Alpha
Medlem
Börjar bli rätt trött på räkor löjrom och champagne faktiskt.
Testa en hemlagad carpaccio med en Bollinger Rose till som omväxling så kanske lusten kommer åter.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Börjar bli rätt trött på räkor löjrom och champagne faktiskt.
Gillar varken rått kött eller Bollinger. Andra förslag?Testa en hemlagad carpaccio med en Bollinger Rose till som omväxling så kanske lusten kommer åter.
Halstrad råbiff och Charles Heidsieck NVGillar varken rått kött eller Bollinger. Andra förslag?
Ostbågar i kombo med Diebolt-Vallois ”Fleur de Passion” så enkelt, men dekadent (och den festen kommer jag gärna på... )Gillar varken rått kött eller Bollinger. Andra förslag?
Hämtpizza och vilken lite yngre champagne som helst.Gillar varken rått kött eller Bollinger. Andra förslag?
Efter drygt 2000 pizzor sedan starten 1973, så kan jag tänka mig fler. Men jag måste ändå hitta nåt nytt till skumpan.Hämtpizza och vilken lite yngre champagne som helst.
Mycket Krug nu men det kan aldrig bli för mycket!Igår blev en dröm sann. Äntligen fick jag dricka en Krug 1990. Min bror fyllde 30 och är alltså född 1990 vilket gjorde det än mer trevligt.
Helt otrolig champagne. Bra små bubblor. Magisk färg. Jag trodde det skulle vara mer smör som jag hittat i krug GC men den låg i bakgrunden och gjorde sig perfekt.
lite ljusa frukter, aprikos/persika hallon, citrus och även en släng jordgubbar.
Hands down för en riktig toppchampagne. Bästa någonsin för mig.
Visa bifogad bild 19336
Efter drygt 2000 pizzor sedan starten 1973, så kan jag tänka mig fler. Men jag måste ändå hitta nåt nytt till skumpan.
Ja det är min favorit så därav extra mycket ;DMycket Krug nu men det kan aldrig bli för mycket!
Grattis till en trevlig upplevelse, låter som 90 håller fortfarande. Var länge sedan jag drack Krug 90 men minns den som riktigt bra. Fick den blint och tror jag gissade Enchantalör 95.
Tyvärr tar det många år i källaren innan årgångskrug blommar ut men det är väl värt väntan.
Gillar varken rått kött eller Bollinger. Andra förslag?
När man känner sig lite dekadent funkar lättsaltade chips (alt. tryffelchips) och en god skagenröra som dipp...Efter drygt 2000 pizzor sedan starten 1973, så kan jag tänka mig fler. Men jag måste ändå hitta nåt nytt till skumpan.
Får ändå säga att det är imponerande siffror, 43 pizzor om året i 47 år i ur och skur.Efter drygt 2000 pizzor sedan starten 1973, så kan jag tänka mig fler. Men jag måste ändå hitta nåt nytt till skumpan.
Ha, ha. Mätglas är ett Stockholmsfenomen oavsett flaskstorlek...... Den här gången valde två personer att ta med varsin magnum så vi behövde inte mätglas när vi hällde upp.
...
Själv har jag mest druckit Clos de Goisses blint och blir inte riktigt vän med det här vinet. Bästa upplevelsen har en 2000 varit men många har varit lite svårflörtade enligt mig....
Clos des Goisses hade mycket stenfrukt, apelsin och apelsinskal. Eftersmaken var lite som eftersmaken av nypressad apelsinjuice. Väldigt ung och fräsch, helt utan mognadstoner. Mineralig. Syran inte jätteskarp. Jag var först inne på att den kunde vara en 2002:a men kunde inte få ihop det (och jag visste inte att det var en magnum) och kom sedan fram till att det måste vara en 90-talsprestige från något bra hus. Clos des Goisses glömmer jag dock alltid bort när det är blindprovsgissning. Väldigt bra!
Philipponnat 1983 var väldigt blyg på näsan och kändes ”vertikal” i munnen. Mint och citrus. Enorm syra. En duktig provare gissade på 2008 (!) medan jag trodde att det var en outvecklad 1996:a. Jag begriper fortfarande inte hur det kunde vara en 1983:a. Det är roligt med champagne.
La Côte Faron var lite skum i färgen och såg ut som en rosé, nästan som en Selosse Rosé faktiskt! Dock var det inget fel på den i övrigt. Vi fick en ledtråd av han som hade med den att det inte var en rosé. Jag kände igen Selosse direkt på näsan och i munnen tänkte jag direkt på Vauzelle Terme. Slutsats: La Côte Faron, vilket var rätt. Jag är inte så duktig på blindprovningar men ibland är det enkelt.
...
Ha, ha. Mätglas är ett Stockholmsfenomen oavsett flaskstorlek...
Är den en ersättare till den årgångsmärkta, eller finns de parallellt?Visa bifogad bild 19368
Damien Hugot Blanc de Blancs Extra Brut
Basårgång 2015 Deg. 11/12 2018
Ung odlarchampagne, som förväntat, med bl.a. tropisk frukt, blommiga drag och en gnutta honung. Fräsch, lätt och elegant med bra balans.
Var rädd för att denna skulle kännas lite väl ung och torr, men dosagen på 4 g/l känns rimlig, saknas inget socker här. Bör väl egentligen vänta ett par år till för bättre utdelning, men klart trevligt med ett smakprov.
Nej, det är ingen ersättare till millésimé, men exakt vad den innehåller kan nog någon annan här på forumet redogöra för.Är den en ersättare till den årgångsmärkta, eller finns de parallellt?
Damien har utökat portföljen. NV finns numera som både vanlig drickbar skumpa och Extra Brut.Nej, det är ingen ersättare till millésimé, men exakt vad den innehåller kan nog någon annan här på forumet redogöra för.