Kostjan
Mot bättre vetande
Ja det är nästan så jag hade gett upp, men så kom en bländande 2002 i våras som fick en att tro igen.Det är en smått galen flaskvariation hos Fleur de Passion
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Ja det är nästan så jag hade gett upp, men så kom en bländande 2002 i våras som fick en att tro igen.Det är en smått galen flaskvariation hos Fleur de Passion
Lite nya reflektioner på bloggen, i kvalitetsordning:
- 2002 Paul Bara: 89 (89)
Har testat 2002:an och 2004:an och har 2005:an i vinkylen. 2002:an testades i ett mindre seriöst sammanhang men minns det som att den låg strax under 90-strecket. 2004:an tyckte jag var knuten men den dracks sannolikt för tidigt.Såg att du tyckte 2002 Paul Bara var deras bästa vintage du druckit, och tänkte att du måste ha missat Comtesse Marie de France isf? 2002:an där är fantastisk och 2004 och 2005 är inte långt efter.
Jag kunde ju inte hålla mig utan lade in av onkel Albertos champagner i kylen. Av Pommery hade jag två flaskor så den var väl bra att börja med. Korken satt misstänkt lös och vätskan som kom ut i glaset var brunaktigt och helt utan bubblor. Doft och smak som manzanilla. Hej @Niklas J, vill du komma och smaka?Visa bifogad bild 8863
Skulle också gärna vara med. Låter som ett perfekt matvin!Doft och smak som Manzanilla... Den här skulle nog kunna vara nåt för @Daniel A
Från onkel Albertos vinkällare i Italien fick jag hem lite flaskor idag:
Visa bifogad bild 8856
Jag vet tyvärr inte åldern på champagnen men den torde vara mogen
De flesta vinerna i hans vinkällare var från 60- och 70-talen med några så tidigt som sent 40-tal och de yngsta från mitten på 80-talet.
Bara sluta och plåga dig själv och skicka vidare flaskorna till Mumie- @Daniel A istället .Igår kväll blev det fortsatt likskändning. Jag har börjat med de flaskor, som såg sämst ut och jag hoppas att de var sämst och det dyker upp något drickbart så småningom.
Mummen hade lika lös kork som Pommeryn, jag är förvånad över att det är så mycket kvar i flaskan och inte allt har runnit ut. Vätskan i glaset, jag har svårt att kalla den champagne, var mörkt bronsfärgad och samma oxiderade doft och smak av sherry. Kanske går att smaksätta sås med, vad vet jag.
Visa bifogad bild 8883
Ikväll ska jag i alla fall trösta mig med lite löjrom och Initial.
Doft och smak som Manzanilla... Den här skulle nog kunna vara nåt för @Daniel A
Bara sluta och plåga dig själv och skicka vidare flaskorna till Mumie- @Daniel A istället .
PS. Även blomflugor uppskattar övermogen Champagne av någon anledning.
Mmmm... mumiepimplande tillhör definitivt en av de vinösa aktiviteterna jag inte får tillfälle att förkovra mig i så ofta som jag skulle vilja!
Ikväll ska jag i alla fall trösta mig med lite löjrom och Initial.
Eller test att köra med Smetana, gott!att låta gräddfilen rinna av i ett kaffefilter. Rekommenderas!
Om du gillar DH 2006 och har möjlighet bör du handla några till, har för mig att importören skrev att det inte kommer några fler!Gårdagens skörd blev:
Pol Roger vintage 2006
Damien Hugot 2006
Jacques Selosse Initial
Gaidoz-Forget NV på magnum.
Samtliga riktigt bra, möjligtvis med undantag för gaidoz-forget som var ok men i konkurrensen lite blek.
Man blir ju förvånad varje gång man dricker Damien Hugot 06, fan vad bra det är. Fina kola toner, lite grappa, äpplen, nötter, surdegsskorpa . Bra längd, rik och balanserad. Helt outstanding och jag är förvånad över prislappen, ett riktigt kap. Blir bara bättre varje gång jag provar en flaska men snart börjar det ta slut i källaren . Har nån enstaka 06 + ett gäng 08or som inte är poppade ännu, någon som provat 08orna? Är de lika bra eller var 06 ett magiskt år för Hugot?
Selosse Initial var första gången för mig. Även den var föga förvånande ett kanonvin. Fick massor med associationer till typ Chablis grand cru med lite ålder. Mineraligt komplext o helt perfekt til en bättre torskrygg. Kommer att låta resterande flaskor ligga till sig lite i källaren (deg. jan 2016) men det är riktigt bra redan nu tycker jag ändå. Knep en Substance från fvl i höstas och man blir ju nyfiken på hur bra den är nu när man provat initial.. Inte bra för plånboken att man hookar på Selosse men å andra sidan kommer man billigt undan med Hugot och då kan man använda de pengarna till Selosse istället .