buteljen
Medlem
Vi kanske skall skapa en omröstning angående vad champagnetillverkare menar med termen brut Tradition. .
Otroligt att det inte går att googla fram en definition haha. Ännu så länge finns sju tolkningar föreslagna ..
Otroligt att det inte går att googla fram en definition haha. Ännu så länge finns sju tolkningar föreslagna ..
- att det är champagnemetoden som avses
- att man kommer hålla sig inom de sockernivåerna gällande Brut som används i Champagne.
- att en NV Tradition legat längre tid på lees än vad som normalt krävs
- att det är en N/V (oftast Brut) gjord på en blandning av Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir.
- att Reumage utförts manuellt av en remueur.
- det betyder ingenting och är bara nåt klatschigt producenten skriver för att få deras billigaste cuvéer att sälja lite bättre.
- att det är just en tradition, dvs något som återkommer vid fasta tidpunkter.
Last edited: