Det blev tema
Ambonnay i helgen!
Visa bifogad bild 7467
Marguet Rosé (deg mars 2014): En härligt somrig champagne med mycket trevlig doft! Doften är bärig, blommig, rökig och kryddig med lätt brända toner. Inslag av körsbär, jordgubbar, rosor, tobak, kex och svartpeppar, Smaken är bärig, frisk, torr, kryddig och något bitter. Körsbär, hallon och jordgubbar. Funkar bra idag, men kommer att vinna på ytterligare två-tre års lagring!
Visa bifogad bild 7468
Paul Déthune Blanc de Noirs (deg december 2014): Fantastisk doft och nästan lika bra smak – men fortfarande ung. Doften är utvecklad, komplex, fruktig, brödig och något kryddig med inslag av aprikos, persika, hasselnötter, mineral (sten), röda bär och fullkornsbröd. Fruktig, frisk, torr och koncentrerad smak av aprikos, persika och röda bär med en bitter ton av blodgrape. Vänta tre år till med den här!
Visa bifogad bild 7469
Egly-Ouriet Blanc de Noirs Grand Cru (deg juli 2012): Denna fantastiska champagne! Underbar, utvecklad, komplex, bärig och något kryddig doft med tydlig fatkaraktär. Inslag av grapefrukt, citron, äpplen, ingefära, kanel, plommon och nougat. Smaken är utvecklad, koncentrerad, bärig, frisk och mycket torr. Efter hand uppstår en liten pikant bitterhet. Jag hittar vinbär, smultron, plommon och grapefrukt. Hög syra. Drick idag – eller ännu hellre om två-tre år!