1997 Vincent Couche, Sensation
Deg. april 2015, 5150 flaskor. Tror det är 50 % PN, 50 % chard, men inte säker (och orkar inte bekräfta...).
Lite mörk gyllengul. Oxiderade toner, med nötter och namnlös torkad frukt i spetsen (inte helt olikt en väldigt återhållsam madeira), äpplen i olika stadier av mognad och ett släng digestivekex. Förnimmer även något vagt kryddigt, som med lite fantasi skulle kunna vara torkad ingefära som legat i sin glasburk ungefär fem år för länge. På tungan återkommer det mesta utom kryddigheten - digestivekexen är väl blandade med något bröd. Smaken är intensiv, bubblorna spelar fint i bakgrunden, och syran är pigg som attan. Glaset njuts långsamt (som sig bör, en eftermiddag efter avslutad arbetsvecka!).
92p
Kommer inte riktigt upp i
1995 Fleurys klass, men de påminner mycket om varandra, och det är jävligt trevlig dricka.