sorry ... vet inte varför jag taggade dig haha. Skulle ha taggat @petterkalleHum... lite osäker på hur jag blev indragen i denna Mencia-tråd men verkar spännande!
Kan vara då jag verkligen gillar pepprig Syrah!
Inget att beklaga! Alltid trevligt att bli inkluderad!sorry ... vet inte varför jag taggade dig haha. Skulle ha taggat @petterkalle
Alltid bra att tagga @LarsW han har koll på mycketsorry ... vet inte varför jag taggade dig haha. Skulle ha taggat @petterkalle
Det är ingen brådska att köpa Bourgogne-glas, men det börjar bli akut.Det här var kul . Själv använder jag Zalto Bdx till mina Mencia. Kanske av det faktum att jag inte har några bourgogneglas
Btw jag är ett Syrah fan!
Oh ja!Är detta vedertagen kunskap och hade ni bytt er källare mot hälften så många flaskor men alla på magnum?
Men där är väl även skillnaden på naturkork och kapsyl (sen är magnum bättre än flaska, alltid)!Har idag fått lite av ett uppvaknande i jämförelse mellan flaskstorlekar. Har tidigare fnyst lite när folk raljerat över hur fantastiskt formatet magnum är, men fick idag prova bereche brut reserve samma bas men 0.75l legat på jästen på kronkapsyl och magnum på naturkork. Detta var två helt olika viner, känner att detta är något jag missat helt.
Är detta vedertagen kunskap och hade ni bytt er källare mot hälften så många flaskor men alla på magnum?
Men där är väl även skillnaden på naturkork och kapsyl (sen är magnum bättre än flaska, alltid)!