Emanuel
Instagram; Swedish Champagne Dude
Körde även med hela pepparkorn, lagerblad och kanelstång...Måste testas. Så här? http://matgeek.se/2013/04/08/marockanska-inlagda-citroner/
[EDIT] ..Och ja, vad han sa, ekologiska citroner....
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Körde även med hela pepparkorn, lagerblad och kanelstång...Måste testas. Så här? http://matgeek.se/2013/04/08/marockanska-inlagda-citroner/
Känner lite samma, vill gärna gilla Leclapart och en del flaskor har varit fantastiska men det är lite rysk roulette över det hela och man vet aldrig vad man ska förvänta sig från flaska till flaska så jag har slutat köpa.Champagnehelgen fortsätter.
Ikväll 2006 David Leclapart Champagne Cuvée l'Amateur.
Har varit lite skeptisk till Leclapart sedan den katastrofala L'Artiste 2005 för ca ett år sen och diverse noter på CT att dessa faller samman vid 15-20 års ålder. Tråkigt då herr Leclapart verkligen var en trevlig person som tog sig god tid när vi dök upp oanmälda en dag för 10 år sen under lunchen och frågade om vi kunde prova några av hans skumpor.
Först, jäsiken vilken frisk mousse och nästan våldsamt mängd små fina bubblor i glaset!
I doften är det halvjäst bröd och havsvatten. Citrus och nån annan tropisk frukt, tror det är inlagd persika eller mango...
I munnen har vi en bra syra. Ålderstoner med lite bokna gröna äpplen. Grönpeppar och rå tonfisk. En lätt beska som dröjer sig kvar.
Tyvärr ganska lätt över hela spektrumet (början-mitten-slutet) och återigen lite... fadd. Inget jag kommer minnas även om den var eoner bättre än den tidigare nämnda 'LArtiste'n .
Så synd! Vill egentligen verkligen gilla Leclapart men sista tiden har det vart mest sådär skumpor därifrån...
84p
Visa bifogad bild 16664
Absolut!Kanske inte är så dumt med en dutt svavel och lite socker ibland för att försäkra sig om att flaskorna är stabila över tid...
Helt för mindre skit i maten, samt att naturligt ska va the shit. Men, som du säger, lite konserveringsmedel lär inte vara det skadligaste i vinerna.Absolut!
Ekologiskt och naturviner i all ära men lite konserveringsmedel är det väl få som mått dåligt av....
Uppdatering dag 2.Champagnehelgen fortsätter.
Ikväll 2006 David Leclapart Champagne Cuvée l'Amateur.
Har varit lite skeptisk till Leclapart sedan den katastrofala L'Artiste 2005 för ca ett år sen och diverse noter på CT att dessa faller samman vid 15-20 års ålder. Tråkigt då herr Leclapart verkligen var en trevlig person som tog sig god tid när vi dök upp oanmälda en dag för 10 år sen under lunchen och frågade om vi kunde prova några av hans skumpor.
Först, jäsiken vilken frisk mousse och nästan våldsam mängd små fina bubblor i glaset!
I doften är det halvjäst bröd och havsvatten. Citrus och nån annan tropisk frukt, tror det är inlagd persika eller mango...
I munnen har vi en bra syra. Ålderstoner med lite bokna gröna äpplen. Grönpeppar och rå tonfisk. En lätt beska som dröjer sig kvar.
Tyvärr ganska lätt över hela spektrumet (början-mitten-slutet) och återigen lite... fadd. Inget jag kommer minnas även om den var eoner bättre än den tidigare nämnda 'LArtiste'n .
Så synd! Vill egentligen verkligen gilla Leclapart men sista tiden har det vart mest sådär skumpor därifrån...
84p
Visa bifogad bild 16664
Ja, man kan knappast klaga på Alexadre's baksideinformation, det märks att han är stolt över sina viner och sin jordmån.Odlarchampagne såklart, kartongen som skumpavännrrna säger
Chartogne Taillet Heurtebrise 2010, bättre än smågodis.
En härlig söt doft av honung, gula äpplen, fräscht!
Smakar mild citron och ostronskal. Gott!
Visa bifogad bild 16680
Visa bifogad bild 16681
Föredömligt med information på baksidan, sånt gillar jag.
Hmmm... har intrycket att den oekade l'Amateur kan (och bör?) drickas direkt efter släpp eller relativt ung, medan både l'Artiste (halvekad) och l'Apôtre (helekad) behöver tid och kan vara slutna om man dricker dem innan de mognat. Så allmänt skumma Leclapart kan vara endera för unga eller för gamla, beroende på vilken av dem det rör sig om.Champagnehelgen fortsätter.
Ikväll 2006 David Leclapart Champagne Cuvée l'Amateur.
Har varit lite skeptisk till Leclapart sedan den katastrofala L'Artiste 2005 för ca ett år sen och diverse noter på CT att dessa faller samman vid 15-20 års ålder. Tråkigt då herr Leclapart verkligen var en trevlig person som tog sig god tid när vi dök upp oanmälda en dag för 10 år sen under lunchen och frågade om vi kunde prova några av hans skumpor.
Först, jäsiken vilken frisk mousse och nästan våldsam mängd små fina bubblor i glaset!
I doften är det halvjäst bröd och havsvatten. Citrus och nån annan tropisk frukt, tror det är inlagd persika eller mango...
I munnen har vi en bra syra. Ålderstoner med lite bokna gröna äpplen. Grönpeppar och rå tonfisk. En lätt beska som dröjer sig kvar.
Tyvärr ganska lätt över hela spektrumet (början-mitten-slutet) och återigen lite... fadd. Inget jag kommer minnas även om den var eoner bättre än den tidigare nämnda 'LArtiste'n .
Så synd! Vill egentligen verkligen gilla Leclapart men sista tiden har det vart mest sådär skumpor därifrån...
84p
Visa bifogad bild 16664
Ouch, otur med en dålig flaska kanske?Vilmart Grand Cellier Rubis 2011 blev påskaftons champagne. En stor besvikelse. Som många vet här på forumet så håller jag Vilmart mycket högt och jag tycker dessutom att 2011 känts som en riktig "Vilmart-årgång"; ytterligare en udda årgång där Vilmart lyckats bättre än de flesta (precis som med 1992 och 1997, till exempel). Grand Cellier d'Or 2011 och Coeur de Cuvée 2011 är båda tillgängliga och jättebra redan som unga och jag blev också imponerad av Grand Cellier Rubis 2011 där jag provade den för ett år sedan. Men den här flaskan var märkligt blyg, helt anonym på näsan och smakade inte mycket heller. Märkligt - jag har aldrig upplevt en Vilmart rosé så här förut. Jag tyckte att Grand Cellier Rubis 2010 var lite väl kraftig för min smak men så här blyg? Nej, aldrig. Jag satte 87 poäng på Cellartracker men det var nog i högsta laget...
Ouch, otur med en dålig flaska kanske?
Skulle varit intressant att se hur en 2008 hade placerat sig i sällskapet.Tillsammans med @Jos och en person till ordnade vi en magnumprovning på Grappe i Stockholm igår. Vi provade sex årgångar av Winston Churchill: 1993, 1996, 1998, 1999, 2000 och 2002. Alla på magnum. Vi var 12 personer (varav flera från forumet) och provningen var halvblind.
Vinnare av provningen blev 1998 som fick sex röster som WOTN, 1996 fick fem röster (inklusive min) och 1993 fick en röst.
Vinerna höll alla väldigt hög klass och det var väldigt svårt att lista ut vilken årgång som var vilken. Själv hade jag bara ett rätt, medan @Crist(al)ian 77 var bäst av alla med tre rätt. Jag överlåter till någon av annan deltagarna att skriva lite mer detaljerade provningsanteckningar men så här rankade jag årgångarna:
1. 1996 (97 poäng på CT)
2. 1999 (96 poäng)
3. 2000 (96 poäng)
4. 2002 (95 poäng)
5. 1993 (95 poäng)
6. 1998 (94 poäng)
Lustigt nog hade jag alltså kvällens framröstade vinnare som sämsta vin, även om det känns fel att använda ordet 'sämst' om ett vin som jag ger 94 poäng på CT.
Tillsammans med @Jos och en person till ordnade vi en magnumprovning på Grappe i Stockholm igår. Vi provade sex årgångar av Winston Churchill: 1993, 1996, 1998, 1999, 2000 och 2002. Alla på magnum. Vi var 12 personer (varav flera från forumet) och provningen var halvblind.
Vinnare av provningen blev 1998 som fick sex röster som WOTN, 1996 fick fem röster (inklusive min) och 1993 fick en röst.
Vinerna höll alla väldigt hög klass och det var väldigt svårt att lista ut vilken årgång som var vilken. Själv hade jag bara ett rätt, medan @Crist(al)ian 77 var bäst av alla med tre rätt. Jag överlåter till någon av annan deltagarna att skriva lite mer detaljerade provningsanteckningar men så här rankade jag årgångarna:
1. 1996 (97 poäng på CT)
2. 1999 (96 poäng)
3. 2000 (96 poäng)
4. 2002 (95 poäng)
5. 1993 (95 poäng)
6. 1998 (94 poäng)
Lustigt nog hade jag alltså kvällens framröstade vinnare som sämsta vin, även om det känns fel att använda ordet 'sämst' om ett vin som jag ger 94 poäng på CT.