StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Restaurang Tani
Gaienmae (Tokyo).
2 besök samma vecka, båda gångerna STORA menyn. Detta är från fredagen, förra var från måndagen. Notera att det är en helt nykomponerad meny som varje dag komponeras utifrån vad som är de bästa råvaror kocken hittar. En dag serverade han mig "Kalix Löjrom" bara för att se om jag var bekant med det. Vi hade ett samtal om hur man äter det traditionellt (gräddfil, gräslök, lök) och hur man enligt honom kan äta det gott. Men, det är en annan lång historia som slutade med att han absolut vill prova surströmming.
Ledordet för denna eminenta restaurang är HONESTY: maten, servicen, priset, det par som driver restaurangen... Allt!
Vi hade med oss en flaska 2010 Ridge Lytton Springs som helt otippat befann sig på en avsevärt lägre platå än samma årgång av Geyserville som vi öppnade ngn dag tidigare. Geyserville och Lytton Springs är annars stapelvara för oss då de är så älskvärda och fyllda till kanten av Paul Drapier's geni till ett rimligt pris (iaf direkt från källan...)
Kvällen startade med en sallad. Personligen har jag aldrig upplevt att sallader förstör vinupplevelser, tvärtom! Dessutom är det nyttigt. Ett 30-tal arter/sorter för botanikern att bena ut och en mild olivoljebaserad dressing med senap/sesam som smektes tillsammans med vinet.
Fois gras som pudding. Några blygsamt tunna strimlor tryffel. Madeirasås. Åts med slutna ögon...
Så här kan man också skiva en japanskt inlagd gurka. Av bilden vi tog fram på Internet är detta en liten del av en djuphavslevande stor och ful rackarns fisk. Rätt segt kött, men utsökt gott. Kanske inte så att vi blev förvånade över detta faktum
Plattfisk meunière. Perfekt! Funkade också riktigt bra till vinet.
Lamm som fått lite rödvinsreduktion, "lös" pesto och en steksky med lök. Det här tål att ätas fler gånger
Ostbrickan var så ful att min kameras estetiska filter vägrade plåta.
En japansk tagning av: Apfelstrudel möter Crêpes möter Ben&Jerry: Fett, sött, himmelskt!
Jag: te.
Fru: kaffe.
Macaronhetsätning.
Som vanligt handjagade av kocken.
Knappt så det gick att gå utför trappen efter besöket... *huff-puff*
Vi har redan bokat två återbesök
Gaienmae (Tokyo).
2 besök samma vecka, båda gångerna STORA menyn. Detta är från fredagen, förra var från måndagen. Notera att det är en helt nykomponerad meny som varje dag komponeras utifrån vad som är de bästa råvaror kocken hittar. En dag serverade han mig "Kalix Löjrom" bara för att se om jag var bekant med det. Vi hade ett samtal om hur man äter det traditionellt (gräddfil, gräslök, lök) och hur man enligt honom kan äta det gott. Men, det är en annan lång historia som slutade med att han absolut vill prova surströmming.
Ledordet för denna eminenta restaurang är HONESTY: maten, servicen, priset, det par som driver restaurangen... Allt!
Vi hade med oss en flaska 2010 Ridge Lytton Springs som helt otippat befann sig på en avsevärt lägre platå än samma årgång av Geyserville som vi öppnade ngn dag tidigare. Geyserville och Lytton Springs är annars stapelvara för oss då de är så älskvärda och fyllda till kanten av Paul Drapier's geni till ett rimligt pris (iaf direkt från källan...)
Kvällen startade med en sallad. Personligen har jag aldrig upplevt att sallader förstör vinupplevelser, tvärtom! Dessutom är det nyttigt. Ett 30-tal arter/sorter för botanikern att bena ut och en mild olivoljebaserad dressing med senap/sesam som smektes tillsammans med vinet.
Fois gras som pudding. Några blygsamt tunna strimlor tryffel. Madeirasås. Åts med slutna ögon...
Så här kan man också skiva en japanskt inlagd gurka. Av bilden vi tog fram på Internet är detta en liten del av en djuphavslevande stor och ful rackarns fisk. Rätt segt kött, men utsökt gott. Kanske inte så att vi blev förvånade över detta faktum
Plattfisk meunière. Perfekt! Funkade också riktigt bra till vinet.
Lamm som fått lite rödvinsreduktion, "lös" pesto och en steksky med lök. Det här tål att ätas fler gånger
Ostbrickan var så ful att min kameras estetiska filter vägrade plåta.
En japansk tagning av: Apfelstrudel möter Crêpes möter Ben&Jerry: Fett, sött, himmelskt!
Jag: te.
Fru: kaffe.
Macaronhetsätning.
Som vanligt handjagade av kocken.
Knappt så det gick att gå utför trappen efter besöket... *huff-puff*
Vi har redan bokat två återbesök
Last edited: