Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

[Champagne] Idag dricker vi... som vanligt skumpa!

Sovereign

Medlem
IMG_9202.jpeg

Lanson Le Black Création 258 Magnum
Äppeldriven och lättdrucket. Mild, len och publikvänlig. Aningen för hög dosage (8%). Helt okej överlag och helt klart värd sina 670kr.
81p
 

Sovereign

Medlem
IMG_9211.jpeg
Lanson-lördagen fortsätter med en magnum till:

Lanson Le Black Réserve Magnum
Magnum. Äppel- och citrusdriven med undertoner av surdeg och jäst. Stort och grandiost men samtidigt öppen och tillgänglig. Balanserad men även här med lite för hög dosage. Snäppet vassare än 258.

82p
 

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
Visa bifogad bild 34044
Lanson Le Black Création 258 Magnum
Äppeldriven och lättdrucket. Mild, len och publikvänlig. Aningen för hög dosage (8%). Helt okej överlag och helt klart värd sina 670kr.
81p
Jag gissar att dosagen var 0,8% snarare än 8%? :) 8% är 80 g/l vilket är rejält upp i doux-nivån, vilket väldigt få producerar. (Tror inte det finns någon över demi-sec i SB-sortimentet idag.) De flesta i världen använder gram per liter för att ange dosage i bubbel eller restsötma i andra viner, men Systembolaget har på senare tid fått för sig att använda gram per 100 ml när de anger uppgiften, vilket alltså är ungefär procentsiffran. Gränsen för brut är max 12 g/l, alltså 1,2 g/100 ml på systembolagsspråk (≈ 1,2%), extra brut max 6 g/l (≈0,6%).
 

Sovereign

Medlem
Jag gissar att dosagen var 0,8% snarare än 8%? :) 8% är 80 g/l vilket är rejält upp i doux-nivån, vilket väldigt få producerar. (Tror inte det finns någon över demi-sec i SB-sortimentet idag.) De flesta i världen använder gram per liter för att ange dosage i bubbel eller restsötma i andra viner, men Systembolaget har på senare tid fått för sig att använda gram per 100 ml när de anger uppgiften, vilket alltså är ungefär procentsiffran. Gränsen för brut är max 12 g/l, alltså 1,2 g/100 ml på systembolagsspråk (≈ 1,2%), extra brut max 6 g/l (≈0,6%).
Precis så. Skyller på intaget. :cool:
 
Toppen