Per Stade
Lege artis
Har några kollegor som föredrar Kalix löjrom framför störrom fick jag veta idag på jobbet. De är inte ensamma om det,
"Jag använder Kalixlöjrom året om, för mig är det en av de produkter jag håller allra varmast om hjärtat, sjukt prisvärd, sjukt användbar, säljer sjukt bra och är framförallt sjukt, sjukt, ja, jag skulle nog säga sjukt god. Jag älskar störkaviar, tycker det är galet gott men löjans rom (kalixlöjans) slår störens, alla dar i veckan, spetsigare, godare, fräschare (framförallt fräschare skulle jag säga) mer användbar, den är bättre så är det bara.
Det som stör mig en smula är att löjrom trots sin överlägsenhet inte har samma credd som störkaviar, jag har aldrig fattat det. För mig är det här en spjutspetsprodukt som det går att använda i stor och hårt satsande gastronomi, precis som med störkaviar"
'
Nån här som håller med?
Kunde inte formulerat det bättre.