This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Om du behöver hjälp med lagningen av din Chateau Laguiole så kan du höra av dig till mig.Efter två utbrända laguiole-öppnare jobbar jag enbart med Pultex-öppnare. om nödvändigt någon twinblade då och då.
Fixar du riktigt gamla korkar med den?Efter två utbrända laguiole-öppnare jobbar jag enbart med Pultex-öppnare. om nödvändigt någon twinblade då och då.
Fixar du riktigt gamla korkar med den?
Efter att ha noterat svårigheterna på våra Ludon 1928 på Sjöslaget i Kalmar inser jag att gamla korkar kräver lite träning och rätt verktyg.
( Du borde för övrigt hänga på nästa gång vi kör BYOB i Kalmar, @Robin på Postgatan har dyrt och heligt lovat att aldrig missa ett tillfälle igen efter att ha sätt vad som dracks)
Kanske redan är avhandlat någonstans men... Är det någon som bemödar sig att vässa sågtandade folieskärare på korkskruvar eller köps det nya?
Har en ordinär screwpull där skäraren börjar bli irriterande slö men lyckas inte skärpa den med skärpstål, kanske går med dremel eller dylikt men orkar inte plocka fram den idag. Kostar väl iofs inga större summor att köpa ny men i övrigt är jag nöjd med den
Edit* För att förtydliga är det alltså en 2 stegs "vinkypar"-öppnare eller vad man nu kallar dom på fackspråk..
Jag "skär" extra hårt och länge. Då brukar det gå trots att folieskäraren är vass som en sked.Kanske redan är avhandlat någonstans men... Är det någon som bemödar sig att vässa sågtandade folieskärare på korkskruvar eller köps det nya?
Har en ordinär screwpull där skäraren börjar bli irriterande slö men lyckas inte skärpa den med skärpstål, kanske går med dremel eller dylikt men orkar inte plocka fram den idag. Kostar väl iofs inga större summor att köpa ny men i övrigt är jag nöjd med den
Edit* För att förtydliga är det alltså en 2 stegs "vinkypar"-öppnare eller vad man nu kallar dom på fackspråk..
En annan lösning är att ta spetsen på kniven (alternativt skruvspetsen) och riva av hela folien genom att jobba underifrån. Klart enklast och effektivast, men inte lika "sommigt".Jag "skär" extra hårt och länge. Då brukar det gå trots att folieskäraren är vass som en sked.
Mmmm. Det är en alternativ metod jag använder ibland.En annan lösning är att ta spetsen på kniven (alternativt skruvspetsen) och riva av hela folien genom att jobba underifrån. Klart enklast och effektivast, men inte lika "sommigt".
Dremel är ett underskattat verktyg för folieavskärning.kanske går med dremel eller dylikt men orkar inte plocka fram den idag.
Brukar backa över flaskan med bilen för att öppna den!Dremel är ett underskattat verktyg för folieavskärning.
Har ju inte ens accelererat denna "hobby" ännu och börjar inse att det kan bli ett dumt och dyrt misstag
Sunt av dig att komma på det redan på andra inlägget på forumet
@Helen var den som öppnade ögonen för mig. Hon sa att vara medlem på FineWines är det dyraste som hänt henne, trots att forumets medlemskap kostar 0:-!
Varmt välkommen Du kommer säkerligen att höja din budget med några tior, sakta men säkert, sen är du fast i träsket. Men äh! Man har kul på vägen
Misströsta inte! Håll dig till champagne så slipper du dyra korkskruvar...Jag har en förmåga att gå in för saker lite för hårt..
Men jag fokuserar på att bibehålla en lugn andning efter att ha läst igenom tråden
Misströsta inte! Håll dig till champagne så slipper du dyra korkskruvar...
Tack @Helen för instruktionen. Första försöket gick som en dans Skall fortsätta att öva på unga flaskor innan jag ger mig på gamlingarna@Emanuel När du kommer upp till Stockholm nästa gång ska jag hålla en kurs för dig med twin bladen
Visa bifogad bild 8370