The Wall
Medlem
Köp på systembolaget, BS och ordinarie.
- Chips & dipp smaksatt med löjrom, citron, schalottenlök och dill.
- Nötkött, picanha eller flankstek. Hasselbackspotatis, rödvinssås alternativt bearnaise och tomatsallad.
- Creme brulee smaksatt med vanilj och citron.
Tänker max 1500 pix och 3-4 flaskor.
Hasplar ur mig några olika alternativ som medger lite mixning prismässigt. Hur ska kossan tillagas? Grillas, stekas eller i ugn?
Chips o löjromsdipp (det kan vara en tanke att blötlägga löken ett tag innan för att mildra den något); André Clouet Grande Réserve (299 kr), Deutz Brut Classic (449 kr) eller Louis Roedererer Brut Premier (459 kr) Henriot Millésime Brut 2006 (649 kr).
Kossan; bea-sås; i princip allt strävt fungerar (Bx/Bx-blend och Barolo/Barbaresco) men två tankar är Borgogno Barolo Riserva 2012 (598 kr) eller La Dame de Malescot (349 kr),
rödvinssås; här ramlar ungefär "alla andra viner" in, men några alternativ är Domaine Santa Duc Gigondas (249 kr) eller Roquette & Cazes (218 kr) eller Brunello di Montalcino Casanova di Neri (449 kr) eller Yann Chave Crozes-Hermitage (199 kr). Beroende på vin kan det vara ett trick att förstärka vinkaraktärerna i såsen samt att göra den väldigt smakrik. Det lär inte heller skada att göra såsen lite tjockare; hasselbackspotatis brukar behöva lite tjockare/fetare såser.
Crème brûlée; Château Dereszla Tokaji Aszù 5 Puttonyos (189 kr) 50 cl eller Oremus Tokaji Aszù 5 Puttonyos (449 kr) 50 cl eller Château Suduiraut (398 kr) helflaska, Castelnau de Suduiraut (169 kr) halvflaska.