I helgen var jag på nyöppnade
Boo Natur utanför Hjortkvarn i Närke. Innan maten delade vi på en flaska
NV Ulysse Collin Les Pierrières Blanc de blancs till det konkurrenskraftiga priset 750 kr. Sannolikt basårgång 2012 och degorgerad i februari 2016. Ekfat och dosage på 1,7 g/l, produktion på runt 3000 flaskor per år.
Medelintensiv doft av krusbär, vinteräpplen och lime. Ung men ändå komplex smak av röda äpplen, blodgrape och rostad bröd. Viss gräddighet i kroppen och mineraler i avslutningen. Mycket stilsäker.
89p.
Kan rekommendera Boo Natur även om det märks av att stället är nyöppnat och resurserna är begränsade. Konceptet är lite Fäviken light med ett ensidigt beläget jaktgods, lokala råvaror i säsong och många (14) små serveringar. Det mesta var bra till mycket bra, speciellt en fantastisk buljong på vaktel, en del var mindre bra, som kola på benmärg samt lammlägg.
Kom dock inte hit för vinupplevelsen, även om priserna är rätt fantastiska (ett glas Chablis för 65 kr, ett glas Barolo för 95 kr). Man är helt öppna med att man inte har någon sommelier och vinlistan är ytterst begränsad till, ja du gissade det, naturviner från Loire, Beaujolais, Loire och Loire. Bästa vinet under middagen var en
2016 Domaine de L'Oubliee Bourgueil Notre Histoire på cab franc.